24 Mart 2010 Çarşamba

"Kızmak" la İlgili Deneme Yazısı

O kadar kızgınım ki anlatamam! Resmen çıldırdım ya!.. Uzun hikaye... Ne olduğunu, maalesef şimdi açıklayamam! Sadece şunu söyleyebilirim. Bir şey rica etmiştim. "N'olur, şunu şöyle yapmasan," demiştim. Bırakın isteğimi yerine getirmeyi, bilakis tersnini yapmış iyi mi? Böyle durumlarda bazen insan pataklamak istemez mi o kişiyi? Ya da hırpalamak, ufalamak, ağzını burnunu dağıtmak sözgelimi... Ya da ne bileyim, Allah yarattı demeden, eşek sudan gelene kadar ayağının altında çiğnemek hani... Böyle durumlarda, suratını çarşamba pazarına çevirmek istermiş insan vallahi... Ben şimdi kızgınım ya.. Pastırmasını, pestilini , posasını ya da sucuğunu çıkarsam... Hoşaf etsem, kızılcık şerbeti içirsem veya pilakisini yapsam içim rahatlar mı ki? Yooo... Bence kuyruğunu tava sapına çevirmeliyim. Bu yetmez pöstekesini sermeliyim. Paçavrasını çıkarmalıyım paçavrasını. Kesin bozmalıyım o kendini beğenmiş façasını. O kadar yerden yere çalmak istiyorum ki aslında. Mostrasını bozmak, mariz atmak en iyisi galiba... Of ya.. Yok.. Yapamayacağım.. Kıyamam ki ben ona.. En iyisi sırtını kaşımalıyım, sırtını... En iyisi okşayı okşayıvermeliyim... Şööyle bir silkelemeliyim de tozunu almalıyım tozunuuuu... Kıyamam tabi.. Önce paçasını düzeltmeliyim... Sonra yuvasını yapmalıyım... Ahh! Sonunda unutmamalıyım.. Neyi mi? Neyi olacak? Şarkı söylerken ahenkli çıksın diye sesi.. Hatta cümle alem daha rahat duysun diye belki... Akordunu düzeltmeliyim... Akordunu tabi! Ama beni en rahatlatacak şeyi, şimdi buldum vallahi... Beş kardeş... Yanağında hissettirirsem beş kardeşin şefkatini, inanıyorum ki artık dinleyecektir beni.

7 yorum:

  1. Kime kızdın...Kime yazdın... Korkutucu olmuş:))
    nefazla korkutucu terim varmış:) öğrendim:) kullanacam...hihihi...

    YanıtlaSil
  2. Bu yazı daha önce de yer almamış mıydı blogunuzda? Hayrola yeniden?

    YanıtlaSil
  3. Hımm... Ne desem şimdi:) Evet, Aşkın son zamanlarda, tembellik yapıp, eski yazılarımı tekrar koyuyorum.
    Dün kızgındım:) Bugün değilim diyeyim bari.
    Hatta tamam. Bundan sonra kızarsam bir şeye ya da birine bu yazıyı koyacağım Hayal Kahvem'e:)
    Ruh halim anlaşılacak böylece:)) İyi ama bu yazdıklarım deneme yazıları:))

    Hülya... Böyleyken böyle işte:)

    YanıtlaSil
  4. Aman kardeş keskin sirke küpüne zarar. Tamam öfke baldan tatlı ama biliriz ki öfke ile kalkan zararla oturur. O yüzden iki düşün bir söyle derler.
    Ya da sen bize söyle..biz dövelim onu :)
    En iyisi sabah ola hayır ola :)

    YanıtlaSil
  5. Haklısın kardeş. Artık sakin, huzurlu yazılar yazayım bari:) Off! Okadar çok işim var ki! Ne ara yazacağım bilemiyorum. Ben de kızgın eski yazılarımı ekliyorum:))

    YanıtlaSil
  6. Ömür biter iş bitmezzz...
    Baki kalan şu kubbede hoş bir seda imiş :)
    Bırak kendi haline kervanı..o yürür :)
    Allah bir kolaylıklar sağlar.
    Sen içini ferah tut..su yolunu bulur.
    Gün ola devran döne.

    YanıtlaSil
  7. Dilek, görmeyeli şair mi oldun kardeş.. Biliyorum Aşkın Güngör'ün Geceyle Gelen adlı kitabını okuyorsun... Sonra şiirler mi yazıyorsun:))

    YanıtlaSil