1 Temmuz 2013 Pazartesi

Nefsî Duygularımı Şımartma Saatine Denk Geldim Gene...


Gece yarısını geçmişti. Yatacaktım. Tavan ışığını söndürdüm. Müziği açtım... Yatak başındaki gövdesinden hareketli  lambanın düğmesine bastım. Odada  loş bir aydınlık doğdu. Hoşuma gitti. Kendi kendime kıkırdadım. Elimdeki kitapla  yatağa uzandım. Niyetim kitap okuyarak uykuya dalmak. Sabah işe gideceğim ya... Amacım vakitlice uyuyup, erkence kalkmak... Elimdeki kitabın hayali ağırlığına güveniyordum... Tüm hevesimle okumaya başladım. Kitabın içindeki kelimeler yoluyla  uyku diyarına hemencik ulaşacağıma inanıyordum. Uykuyla uyanıklık arasındaydım. 

Müzik başladı. Norah Jones,  Sinkin' Soon'u söylüyordu.  O anda büyü bozuldu. Kitaba yüz çevirdim. Ruhumu müziğin ezgisine yönlendirdim. Tüm merakımla parçayı dinlemeye giriştim. Şarkının akışına düşüncesiz bıraktım kendimi. Melodiyi ruhumda işitiyordum sanki. Müziğin orta yerinde o kelimeyi işittiğim anda... Odaya kendiliğinden... Yapay... Tatlı... Hoş bir koku yayılmaya başladı. Kokuya karşı ani bir arzu hissettim. Şarkıda geçen bir kelime, esintili nefsimi zehirliyordu da melodiyi  zihnimde uyanan bir hayalle mi karıştırıyordum, bilemedim.  Kitaptaki bir kelimenin değil, bu kez şarkıdaki bir kelimenin açıklanamaz gücünün etkisindeydim. Etrafımdaki eşyalar halime alayla  gülen canlılar gibi göründüler gözüme. Hiç umursamadım. Bilakis kendimi dışardan seyrediyor, yüreğimde kaynaşan duyguların sönmesinden fena halde korkuyordum. 

Sergilediğim zayıflıktan hiç utanmadım. Ayağa kalktım. Aynı şarkıyı başa aldım. Müziğin sesini biraz daha açtım. Şıpıdık terliklerimi ayaklarıma geçirdim. Melodinin ritminde iki ileri bir geri dans ederek mutfağa geçtim. Apple pie..  Bu kelime başımı döndürmüştü gene... Bütün gün yemekten uzak tuttuğum bünyemi şımartmaya karar verdim. Üşenmedim. Nefsi duygularımı şımartma saatleri içerisindeydim çünkü... Yemek yeme vaktiydi sözgelimi... Müziği başa döndüre döndüre... Tarçın kokusu tüte tüte... Hani nasıl denir... Gecenin köründe... Ne yapsaydım yani? Nefis bir elmalı pay yapıp, hapur hupur yedim.

Tamam söyleme biliyorum. Oburun tekiyim:)

 

4 yorum:

  1. Apple pie mı? aman tanrım şimdi ocakta pişirdiğim böreğin arkasından ne iyi giderdi ;)
    Afiyet olsun HayalKahvem...

    YanıtlaSil
  2. Of, börek mi? Ne diyosun Momentos, canım börek istedi şimdi:)

    YanıtlaSil
  3. Hadi koş gel HayalKahvem :)))

    YanıtlaSil
  4. Ah, bugün olmaz Momentos. Ama gelecem
    yakında:)

    YanıtlaSil