6 Mayıs 2018 Pazar

10. Kocaeli Kitap Fuarı Kapılarını Bensiz Açmış.


Bu sene ilk kez öğrendim  marteniçka yapmayı.  Kırmızı ile beyaz yün ipliği bürdüm, duamı ettim, bileğime bağladım. Sonra diktim gözümü göğe... İlk leyleği bekledim. Hey! Gördüm. Yeminle az kalsın sevinçten kanatlanıp uçuverecektim. Ohhh! Şükür, dedim. Bileğimden çıkardım marteniçkamı,  taktım erik ağacının dalına..."Çok olsun meyven, e mi?" dedim. Ağacın yapraklarını usul usul sevdim.

İyi de, marteniçkamı bileğime takarken, Evliya Çelebi misali,  "şefaat" diyeceğime, "seyahat" mi diledim acaba? Ne oldu biliyor musunuz? O gün bugündür tam beş kez bindim uçağa... Valla... Erzincan senin, Amsterdam benim uçtum durdum. 

Neden bunları yazıyorum biliyor musunuz? Şehrimdeki 10. kitap fuarı bugün bensiz başladı. Şimdi Ege'nin güzel bir beldesindeyim. Çalıştığım sigorta şirketinin acenteler toplantısı var da... Dönüşte gene uçağa bineceğim. Olacak mı iki haftada  altı kez uçuş...  Hay canına sayın seyirciler!

Bu gece hıdrellez.  Hızır peygamber'in var ya, tek kelimeyle hastasıyım. Uzun bir mektup yazdım. Çiçeğin bol olsun e mi, diyerek gül dalına astım...  Sonra mı? Ne olacak? Sonrası iyilik güzellik...   Evvelallah.


2 yorum:

  1. Gerçekten herşeyin sonrası iyilik ve güzellik :) Leyleklerin izini yakından süren birisi olarak marteniçka yı bu yıl öğrendim , harika bir ritüel , hem leylek var içinde , hem bolluk bereket dilekleri sonrası aynen dediğiniz gibi iyilik sağlık güzellik .
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. iyilik, sağlık, güzellik olsun nAifce:)

    YanıtlaSil