tag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post1130556607210674475..comments2024-03-28T02:14:05.850+03:00Comments on Hayal Kahvem: Hayatın Bedava Hazları - Çay İçmekHayal Kahvemhttp://www.blogger.com/profile/02298871724082967673noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-22445337153147518522017-11-13T21:59:26.257+03:002017-11-13T21:59:26.257+03:00Ne şahane çay tarifleri:)Ne şahane çay tarifleri:)Hayal Kahvemhttps://www.blogger.com/profile/02298871724082967673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-9306337248282153632012-01-06T03:02:07.458+02:002012-01-06T03:02:07.458+02:00Ben geldimmm!
O zaman ben de bir çay tarifi yapay...Ben geldimmm!<br /><br />O zaman ben de bir çay tarifi yapayım kısaca:<br /><br />1. Daha önce de belirttiğim gibi çayı kesinlikle porselen bir demlikte demlerim. <br />2. Marka önemli olmakla birlikte, birkaç ayda bir marka değiştiririm. Bu sayede o çaya olan duyarlılığım azalmaya başladığında daha az keyif alma durumumu yeni bir çay deneyerek tekrar üst seviyeye çıkarmış olurum. <br />3. 6 demlik poşeti için yaklaşık 4 bardak su kullanırım (tabi deli gibi bunu ölçmüyorum, ama su oranı önemli olduğu için kendi demliğimi baz alarak hesap ettim, nasıl ama, akıl hastanesine yatırılmam gerektiğini düşünmüyorsunuz umarım:) <br />4. Çayın üzerine en az 4-5 çay kaşığı bergamot aroması katarım, bazen de üzerine bir adet karanfil... Ya da sadece karanfil kattığım da olur... <br />5. Su ısıtıcıdan kaynar vaziyette aldığım suyu direkt çayın üzerine döküp demlenmesi için ocağa koyar, 17 dk ile 21 dk arasında da içmeye başlarım. Bu arada ben 17. dakikadan itibaren içmeyi çok severim, ama ilk çay için 21. dakikadaki çayı da denemenizi çok isterim... Kokusu dahi farklıdır.<br />6. Tabi ki ince belli dediğimiz hakiki cam bardaktan içerim çayı. Fincanlarla, su bardakları ile hatta porselen kupalarla çay içmek çok zorda kalmadığım müddetçe asla yapmayacağım bir şeydir.<br /><br />Neyse, yine de çok konuştum değil mi, kısaca anlatmayı beceremedim...<br /><br />Sevgiler.ckhttps://www.blogger.com/profile/16047905576862275065noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-38024940649096491942012-01-05T23:04:54.708+02:002012-01-05T23:04:54.708+02:00Justine,
Bu sabah aynen sizin ve Cüneyt'in an...Justine,<br /><br />Bu sabah aynen sizin ve Cüneyt'in anlattığı yöntemle çay demledim.<br />Tam 17. dakikaaa çayı... Sonra Metin Üstündağ usulü içtim..<br /><br />Heyyy! ben ömrümde böyle şahane çay içmedim:)<br /><br />Her üçünüze çok teşekkür ederim.<br /><br />Parayla pulla elde edilmez böyle bir haz... Hayatın bedava, ucuz hazları var ya en güzeli..Ah, bi öğrenebilsek, bi unutmasak bu felsefeyi:))Hayal Kahvemhttps://www.blogger.com/profile/02298871724082967673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-83534187500756932512012-01-05T00:34:51.450+02:002012-01-05T00:34:51.450+02:00Tamam, ben vereyim kendi çay tarifimi;
Lipton, D...Tamam, ben vereyim kendi çay tarifimi; <br /><br />Lipton, Doğu Karadeniz Çayı'nı özellikle çok seviyorum. Yalnız yaşadığım için ölçüm farklı tabii. Poliş ve annem gelince biraz artıyor ölçüler. Neyse, çay demliğine iki ya da üç büyük kaşıkla çay koyuyorum (ya da üç demlik poşet), iki tatlı kaşığı da bergamot çayı (Çaykur'un tomurcuğu iyidir, Lipton da fena değil) ekliyorum. Çok eklemiyorum ben bergamotu çünkü Lipton Doğu Karadeniz'de zaten bergamot aroması var. Güzelce yıkıyorum çayı ve her yıkadığımda aklıma Cemal Süreya geliyor (o çok yıkarmış çayı);) Kettle'da kaynattığım suyu biraz bekletip (hemen eklersem çayı yıkasam da yanabilir, 100 derece olmayacak işte) demliğe katıyorum. Demliğin altına da sıcak su koyup demlemeye bırakıyorum. Hızlı demleme yaptığım için on beşinci dakikada hazır oluyor çayım Vildancığım. Ama ben o çayı bir iki saat kaynatıp duruyorum ocakta. Seviyorum çayın mutfakta kaynama hâlini, o görüntüyü.<br />;))<br />Böyle işte, umarım faydalı olmuşumdur;pjustinehttps://www.blogger.com/profile/16564510296794114909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-47190545458296459702012-01-05T00:18:11.092+02:002012-01-05T00:18:11.092+02:00Kalpler bir Justine:)Sağolasın.
