30 Kasım 2011 Çarşamba

Kahve Molası - Şefkatse Bardaki Sarşın Kız.


Hoppala! Hafıza ne tuhaf bir kutu! Hangi tozlu çekmecesinden çıkartıp dilime düşürdü bilmiyorum.  Az önce masamdaki poliçeleri inceliyordum. Herşey birdenbire oldu...  Adeta hayal  gibi...  Bak şimdi... Birdenbire Zeki Müren'in o güzelim  şarkı söyleyen sesi kulağımda çınlıyor... Oturduğum yerde usul usul salınmaya başlıyorum. İncelediğim poliçeyi imzalarken, sadece benim işitebileceğim sesle mırıldanıyorum... "Gün ışığında yola koyuldum. Elimde kandil gözümde mendil. " Tuhaflık hissediyorum. Yıllardır bu şarkıyı dinlemedim. İçimdeki ben beni dürtüyor sanki.  Of! Yoksa ben gene mi gitmek istiyorum? Yooo... İmzaladığım poliçeleri havada dalgalandırıyorum. Sesimi yükseltiyorum... "Vefa arıyorum... Dost arıyorum... Şefkat arıyorum... Aşk arıyorum..." diye şarkı söylemeye devam ediyorum. Dayanamıyorum... Bu kez ayağa kalıyorum... Sabahtan beri inceleyip imzaladığım poliçeleri kucağıma alıyorum... Odamdan çıkıyorum. Koridorda  müziğin ritminde dans ederek yürüyorum... Sesim boş koridorda çınlıyor...  "Vefa uzaklarda kalan bir his." diyorum. Şarkı söylemeyi hoop diye kesiyorum. Olduğum yerde duruyorum.  Bir süre sonra salınarak yürümeye ve şarkının kalanını söylemeye devam ediyorum. "Dost eski şarkılardan bir iz." Gene olduğum yerde duruyorum. Ofistekilerin oturduğu salonun kapısındayım artık. Beni görüyorlar. Berna saçlarını geçen hafta sarıya boyatmıştı. Onun önüne iki adımda gidiyorum.  Göğsüme bastırdığım poliçeleri masasına "şaak" diye koyuyorum.  Gözlerinin içine bakarak... "Şefkatse bardaki sarışın kız" diyorum. Gülüyor. Masanın önündeki koltuğa çöküyorum... "Dizlerimde derman... Kalemimde mürekkep bitti. Kahvem... Kahvem nereye gitti?" diyorum... Gülüyor. Gülüyorum... Özlem'e dönüyorum. Şaşkın şaşkın bakıyor yüzüme... Ellerimi ona doğru uzatıyorum... "Vefa arıyorum... Dost arıyorum... Şefkat arıyorum... Kahve arıyorum..." diyorum. "Tamam, anladım. Kahve kriziniz tuttu." diyor. Gülüyor. Gülüyorum. Gülüyoruz biz. Kahve yapmak için  salına salına mutfağa doğru gidiyorum.


Şarkı işte     BURADA



14 yorum:

  1. yaa evet birde o şarkı vardı dimi ?,ben şimdi içtim kahveyi kendime geldim bence sende iç

    YanıtlaSil
  2. ben bugün bütün gün zeki müren dinledim, tabi bu şarkıyı da benim işittiğim sizin kulağınıza mı geldi nedir?ama ben tabi şarkılara eşlik edemedim.kendi çevremde döne döne şarkı söylemek ne güzel olurdu. :))

    YanıtlaSil
  3. "Vefa arıyorum... Dost arıyorum... Şefkat arıyorum... Kahve arıyorum..."

    Son istek hariç katılıyorum.
    Ben çayı tercih ederdim :)

    YanıtlaSil
  4. İnanılmaz sıcak bir yazı :)
    ofis ortamı ancak bu kadar güzelleşebilir.

    YanıtlaSil
  5. Evet otuzundan sonra, söz Zeki Müren, müzik Selmi Andak. Ne hoş söylerdi Zeki Müren? Nereden aklıma düştü:)) İçmez olur muyum içtim elbette:)

    YanıtlaSil
  6. Kara Kitap, senin yanında benim esamem okunmaz. Öyle bed sesim varki anlatamam:) Ama sen bir sanatçısın. Artık böyle şarkı sözlü yazıları senin bloğunda okuyacağız Kara Kitap:))

    Hayalinden oturduğun yerde şarkı söyleyip dans etmeyi denedin mi hiç Kara Kitap? Bence denemelisin. Hiç kimsenin ruhu duymadan ortada dans ettiğini hayal etmek var ya... Şahane oluyor.

