4 Eylül 2017 Pazartesi

Ve Ben Ve Ukulelem Ve Pınar Ve Birkan Erdem


Fotoğraftakiler, arkadaşım Pınar ve ukulelem:)

Pınar, son üç haftadır ukulele öğrenme gayretinde olduğumu biliyor. Adı değişik ya... Neye benziyor diye merak ediyor. Epeydir görüşememiştik. Bayram vesilesiyle bir araya gelecektik. Pınar, vatsaptan bana şöyle yazmış. "Gelirken senin zımbırtıyı da getir. Neymiş merak ettim:)"  "Bi dakka... Hop dedik! Ukuleleme zımbırtı mınbırtı dedirtmem!" diye cevap verdim. "Ne bileyim... Unutuyorum adını. Tamam. Ukuleleni kap gel." diye mesaj attı. Ukulelemi koluma taktım, Pınarlar'a yollandım. Pınar bayıldı ukuleleye...  Elinden düşürmedi. Kimden ders aldığımı sorunca, youtube'daki  Birkan Erdem'in  Türk Ukulele videolarını gösterdim.

Pınar görmüyor. Birkan Erdem, itinayla hazırladığı videolarıyla sahiden oldukça açıklayıcı ukulele dersleri veriyor. Lakin Pınar'ın ukulele çalışabilmesi için, ukulele üzerindeki akorların, ritimlerin, körlere göre  daha fazla  betimlenerek anlatılması gerekiyor. Pınar'a dedim ki: "Du bi... Birkan Erdem  arada sırada Hayal Kahvem'e uğruyor. Durumu anlatalım. Ve soralım: 

"Birkan hocam, körler için betimlemeli ukulele videosu hazırlar mısınız lütfen:)







12 yorum:

  1. Ukuleleyi daha önce de buradan öğrenmiştim herhalde. İsmi oldukça ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Hawaii çalgısı ukulele. 4 telli, pintiricik bir şey. Nasıl sevimli anlatamam:)

      Sil
  2. Normalde istekleri geri çeviriyorum maalesef yetişemediğim için, ancak bu çok özel bir istek ve sanırım bunu yapmak zorundayım. Görme engelli çok arkadaşım olmadı dolayısıyla bu benim için çok önemli bir görev olacak. Arkadaşın Pınar'a çok selamlarımı söylüyorum, en geç 2 hafta içinde dersler gelmeye başlayacak. Bu benim için çok heyecan verici bir sorumluluk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hey! Ne hoş oldu bu haber Birkan Hocam. Sadece Pınar için değil müzikle ilgilenen tüm görmeyen arkadaşlarımız için heyecan verici bir gelişme olacak. Eşi benzeri olmayan bir çalışma olacak bence... Harika haber... Hemen Pınar'a müjdeleyeyim:)

      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Cok guzel bir dusunce. Enstruman calmak bambaska bir zevk. Rahatlatici ve basarili oldukca kendinize guveniniz geliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yetenek yok, heves çok Bonheur:)
      Bu kez ukulele çok iyi geldi elime. Ve ukulelemle enfes arkadaşlık kurduk. Ayrıca sahiden Birkan Erdem'in videoları çok kolaylaştırıyor işimi. Evde, oturduğum yerden, bedava ukulele öğreniyorum. Minnettarım kendisine.

      Sil
  4. Şu ukelele'mi nedir,ne güzel şeylere vesile oluyor 😊 ❤🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hopdedik Balthus, ukelele midir nedir diil bi kere, UKULELE:)
      Eline bi alsan var ya, bırakmaz, hemen Birkan Erdem'in videolarıyla derse başlarsın:)

      Valla şahane olacak! Betimlemeli ukulele dersi. Müthiş!

      Sil
  5. Çok yaşayın, mutlu yaşayın e mi? Hemen söyleyim benim iki numaraya Ukulele yi, Birkan Hocayı.

    Bu arada arkadaşınız Pınar ve kendisi gibi görme engelli arkadaşları için ben de gönüllü kitap seslendiriyorum Milli Kütüphanede. Belki sistemi kullanıyordur. Yine de haber vereyim dedim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim Tülin. Gönüllü kitap seslendirme mühim sahiden. Sağolun.
      Sizin iki numaraya söyleyin tabii hem ukuleleyi hem Birkan hocayı:)

      Sil
  6. Ben de ilk defa duyuyorum . Rus çalgısına benziyor.

    YanıtlaSil