Demek 17. dakikad...Kalpler bir Justine:)Sağolasın.<br /><br />Demek 17. dakikada çay içmeliyim.<br />Deneyeceğim... Bari ölçüyü de verin tam olsun:)<br /><br />Süresi 17 dakika<br />Demlik seramik olacak.<br /><br />Kaç kaşık peki?<br />Ve hangi çay?<br /><br />İyi çay nasıl demlenir? Justine ve Cüneyt'ten tarif rica edeceğim.Hayal Kahvemhttps://www.blogger.com/profile/02298871724082967673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-326883784001829092012-01-04T23:50:19.134+02:002012-01-04T23:50:19.134+02:00A, ben de çayın demlenme süresini çok önemserim. Ç...A, ben de çayın demlenme süresini çok önemserim. Çayı demledikten sonra fırının saatine bakar ve, on yedi dakika sonra içilecek derim kendi kendime;) O on yedi dakika yirmi olur, yirmi beş olur, ama Cüneyt'in dediği gibi en güzeli, benim lezzetini deneyimlediğim ve tadını iyi bildiğim on yedinci dakikada içilen çaydır. <br />;)<br /><br />Yazıların bana yaşama sevinci veriyor Vildan (doğru biliyorum değil mi, adını öğrendim sonunda;)), eline sağlık tüm bunlar için.<br /><br />Çok sevgiler.justinehttps://www.blogger.com/profile/16564510296794114909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-19474621306680110532012-01-02T10:05:45.727+02:002012-01-02T10:05:45.727+02:00Hımm, şimdiye kadar Metin Üstündağ usulü çay içiyo...Hımm, şimdiye kadar Metin Üstündağ usulü çay içiyordum. Artık Cüneyt Karakuş yöntemi çay pişireceğim:)) İlla çayımı porselen demlikte demleyeceğim. İçine bir karanfil atarak demlemeyi deneyeceğim. 21. dakika ince belli bardağa koyacağım... Gerisi... Heyyy!<br /><br />Teşekkür ederim:))Hayal Kahvemhttps://www.blogger.com/profile/02298871724082967673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-9646665098470292162012-01-02T00:47:20.842+02:002012-01-02T00:47:20.842+02:00Çay aslında bizde pek eski değil... Sanırım 1900&#...Çay aslında bizde pek eski değil... Sanırım 1900'lü yılların başında, daha da çok Cumhuriyet ile üretimi ve tüketimi artmış bir içecek... <br /><br />Ben? Ben çaya bayılırım. Çay dediğin bitki bergamot aroması ile porselen bir demlikte yapılmalı! Çayımı arada bir karanfil katarak demlemeyi de severim... Bir de benim için çayın demlenme süresi 17 dakika ile 21 dakika arasıdır. Hele 21. dakikada içtiğim çayın tadını başka hiç bir sıcak içecekten alamam, alacağımı da sanmam.<br /><br />Siz siz olun çayınızı porselen demlikte demleyin...ckhttps://www.blogger.com/profile/16047905576862275065noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-7794801684234604532011-12-30T23:18:10.780+02:002011-12-30T23:18:10.780+02:00Selam İlk Kar, ben söylemesi ayıp şimdi ıhlamur, p...Selam İlk Kar, ben söylemesi ayıp şimdi ıhlamur, portakal ve limonu bir arada kaynattım. İçiyorum. Kokusu aklımı aldı:)) Nefis!Hayal Kahvemhttps://www.blogger.com/profile/02298871724082967673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-91326785822496354842011-12-30T23:17:06.213+02:002011-12-30T23:17:06.213+02:00Selam Parıldayan Çiçek, kış mevsimiyle çayın akrab...Selam Parıldayan Çiçek, kış mevsimiyle çayın akrabalığı var aslında. Canım, şimdi bu kış gecesi, soba üstünde tıkırdayan çaydanlıktan çay içmek istedi:) <br /><br />Mutlu yıllar!Hayal