26 Ocak 2013 Cumartesi

Hayalin Derinliklerine Yolculuk...


"Artık ben öyle bir ruh oldum ki, benim için uzak, yakın, görünen, görünmeyen diye bir şey kalmadı. Madde alemi benim emrime mahkum, mana alemi irademin esiri. Böyle olmasına rağmen ben yine de açım. Ruhum kendisini doyuracak gıdayı henüz bulamadı. Arıyorum... Arıyorum... Neyi diyeceksin. Hiçi!"

(Filibeli Ahmet Hilmi'nin A'mâk-ı Hayal adlı kitabından)



11 yorum:

  1. Ne güzel bir kitaptır,çok güzel bir yerden alıntı yapmışsınız.

    YanıtlaSil
  2. sen burayı bırakma. hayal kahvesi hep olsun. kendini zorlama yazmaya ama aklına düştükçe yaz. bu fotoyu da nerden buldun diye soracağım ne zamandır buradan sorayım. çok çok çok güzel. satürn kafası :)

    YanıtlaSil
  3. "Hiç, hiçi, arar mı hiç !..

    Otuzüçyıl önce Amak-ı Hayal'i Çizip, bant olarak günlük bir düşünce gazetesi olan "Yeni devir 'de altıay boyunca hergtqün yayınlamıştım.

    Aynalı Baba'nın bilgeliği, Raci'yi adeta büyülemişti. Bir tasavvuf derinliğinde insan kendisini bir damla olaak görse de O okyanuslara aitti.

    Kainatın büyüsünde bir hiç olup kaybolmak yerine, "Bir katre oluruz, bin ummana bedel" sözüyle kendimizi buluşumuzun öyküsünü yazıp çizmeliyiz.

    :))))

    YanıtlaSil
  4. Yazdıklarınız bana ben olduğumu hatırlatıyor...Bazen beni benden götürüyor...Ama her daim yüzümde yazının sonunda farkettiğim sıcak bi tebessüm bırakıyor...

    YanıtlaSil
  5. Ebruts, A'mak-ı Hayal, büyüler beni:)
    Sahiden.

    YanıtlaSil
  6. Canımsın Kara Kitap. Sağolasın:)

    YanıtlaSil
  7. Hayal Meyal, mutlaka okuyun derim:)

    YanıtlaSil
  8. Profösör keşke o çizimlerinizi görebilsek. Sonralarda Cem Uygun çizmeye başlamış ki, onun çizimleri de kitap kadar başdöndürücü gelir bana. Keşke A'mak - Hayal, çizgi roman olabilse. Keşke. Sağolun.

    YanıtlaSil
  9. Bir Ruh Yolculuğu, eğer dediğiniz gibiyse, kendimi bahtiyar hissederim:) Sağolun.

    YanıtlaSil
  10. hayal kahvesi! bu ismi sizden mi çaldılar acaba!!!?

    http://www.mybilet.com/chart/baskent-tiyatrolari/

    Pişirdiğiniz kahveleri yudumlamak çok keyifli...

    devamı dileklerimle...

    YanıtlaSil