5 Haziran 2012 Salı

Yalanım Yok... Hayalim Çok:)


Ehemm! Ehemm! Övünmek gibi olmasın ama... Ben şimdi İngiltere'deyim. Kraliçe 2. Elizabeth'in tahttaki 60. yılı nedeniyle, İngiltere'nin başkenti Londra'ya bizzat kraliçe ve eşi Edinburg Dükü Philip tarafından davet edildim.  


Düşünebiliyor musun, Kraliçe 2. Elizabeth, Tayland Kralından ve eski İngiltere Kraliçesi Victoria'dan sonra, dünyanın en uzun süreli tahtta bulunan kişisiymiş. 1952 yılından bu yana 12 başbakan görmüş. 86 yaşındaki Kraliçe,  65 yıldır Prens Philip ile evli. 4 çocuk, 8 torun sahibi. 


Duymuşsundur illa ki... Kraliçenin onuruna, Buckingham Sarayı'nın hemen önündeki Kraliçe Victoria Anıtının çevresinde, bugüne kadar Londra'da görülmemiş muazzam bir konser düzenleniyor.  Bütün dünya şimdi bu görkemli konseri izliyor. Bugün uçağım gecikince, konsere geç kaldım tabii... Uçaktan iner inmez taksiye atladığım gibi  "Usta, çek Buckingham Sarayı'na! Kraliçe beni bekliyor. Hızlı gitmezsen çok gecikeceğim, ayıp olacak kadıncağıza!" dedim. Taksi şöförü galiba anlamadı dediklerimi... Hiç acelesi yokmuş gibiydi. Kalabalığı görünce, Buckingham'ın yakınlarında, apar topar indirdi. 


Baktım ki o ne? White Hall kapısında Buckingham Sarayı Süvari Birliği eşliğinde, Kraliçe Elizabeth arabasına kurulmuş, beklemiyor mu beni? Nasıl macup oldum anlatamam. Hemen kraliyet arabasına atladığım gibi, kraliçeyle birlikte konser alanına gittim. Kraliçenin eşi Prens Philip rahatsız olduğu için gelememiş. Söylediklerine göre, bana selam ve sevgisini göndermiş. "Eyvallah, Allah şifa versin" dedim. Prens Charles, oturacağımız protokol bölümüne kadar, kraliçe ile  bana eşlik etti. 

 
Topuklu ayakkabılara hiç alışkın değilim ki... Bir ara tökezledim. Prens Charles'in kolunu tutmasam, inan az kalsın düşecektim. Prens'in karısı Cornwall Düşesi Camilla,  Charles'in kolunda görünce beni, suratı allak bullak oldu, iyi mi? Hayret edilecek şey! Kadının bu kadar kıskancı çekilmez vallahi... "Eyvahh!" dedim. "Dünyanın gözü önünde kendimi rüsva etmeyeyim şimdi." Bünyemi zorla zerafete akortladım. Gülümsedim.  Sağ elimi yüreğimin üstüne koydum. Camilla'ya eğilerek... "Bizde yamuk olmaz ablacım. Prens Charles dünya ahiret abimdir." dedim. Anladı mı anlamadı mı bilmiyorum. En son gördüğümde, şaşakalmış, donakalmış, kalakalmış halde yüzüme bakıyordu. "Don't worry, be happy" dedim kendi kendime...  Camilla'yı olduğu gibi bıraktım. Hemen sahneye  döndüm. 


Of... O ne? Benim gecikmem yüzünden Kraliçe Elizabeth ile ben,  Tom Jones'u dinlemeyi kaçırmışız meğerse...  Ne fena!.. Nasıl canım sıkıldı anlatamam. Şimdi indim bana ayrılan odaya... Taktım kafama bi defa...  Tom Jones'un şarkısını dinleyeceğim. Buyrunuz... Şimdi 72 yaşında olan, bir dev adam o... Tom Jones söylüyor.... Delilah...




18 yorum:

  1. İyi yapmışsın Kraliçe'nin davetini kabul etmekle... Bir daha ne zaman denk gelir böyle 60.yıl kutlamaları:)

    YanıtlaSil
  2. hiç gelemem öyle alengirli işlere,protokole falan, ama orda olduğunu bileydim ben de gelirdim konsere. ben zaten kraliçeyi fazla kasıntı bulurdum, o yüzden gitmemiştim davete. :)

    YanıtlaSil
  3. Türkiyedeki temsilciliklerde ve fahri konsolosluklarda da küçük bir törenle kutlandı :)

    YanıtlaSil
  4. yazını keyifle okudum, sanki yazılar iç içe geçmiş biraz ayırsan daha mı okunaklı olucak, nacizane fikrim, sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Selam Koca-man ve Karısı, dinledim sizi. Yazıyı fotoğraflarla süsledim:)
    Sağolun.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Asortik Krep, bizzat kraliçe tarafından davet edilince, davete icabet etmem gerekti elbette, bzim memleketteki törenlere katılamadım ne yazık ki:)) Siz yoksa bu törenlerden birine gittiniz mi:))

    YanıtlaSil
  7. Canım Kara Kitap, sen görmeliydin beni! Nasıl zerafet akıyordu eteklerimden anlatamam. Dedim kendi kendime "kızım, büyükannen yoksa kraliçe miydi? Seni ailen laydilik mektebine mi gönderdi. Bu nasıl kibarlık budalalığı böyle!"
    Yaaa... Meğer ben protokol insanıymışım da hata sonucu köyde doğmuşum Kara Kitap:))

    O değil de, özledim seni çok:))

    YanıtlaSil
  8. Selam Sezer, iyi yaptım gerçekten. Gezmenin hayali bile güzel:))

    YanıtlaSil
  9. Kıskandım ama.. Bende gitmek isterdim. Kaçırdım..

    YanıtlaSil
  10. Ah Uyuşuk Hayalperest, bileydim gelmek isteyeceğinizi size de haber ederdim:)) Neysee..

    YanıtlaSil
  11. İnsan önceden bir haber verir,hayalleriniz bol olsun

    YanıtlaSil
  12. Selam Asya Yazar, ne diyeyim? Sağır Sultan duydu Kraliçe'nin törenini:)
    Sizler nasıl duymadınız bilmiyorum ki:))

    YanıtlaSil
  13. Bende yeni yazıda davetiyemi çekmiştim ama farklı bir yazıda kullanmak üzere.. :))

    YanıtlaSil
  14. "Yediğin ,içtiğin senin olsun gördüklerini anlat" derler ya, bu olmalı:)

    YanıtlaSil
  15. Ben de resmi davetlere gelemiyorum. Yoksaa gelmez miydim, kırar mıydım Henry'ciğimi.

    YanıtlaSil
  16. Asortik Krep, krepin asortiği nasıl oluyor acep:))

    YanıtlaSil
  17. Hımm.. Aslında yediğimi içtiğimi de anlatmaya da bayılırım Evren:) Bu kez böyle olsun:))

    YanıtlaSil
  18. Yooo, Francesca bu kaçırılacak davet değildi, keşke kırmayaydınız Henry'ciğinizi:))

    YanıtlaSil