    İnan bazen hayallerimdeki danslarımdan nefesim kesiliyor benim biliyor musun? Böyle yorgun kollarımı koltuktan aağıya sallandırıyorum.. "Hayrola, çok yorgun görünüyorsun" diyorlar ofistekiler. deminden beri dans ediyorum da ondan diyemiyorum:))

    "Sen hiç gepgece denize girdin mi? Dolunay şavkıyorken hem de... Girdim işte ben... Yine hiçbirinin ruhu duymadı..."

    YanıtlaSil
  7. Tamam Aşkın, sizin için şarkıyı şöyle değiştiririz...

    ""Vefa arıyorum... Dost arıyorum... Şefkat arıyorum... Çaaay arıyorum..."

    YanıtlaSil
  8. Milky, teşekkür ederim. Ne sıcak yorum olmuş.. Sıcacık sütlü kahve gibi:)

    YanıtlaSil
  9. "Dizlerimde derman,
    kandilimde yağ bitti "
    dizesi bana Mangadan dinlediğim karacaoğlanın şiiri ile bezenmiş şu satırları anımsatı

    "Üryan geldim yine üryan giderim
    Var mı elde ölmemeye fermanım
    Azrail gelmiş can talep eyler
    Var mı, var mı ölmeye dermanım ? "

    şarkı ezberleyemem...şiir vs de...replik..yada alıtı da...yapamam...fıkrada anlatamam.
    Hafızana yüreğine sağlık,ilk kez dinledim ama pek sevmedim şarkıyı :)
    http://fizy.com/s/1agy5v
    (manga)

    YanıtlaSil
  10. Infantulus, ne diyorsunuz siz? Bdenim hafıza var ya fecidir. Tek bir şiir tek bir şarkı aklımda tutamam. Sahiden... Film isimleri, artist isimleri hep unuturum. Tuhaf olan ne biliyor musunuz? Yazarken birbirine benzer film, şiir ya da ne bileyim öyküleri hatırlayabiliyorum. Yooo, gene tak tak diye yazamıyorum ama... Hangileri olduğu geliyor aklıma. Eee.. Hz. Google a sorum mu, hemen tıkır tıkır cevaplıyor:))

    Eski şarkılar bunlar infantulus. Yorumunuzun yanındaki fotoğrafınızda çok genç gösteriyorsunuz. Eh, Manga tabii ki daha uyar size:)

    YanıtlaSil
  11. inanmam;
    o şarkıyı,
    o sözleri söylediniz ya arkadaşlarınıza ofiste;

    ben olsam
    "Bursalı Paşamın,...adı neydi...ışık yayan eski bir şey vardı,kandil mi..dizleri ağrımış ve vefa istiyordu şarkıısında" derdim :)

    hz google hafızanın en kötü düşmanı ve sen de ben gibi şiir film ismi vs konularda zayıf olduğunu düşünüyorsa yeni bir dil öğrenme, şiir ezberleme,bullmaca çözme gibi konulara yönel...ben yapıyor muyum peki,hayır ama ben doğru olanı zaten yapmam ki...

    foto benim değil ama derinlerimde kuytu bir yeri ifade ediyor,sevdiğim bir foto...siz sanki milattan önce dogdunuzda bana genç çocuk muamelesi takılıyorsunuz ;))
    mutlu sağlıcakla kalınız-hep çoğul

    YanıtlaSil
  12. Infantulus, hafıza kimi zaman şaşırtıyor işte böyle insanı. Hatırlamam bir şeyi diye kabulleniyorsunuz ki, dudaklarınızdan eski bir şarkı dökülüveriyor:)

    Evet, milattan önce doğdum. Ruhum henüz doğmadı. Halen doğma gayretinde:))

    YanıtlaSil
  13. peki sen cep telefonu alsan kaç megabayt hafıza kartlı olurdun?

    kaç yıl sonra ruhun doğumu tamamlar örneğin..bence ruhun hem doğmuş,hem olgunlukla bebek saflığı arasındaki tüm gelişmeleri tamamlamış...

    bir soru daha;bir hikayenin x. sayfası kayıp,bu sayfa sence hangi sayfa olursa hikayenin akıcılığını bozmaz :)

    çok sordum,hoşçakal

    YanıtlaSil
  14. Sağolun infantulus, iki soruya da cevap veremeyeceğim. Anlama kabiliyetim bu gün eksinin altında olmalı. Anlamadım çünkü:)
    Siz de hoşça kalın..

    YanıtlaSil