31 Mart 2010 Çarşamba

İstanbul Film Festivali Bana Armağan!

Sinemayı hep sevdim. Çocukluğumda taşındığımız evin açık hava sinemasına çıkıntılı bir balkonu vardı. Balkon adeta bir locaydı. Allahım, bu balkon resmen bana bir kıyaktı! Bayılırdım film seyretmeye. Gözlerim çok bozuktu. Tam beş numara. Annem her gece aynı filmi seyretmeme çok kızardı. Ben uyuyormuş gibi yapardım. Sonra gizlice kaçar, balkonun kuytu bir köşesinden filmin içine akardım.


İki yıldır Tersninja müdavimiyim. Tersninja yazarlarından Numan Serteli’nin İstanbul Film Festivali ile ilgili serüvenlerini ve çaktırmadan cümlelerinin arasına serpiştirdiği eleştirilerini keyifle okurum. Madem sinema severim. Hayatımda bir kez olsun sinema festivaline gitmeliydim öyle değil mi? İşte geçen yıl ben de heves ettim. Köyümden kalkıp 28. Film Festivali için İstanbul'a gittim.

İnsanların sinemaya gitmelerinin farklı farklı sebepleri vardır. Ben sinemaya büyülenmek için giderim. Aynı bir çocuk gibi... Hayret etmek için giderim... Yaşım gereği hayatın insanın karşısına türlü beklenmedik çaparizleri her an çıkarabileceğini defalarca tecrübe eden biriyim. Belki daha çok bu nedenlerden, küçüklüğümde şarkıcı Şenay'ın söylediği gibi, bari iyi günlerde "Hayat bayram olsa" diyenlerdenim. İrili ufaklı her şeyi abartıp şenlik havasına sokmayı zaten öteden beri severim. Baktım bu yıl 3 ile 18 Nisan arasında 29. İstanbul Film Festivali yapılacak. Ben festivale gitmeye de alıştım ya bir kez. Geçen yıl hoşuma gitmişti. Kendi kendimi şımartmak ya da ödüllendirmek gibi bir his vermişti. O kadar sinema severin aynı duygularla bir araya gelmesi, sinemanın festival atmosferinde seyredilmesi içimde uyuklamakta olan nasıl desem uygarlık hissini depreştirmişti. Baktım Nisan ayındaki programıma… Aaaa! O ne? İstanbul Film Festivali gene benim doğum günü haftama denk gelmiyor mu? Geliyor! Sana bir şey söyleyeyim mi? İstanbul Film Festivali var ya bana armağan yeminle… Müthiş bir lütüf, şahane bir kıyak vaziyeti bu! (- gördüğün gibi abartırım böyle... olayları kendime mal ederim güzelce... inanırım sonra kendi kurduğum senaryoya biliyor musun? yaa... böyle biriyim işte- ) Benim için yapılan bir şenlik! Heyy! Üstelik programımda bir tek bu gün rahat görünüyor... Nisan ayında leyleği havada görmüşüm gibi bir durumum var. Tüm seyahatler aynı aya sığar mı? Sığıyormuş demek ki... Hemen doğum günüme üç bilet aldım biletix’den… Kısmetse, üç filme arka arkaya gidecem… Ver elini Beyoğlu… Ve doğum günüme denk gelen festival filmleri… Ne yani, doğum günüm şerefine düzenlenen festivale katılmayayım mı şimdi? Aaa! Aklından bile geçirme… Benim için o kadar uğraşmışlar... Çok ayıp olur yetkililere inan ki!

6 yorum:

  1. Anlaştık, bana da bir festival ayarlayabilir misiniz!
    Güzeldi, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize sevindim. Ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Hangi filmler onlar Misiz Vildan Abla? Hayranların olarak öğrenmek, mümkünse sinema salonuna kapağı atıp senden imza istemek istiyoruz! Hazırızzz! :-)

    YanıtlaSil
  4. BENCE BU BİR İŞARET
    :) evet
    Dogum günün
    Film festivali
    İstanbul sevgin
    Sinema sevgin

    Bu şöyle bir geleceğe dikkat çekiyor olabilir
    Kısa bir sinema kursu
    sizin köy ve dağlarında çekilen bir aşk filmi
    Çeken ve yöneten;
    VİLDAN CEYHAN

    İlk imzanı ben isterim bak :) sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ah Tuğba! Ne yaptın şimdi sen bana:)Senin bu mektubundan sonra.. Bir girdim ki havaya:)
    Heyy! İmzalayacağım öyle mi? Peki ama neyi?Kitabım yokkk..Güzel bir fotoğraf çektirmeliyim
    hemen.. Tamam! Ben şimdi bunun hayalini kurarım:)Bu hayal bana ilelebet yeter:))
    Sağol Tuğbacım.
    Geçen sene Atilla Dorsay'la aynı sinemadaydık.
    Aklıma gelmedi imza istemek:)Sadece saygıyla selam verdim.Çünkü benim gözüm Numan Serteli ve Ege Görgün'ü arıyordu o ara. Eğer denk gelseydim mutlaka imza isteyecektim onlardan..İyi de.. Numan Serteli'nin yüzünün yarısını biliyordum. Ege Görgün'ü de ninja kıyafetiyle. Bakmıştım.. Yoktu ki onlara benzer kimse:)Ama bu sene... Yookk.. Benim gideceğim filmler ne sana ne de onlara göre..Rastgele üç film Tuğbacım rastgele... Tam doğumgünü kızına göre:))Böyleken böyleee...

    YanıtlaSil
  6. Dilek abartma sanatında, sen beni kaç kere katlarsın valla:) Pes yani.. Helal olsun sana:)
    Tamam başrolde sen oynarsan söz veriyorum çekeceğim... Madem aşk filmi olacak yanındaki yakışıklı jön kim olacak, sen seç bakıyimm:))

    YanıtlaSil