2 Haziran 2013 Pazar

Ve İstanbul Ve Biber Gazı





"Toplumun çilesine sahici bir şekilde sahip olabilmek için, bizim de aynı çileyi çekmemiz şart."

Diriliş - Sezai Karakoç


 
 
 
 


3 yorum:

  1. polisin tavrı şüphesiz ki çok yanlış ve tehlikeli ; ama eylemcilerin maksatlarının dışında davranmaları amaçlarına halel getiriyor. koca topluluklara onuncu yıl marşı söyletip m.kemalin askerleriyiz sloganları attırmak , milliyetçi marşlar okutup eylemleri bir düşünceye bir siyasi harekete mal etmek yanlış . bu sloganlar olduğu sürece türkiyedeki faşist zihinsel süreç bitmeyecektir ama doğru başlayan tepkiler böyle böyle saptırılacaktır. eylemcilerin yakıp yıkması şiddete eğilimli olmaları da problemli bir durum.
    polisin sert müdahalesi asla kabul edilebilir değil.
    gaz bombaları atılan kapsüller tazyikli su ve fiziki şiddet hukuksal olarak güvence altında değil. polise bu hususta hiç bir cezai yaptırım bulunmuyor şu an.
    hükümet polisi durdurmalı hala önüne geçilebilir bir durumdayken .

    YanıtlaSil
  2. içinde olmayınca bilmiyoruz tam olarak neler olduğunu. sen anlat neler gördün? umutluyum, her söylenene he demeyen insanlar olduğunu da gördük ya artık gam yemem. bir taraftan endişeliyim. büyük topluluklar içinde provakatörler de olacak ve bunlar yüzünden insanların canı daha çok yanacak. yine de güzel şeyler oluyor.

    YanıtlaSil