Kahvemhttps://www.blogger.com/profile/02298871724082967673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-21396051361897749392011-12-30T23:15:19.294+02:002011-12-30T23:15:19.294+02:00Selam Birayda masalı, ben kahveciyim. Ama Metin Üs...Selam Birayda masalı, ben kahveciyim. Ama Metin Üstündağ'ın tam bir taklitçisiyim. Onun usulünce çay içmeye biterim:)<br /><br />Mutlu yıllar!Hayal Kahvemhttps://www.blogger.com/profile/02298871724082967673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-18213243985949888212011-12-30T23:14:07.478+02:002011-12-30T23:14:07.478+02:00Selam Şule, simit ve çay bir aşk vaziyetidir:) Hik...Selam Şule, simit ve çay bir aşk vaziyetidir:) Hikayesini bile yazdım icabında:))<br /><br />http://hayalkahvem.blogspot.com/2010/12/lezzetli-bir-ask-hikayesi.html<br /><br />niye görünüp kayboluyorum acaba:)<br />bilmem! neyse.. mutlu yıllar:))Hayal Kahvemhttps://www.blogger.com/profile/02298871724082967673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-58430541951627048202011-12-30T23:11:38.310+02:002011-12-30T23:11:38.310+02:00selam ruşen. mutlu yıllar ve sevgiler benden...:)selam ruşen. mutlu yıllar ve sevgiler benden...:)Hayal Kahvemhttps://www.blogger.com/profile/02298871724082967673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-29524824970929948982011-12-30T21:46:23.310+02:002011-12-30T21:46:23.310+02:00mutlu yıllar ve sevgiler... :)mutlu yıllar ve sevgiler... :)ruşyenahttps://www.blogger.com/profile/08150602375795540696noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-48060619923862343462011-12-30T20:19:15.625+02:002011-12-30T20:19:15.625+02:00Çayın yanında şöyle güzel bir de simit olsa...
Bu...Çayın yanında şöyle güzel bir de simit olsa...<br /><br />Bu arada bir şey belirtmek istiyorum, blog listemde bir görünüp bir kayboluyorsun. Bir kaç haftadır bu böyle, nedenini anlamadım.Şulehttps://www.blogger.com/profile/07685987674435112525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-26170949545358870952011-12-30T19:50:57.411+02:002011-12-30T19:50:57.411+02:00çayı çok sevmememe rağmen iyi demlenmiş ve şöyle i...çayı çok sevmememe rağmen iyi demlenmiş ve şöyle ince belli bardakta bir bardak çaya hiç hayır demem.birde öyle güzel anlatılmışki ekrandan uzanıp bir bardakta bana diyesim geldi.iyi seneler:)biraydamasalıhttps://www.blogger.com/profile/09308440716289968581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-38184971048357400402011-12-30T17:31:18.908+02:002011-12-30T17:31:18.908+02:00İşten gelince ilk işm çay koymak.Ya da çok soğuk h...İşten gelince ilk işm çay koymak.Ya da çok soğuk havada içilen çay.Yorgunluğu alan bir ardak çay sohbet konularının nedeni.Galiba çay muhabbetleri açılmaya görsün...Şu an içerde kaynıyor...)))parıldayan çiçekhttps://www.blogger.com/profile/02462804810168217709noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5627201698643848125.post-49674979005515436842011-12-30T16:33:17.583+02:002011-12-30T16:33:17.583+02:00evet evet çayyy:)
en afilli hazlardan hemide..
yo...evet evet çayyy:) <br />en afilli hazlardan hemide..<br />yok yok en iyisimi kalkıp çay demleyeyim<br />:)Uitwaaienhttps://www.blogger.com/profile/03161703891990839790noreply@blogger.com