22 Ocak 2009 Perşembe

Orhan Gencebay - Hatasız Kul Olmaz!


Gazetede röportajını görünce,fotoğraflarına baktım ve 1944 doğumlu olan Orhan Gencebay için hiç yaşlanmayacak mı diye düşündüm. Benim gençlik mitlerimden biridir kendisi. Yasaklı arabeskçi. Yıllarca radyo ve televiyonda şarkıları yasaktı. Şöyle bir düşünüyorum da, her şey mi yasaktı bizim gençliğimizde? Üniversitedeydim. Şişli'deydi okulum. Okul çıkışları yada derse girmediğimiz kimi zamanlar okulun karşısındaki kahveye giderdik kızlı erkekli arkadaşlar. Biz sohbet edip memleket sorunlarını sözde hallederken,kahvede Orhan Gencebay'ın şarkıları çalardı. 1980'li yıllardayız... Ortalık karşık ve sorunlu... Memleketin her yerinden gençler bir aradayız...Orada öğrenip ezberlemiştim şarkılarını. Orhan Gencebay'ın duraklaya duraklaya söylediği "Hatasız Kul Olmaz" şarkısı, bağlamasının ezgileri ve o güzelim sözleriyle nasıl da o gençlik günlerimde yüreğimden yakalardı beni...
IPot'umdan karakterimin tahlilini yapmak isteyen biri mümkün değil işin içinden çıkamaz. Bir çıfıt çarşısıdır müzik düyam, aynı ruh halim gibi..Herşey var içinde...Orhan Gencebay'da!

22 Ocak 2009 Değirmendere

Yazan - Vildan

2 yorum:

  1. Vildancığım hep sorarlar ya hangi tür müzikten hoşlanırsınız diye. Ben buna hiç cevap veremem. Veremeyince karşımdaki sanki beni küçümser. Bunu hissederim ama bu kadar geniş yelpazeli bir dünyanın neden küçük bir parçasına dahil olalım ki. Ben de aynı senin gibiyim. ipodum olmasa da rengarenk ruh hallerime uygun rengarenk farklı parcalar vardır içimde. Halet-i Ruhiye me göre hemen devreye girer long playlerim..Bugunlerde Lale devri çocuklarıyız biz dönüyor :)
    Sevgiler sevgili arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. ahh!ahh!ne güzeldir lale devri çocuklarıyız biz şarkısı da...sezen aksu'dan değil de sibel can'dan dinliyorsun ama değil mi? müzik dünyanın en güzel şeyi... ben de şimdi the fraternity of man-don't bogart me yi dinliyorum ne yapayım yani:)

    YanıtlaSil