19 Eylül 2010 Pazar

Sıra Dışı Aşk Filmleri Yönetmeni Kwak Jae-Yong'un Üç Filmini Arka Arkaya Seyrediyorum...



1.Film-Daisy


2.Film-My Sassy Girl



3.Film-Windstruck

16 yorum:

  1. depresyonun depreşti sanırım. Bu sıralama da oldukça güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Daisy'yi izlemiştim. Çok beğendim.. Film müzikleri de çok güzel...Hele Confession'a bittim... Bu Kore'li yönetmenleri yakından takip edeyim ben :))

    YanıtlaSil
  3. Selam KDA, depresyonum depreşmemişti de, seyredince depreşti:)

    YanıtlaSil
  4. Selam TC, önce Daisy'i seyrettim. Çok beğendim. Yönetmenin diğer filmlerine de bi girişeyim dedim ve ardından The Sassy Girl'ü izledim. Çok çoluk çocuk filmi gibi geldi. Daisy'nin tadını vermedi.
    Üçüncü filmi seyredemedim. cdye bozuk yüklenmiş.
    İlginç bir deneyim Güney Kore filmleri sahiden de
    ama benden size tavsiye Chan Wook Park'filmlerine hiç girişmeyin derim:)) Öyle böyle değil. Seyredeni duvara dong dong diyerekten çiviler:)

    YanıtlaSil
  5. aman efendim, çiviler derken, nasıl çiviler? çok mu kesme biçme sahnesi var? Ben bu daisy'nin esas kız'ını başka bir filmde kazara izlemiştim de, filmin sanırsam ilk 15 dakkasında bir manga adamı sotelik yaptı... O tarz filmlerden midir?

    YanıtlaSil
  6. Valla Tomrukcan şimdiye kadar seyretmemişseniz gene seyretmeyin boşverin isterseniz:) Beni oldukça silkeyen ve ardından kendime gelmek için arka arkaya üç Friends dizisi seyrettiğim filmdi misal Old Boy... Öyle söyleyeyim yani:) Yönetmenin diğer iki filmini daha seyredince bu Güney Kore milleti ne intikamcı milletmiş, intikam üzerine bu kadar mı fantazi geliştirilir, pes dediğimi de hatırlıyorum. Tarantino'nun Kill Bill leri de intikam filmidir. Kanlıdır üstelik. Ama eğlence dozu daha fazladır. O nedenle Chan Wook Park filmleri gibi seyredeni çivilemez diye düşünenlerdenim. Belki de Quentin Tarantino ile kuzenizdir de kan çekiyordur yani bilemiyorum:))
    Böyleyken böyle TC.

    YanıtlaSil
  7. Bayılıyorum bu Gianna Jun'ın başrollerde oynadığı filmlere... Gerçekten çok iyi seçim yapmışsınız :) Ama ağır filmler işte. :) Tutamıyorsunuz kendinizi. Ağlamaktan gözlerimin şiştiğini bilirim yani :D Paylaşımınız için teşekkürler.. :) Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  8. heh, buldum ismini : Blood: The Last Vampire

    sanırsam filmin ilk 10-15 dakikası içindeydi. o kadar çok adam telef etti ki, devamını izleyemedim ben... (ya da vampirli filmlere karşı bi önyargım var:)

    Bence bu kızceğize en yakışan rol, "daisy" deki gibi, hanım hanımcık roller :))) (Heh, mevzuyu iyice turkish yaptım, hayırlı bir kısmeti çıksada everseler kızceğizi :))

    YanıtlaSil
  9. Merve, haklısınız papatya'da müthişti. Windstruck'u seyredemedim henüz... İlginç bir tarzı var yönetmenin. Gianna Jun'ı sizin gibi seviyor ki birden fazla filminde oynatmış:)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Bu arada, ben bu filmden #m£rv£... sayesinde haberdar oldum. Blogunda "kore filmleri" diye ayrı bir bölüm var... takip etmekte fayda var :))

    YanıtlaSil
  11. Hımm.. Papatya'da çok şekerdi sahiden... Nasıl hüzünlü.. Üzgün.. Hele konuşamadığı sahnelerde vücut dili ve gözleriyle anlattı kendini resmen.. Tamam Güney Kore filmlerine devam o halde TC.. Hımm.. Aşk Zamanı Hong Kong filmi..
    Durun bir dakika bir Güney Kore filmi daha geldi aklıma.. Hem fotoğraf seyreder gibi seyredilen bir film... Hey.. Tomrukcan... Kim Ki-Duk filmlerine girmelisniz... Off.. Kesin seyretmelisiniz... İlkbahar,Yaz, Sonbahar, Kış, İlkbahar'la başlayabilirsiniz misal... Siz Sonbahar filmini seviyordunuz ya bu filmden de çok hoşlanacaksınız. Eminim.. Kim Ki-Duk filmleri çok güzeldir. İnanmıyorum... Ben epey Güney Kore filmi seyretmişim demek. Şimdi yazdıkça farkediyorum. Bunlar Tersninja öğretileri TC... Tersninja'yı da takip etmenizi öneririm... İyi de siz benden öneri istemiş miydiniz:)) Ben neden yazıyorum şimdi bunları:))
    Keyifli seyirler....

    YanıtlaSil
  12. Çok çok iyi yaptınız :D Ve güzel bir konuya değindiniz. Evet Kim Ki-Duk'un filmleri de harika oluyor gerçekten. Çok başarılı bir yönetmen. :) Türklerin çektiği sinemalardan çok kore sinemasını izler oldum.. :) Tavsiyelerin için teşekkürler Hayal Kahvem :) Size de iyi seyirler...

    YanıtlaSil
  13. Ne demek Merve... (#m£rv£...:))

    Eh, ben de Güney Kore filmleri tavsiye eder olmuşum ya "vay canına sayın seyirciler:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Kocaman ıslık ve alkışları yolluyorum size :D :D

    YanıtlaSil
  15. Daisy filmini izlememiştim. Burada bahsettiğiniz için teşekkürler. My Sassy Girl adlı filmin çoluk çocuk filmi gibi olduğuna kesinlikle katılmıyorum. Yönetmen, hem My Sassy Girl filminde hem de Windstruck filminde insan psikolojisini, sınırları kırmaya yönelik içgüdüsel merakını ve mutluluğu arayışını capcanlı örneklerle, etkileyici diyaloglarla ve enfes müziklerle seyirciye aktarmış. Bunda da çok başarılı olmuş.
    Bazı insanlar- ki bunların büyük çoğunluğu sinemadan anlamayan ve anlamaya çalışmayan seyircilerdir-Asya filmlerini değerlendirirken insafsız değerlendirmelerde bulunmakta. Asya toplumları, Batı toplumundan farklı düşünen, yaşayan ve değerlerini farklı temeller üzerinde yükselten toplumlar. "Biz romantik ve duygulu hikayeleri ve romanları severiz" şeklinde bir konuşma geçirtiyor yönetmen zaten Windstruck filminde.
    Kore sineması- daha doğrusu Güney Kore sineması- çok başarılı ve bu başarıların da devamı gelmeli. Romantizm'i, göğüs ve basen açma kolaylığından uzakta anlatabilmek de büyük bir başarıdır.

    YanıtlaSil
  16. yaa hırçın sevgilimin türkçe dublajı yokmu..?

    YanıtlaSil