5 Eylül 2009 Cumartesi

Hatasız Kul Olmaz, Hatamla Sev Beni!..

Sokrates. M.Ö 470 ile M.Ö 399 arasında tam 71 yıl yaşamış. Yunan Felsefesinin kurucusu, Antik Yunan filozofu. O kadar yoksulmuş ki, arkadaşlarından, komşularından hep borç alırmış. Atina kanunlarına karşı gelip ölüme mahkum edildiğinde, baldıranotu şerbeti içirmişler. Zehir tam kanına karışırken birden aklına gelmiş yanındakine " Askleipos'a bir horoz borcum var, sakın unutmayın, hemen ödeyin." demiş.

Albert Einstein. 1879 ile 1955 yılları arasında tam 76 yıl yaşamış. İzafiyet teorisini geliştiren ünlü fizikçi. Okuldayken geri zekalı muamelesi yapılırmış. Ütüsüz pantolon, eski giysilerle dolaşırmış. Dolaşırken de ıslık çalarmış. El sabununu traş olurken de kullanırmış. Neden böyle yaptığını sorduklarında "İki sabun kullanırsam aklım karışır." dermiş.

Mao Zedong ya da Mao Çe-tung. 1893 ile 1976 yılları arasında, tam 83 yıl yaşamış. Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucusu. Kırmızı biberi okadar çok severmiş ki ekmeğine bile ekermiş. Hayatında hiç kravat takmamış. Tam bir sigara tiryakisiymiş. Öldüğünde 20 yıldır kullandığı ayakkabısı ayağındaymış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder