21 Mart 2015 Cumartesi

Bu Hafta Seyrettiğim Filmler











6 yorum:

  1. İzlediğiniz bu filmleri önerir misiniz? Yani iyiler mi yoksa izlemeye değmezler mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette önerdiğim filmler Servet.
      İlk iki film, biri Amerika'da diğeri İtalya'da geçmesine rağmen kapitalist sistemin insanı her yanıyla sömürmesini bir ağıt gibi anlatan çok etkileyici filmler. Her ikisinde de yarışma var. İlkinde dans, ikincisinde en güzel kız çocuğu yarışması. Filmler çok eski ama köşeyi dönmeyi, meşhur olmayı, en güzel olmayı, sınav veya yarış kazanmayı pompalayan, insan onurunu hiç yerine koyan konusu günümüzde aynen geçerli. Gerçekten çok mühim filmler.

      Gattaca yeni bir film ve bilimkurgu. Şimdi yazarken fark ettim Servet, bu filmde de yarış var:)
      Genetik mühendisliği o kadar ilerlemiştir ki, genlerle oynanarak bilimsel olarak kusursuz insanlar yaratılmaya başlanmıştır. Ve bu süper insanlara özel ve güzel görevler verilirken, normal doğan insanlar ötekileştirilip kötü işlerde çalıştırılmaktadırlar. İyi bir film bence.

      I Origins, boşlukları olan bir film ama gene de seyrettiğim için pişman değilim:)

      Aslında seyrettiğim filmlere yorum yazmak istemiyordum. Yazdım:))









      Sil
    2. Ezen ve ezilen, sömüren ve sömürülen bir dünyada yaşıyoruz. İnsanlığın özündeki savaş hak ve batıl savaşı. Ezilen ve sömürülen insanlık onuru çiğnenirken, ezen ve sömürenin ruh halini ve ahlaki sorumluluğunu nasıl anlatmak gerekir. Onları şerefli saymak mümkün mü? Hakça paylaşım varken insan canileşir mi? Bir tarafta açlık, kıtlık, savaşlar, salgınlar, sefalet varken, bir tarafta şaşaa, depdebe, lüks ve israf bataklığında yaşamak da insanlığın ve vicdanın bittiğini görüyoruz. Bir nefesin değeri, bütün zenginliklerin üstünde olduğunu bilme bilinciyle, birlokma ekmede, bir yudum suda miyonların hakkı olduğunu unutmamamız gerekir. Filimlerin bu anlamda mesaj vermesi beni insanlık adına umutlandırıyor doğrusu.

      Sil
    3. Profösör, o kadar gerçek cümleler yazmışsınız ki, başka ne söylenir bilemedim.
      Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Pazar günü için film seçkisi niteliğinde olmuş :)
    Mutlu pazarlar :)

    YanıtlaSil