30 Eylül 2020 Çarşamba

Kahvedekiler ınınının diyor Inının ınının ınının, ınınını ınınını ınının...


Nananooom! İstanbul Üniversitesi Sosyoloji birinci sınıf öğrencisiyim.
Kitaplarımın siparişini bugün vereceğim. Lakin dayanamadım, ders notlarının giriş bölümünü basıverdim. İkinci üniversite okuyacağım için coşku doluyum. Niye acaba? Dört yıllık bölümü bitirip diploma almak mı amacım? Zaten kurulu düzenim var. İşim için gerekmediği besbelli.  Ne diyeyim? MFÖ'nün bir şarkısı var ya hani... "Değişik bir psikoloji. Bir felsefe değil idiotloji... İdiot idiot idiotoloji." O değil de, içimdeki bu idiot  hevesin, ışıltının, keyfin kaynağı ne peki:)



Margeret Atwood'un Evlenecek Kadın adlı romanının bazı cümleleri aklıma geldi.  Hemen kitabın sayfalarını dalgalandırdım. Buldum işte. Renkli kalemle çizmişim. "Demek üniversiteye de gitmiş? Tahmin etmeliydim. Kadınların eğitim almasının sonu böyle oluyor demek!" dedi, yüzünde çirkin bir ifadeyle. "Eğitimli kadınlar böyle saçma sapan fikirlere kapılıyorlar."

Öyle işte. Hatta böyleyken böyle...

6 yorum:

  1. Ne güzel benim de aklımda ikinci üniversite. Hatta maddi imkanım olursa örgün eğitim almak istiyorum. Ama önce iş bulmak lazım hatta öncesinde yükseği bitirmek lazım. Bakalım kısmet. Tebrik ederim sizi. :)
    Annem de sizinle aynı ünide :) ama farklı bölüm. Bize hava atıyor ikinci üniversitemi okuyorum ben diye. Siz de çevrenize hava atın :D bir de sosyoloji ne güzel okumalar yapılır o bölümde.

    YanıtlaSil
  2. İkinci üniversite için sosyoloji çok güzel bir alan bana kalırsa. Tebrik ediyorum, başarılar diliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir haber, hayırlı olsun Hayalkahvem. Benimde hep okumak istediğim bir bölümdür Sosyoliji.
    Yazarı da ayrı severim :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok düşünüp tarihe kayıt olmaktan vazgeçtim. 2 çocuk, ev, iş online okul keşmekeşine bir de 2. üniversite eklemek?? Neden? Anlamlı bir cevap bulamadım. Psikoloji iptal olmasaydı ona başlayacaktım.

    Bakalım nasıl olacak sosyoloji? Deneyimlerini buraya yazarsan seve seve okuruz.

    YanıtlaSil
  5. Gülümseyerek okudum :) İkinci üniversiteniz hayırlı uğurlu olsun! Çok güzel yapmışsınız başlayarak :) Keşke ömür boyu öğrenci kalabilsek...

    YanıtlaSil
  6. ikinci üniversiteyi çocuk gelişimi seçip yine yanlış bölüm seçtiğimi sonlara doğru anlamıştım :) yazınızı okuyunca onu anımsadım.Şimdi çevremdeki herkes beni çocuk gelişimi de okuduğum için ideal anne sanıyor ::) öyle bir tanım varmış gibi :) Sevgiler

    YanıtlaSil