26 Haziran 2010 Cumartesi

Yüksek Merciye Mevsimsel Rica Dilekçesi...

Şimdi bu sabah gene erken kalktım.. Baktım ki yağmur yağmıyor. Bilakis güneş ışıldıyor. Nasıl sevindim anlatamam.. Henüz sabahın kör, sağır saatiydi tabii.. Biraz sonra güneş iyice gülümseyecek.. Belli... Artık sıcak olacak. Olmalı. Tembihlediler. "Artık yağmur yağmur deme, yağmur isteme!" dediler. Kimler mi? Bu yaz neredeyse her hafta sonu evlenmeye niyet edenler.. Güzelim kır düğünü planları yağmur sebebiyle sekteye uğrayacak diye karaları bağlayan gençler bunlar.. Hımm.. Peki.. Ne yapayım? Benim mevsimleri düzenleyen yüksek mevkideki yetkiliyle irtibatım olduğuna inanıyorlar. Tamam.. Bir dilekçe yazacağım.. Diyeceğim ki "Saygıdeğer Efendim, yaz yaz gibi olsa.. Bu yaz daha az yağmur yağsa.. Yok, hiç yağmur yağmadan olmaz tabii... Hafta içi yağsa, hafta sonu yağmasa.. Düğünler genelde hafta sonu oluyor ya.. Mesela... Karışılır mı bizim işimize demeseniz ve bu aciz kulunuzdan bu ricayı esirgemeseniz keşke.. Benim gönderdiğim dilekçelerin haddi hesabı yok biliyorum.. Size karşı kendimi çok mahçup hissediyorum.. Bu ricamın da kabul edilmesini diliyorum. Sevgilerimle," Bakınız, yazdım işte.. Daha önceki dilekçelerim gizliydi.. Bu kez açık ediyorum.. Umarım "Geçmiş olsun! Artık geç kaldınız! Mevsimsel yağışlar otomatiğe çoktan bağlandı, dileğiniz zaman aşımına uğradı!" diye bir cevap almam.. Umarım mağlubiyete uğramam.. Üzerime düşeni yaptım işte.. Gönderdim dilekçemi yüksek mevkideki yetkili merciye... Sonrası.. Ne diyeyim? Kısmet! Böyleyken böyle!

5 yorum:

  1. Vildancığım hiç merak etme. 90 yaşındaki annemi de getireceğim. Annemin yüzü suyu hürmetine yağmur yağdırmayacağını biliyorum. Her şey güzel olacak. Ama zararsız tarafından bir dakikalık bir yağmur şakası yapabilir yani günün cilvesi olsun diye bereket niyetine düğün hediyesi olarak. Eminim o anda sen kollarını iki yana açmış yağmur altında dönerken bizler saçlarımızın formu bozulmasın diye yemek peçetelerini kafamıza geçirmiş resimleneceğizdir.
    Bizim gençlerimize yakışır be her durum :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. dilekcim, sanıyorum sen bu ricamı sadece hakan ve seda için zannetmişsin:)yoo... bu yaz var ya 15 günde bir düğün var.. ayarlamışlar.. biri evleniyor.. balayına gidiyor.. dönüyor.. hoop diğeri evleniyor.. aynı köyde aynı yaz bu kadar düğün olur mu:)) bari toplu düğün yapaydık daha iyiydi öyle değil mi? valla şahane olurdu.. hay allah bunu neden daha önce düşünmedik:)))

    YanıtlaSil
  3. "Vildan hanım bir karar verin artık ama aaa!" diye bir cevap almanız daha olası göründü bana :)

    YanıtlaSil
  4. Mit, dikkatinizi çekerim; bu benim dileğim değil ki.. bu yaz evlenecek olan gençlerin:)
    ee.. ne demişler.. "elçiye zeval olmaz!".. bakın bugün yağmur yağmadı misal.. ricam kabul buyuruldu mu ne? çok şükür:)

    YanıtlaSil
  5. efendim, bu seneki başvurular sona ermişmiş, artık önümüzdeki yıl için dilekçeler kabul ediliyormuşmuş. benden söylemesi :)))

    YanıtlaSil