16 Mart 2010 Salı

İspanya'dan Hurafe Haberleri...

Ünlü mizah yazarı, Atilla Atalay'ın Hurafe Kızları adlı öyküsünden esinlenerek, "Hurafe'ye inanır mısın yoksa?" başlıklı bir yazı yazmıştım. Sanal alemde geziniyordum ki, o ne? Şöyle bir haber vardı Radikal'de:

'Şeytan'ın uğradığı bebeğe bir şey olmaz!16/06/2009

İspanya’nın kuzeyindeki Castrillo de Murcia’da her sene düzenlenen Corpus Christi adlı kutlamalarda erkekler, şeytanı temsil ediyor. ‘Şeytanlar’, sokağa serilen yataktaki bebeklerin üstünden atlıyor. Geleneksel ‘zıplayışın’ nedeni, üstlerinden atlanan bebeklerin, şeytandan ve kötülüklerden korunacağına dair inanç. Her ‘şeytan’ dört ya da beş bebeğin birlikte yattığı yatakların üstünden atlarken, bebeklerin anneleri de çocukları olası kazalara karşı korumak üzere yanı başlarında duruyor. (Yaşam Servisi)

Dedim ki kendi kendime, demek farklılık gösteriyor hurafe durumları, farklı memleketlere göre... Erkekler şeytan İspanyollara göre öyle mi? Aaa! Hayret bir şey!

4 yorum:

  1. Bu hurafeyi okuyunca baska bir hikaye geldi aklima Ispanya ile ilgili. Ispanya'da katoliklerin oruc tuttugu bir donem var, bu donemde kesinlikle buyuk bas, kucuk bas yiyemiyorlar, sadece meyve, sebze ve balik.. Ama ispanyollar domuz yemeden duramazlar ki, Galicya'da bazi koylerde domuzu denize atiyorlarmis, sonra tutup, artik balik oldu, balik tuttuk deyip goturuyorlarmis:) Yani bi yandan geleneklere, hurafelere takilmis olabilirler ama kafalarindakini yapmak icin de her turlu cin fikirlilige aciklar:)

    YanıtlaSil
  2. erkekler şeytan olacak kadar nefreti barındıramazlar..
    bu arada kahve?:)

    YanıtlaSil
  3. Hakan bayıldım bu yazdığına:) Senin gibi Barcelona'nun tozunu attırmış bir adam bilmeyecek de bunları kimler bilecek öyle değil mi:)Aklına sağlık. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Travis, erkekler de kadınlar da şeytan olacak nefreti barındırmazlar ki zaten!
    Şeytan ateşten yarıtılmış başka bir yaratık ya bu habere ondan hayret ettim zaten:)
    Kahve mi? Hemen:))

    YanıtlaSil