20 Mart 2015 Cuma

Mutluluk Neydi?



Şu minik minik toplar var ya hani... İşte onları az önce ben yaptım. Bugün eve geldiğimde çay yanında tatlı bir şey yemek istedim. Dolabı açtım.  Pek bir şey kalmamış. Sert sert bakan iki paket bisküvi, bir kaç parça çikolata... O kadar...  Olsun. Çok şükür dedim. Ama...  Yoo, böyle yememeliyim. Yiyeceğimi itinayla hazırlayıp, tabağımı renklendirmeliyim.

Kollarımı sıvadım. Bisküvileri yarım çay bardağı sütle rondoya attım. Bisküviler ufalandılar... Sütle hemhal olunca sertlikleri gitti, yumuşadılar. "Hah şöyle," dedim bisküvilere... "Sizi ilk gördüğümde, neydi o gergin vaziyetiniz öyle?" Haftalardır yüzünüze bakmadım diye, depresyona girmiş olmayasınız. Aaa! Çok fena eğer öyleyse! Durun bi... Şimdi sizle ilgileniyorum işte... Öyle değiştireceğim ki sizi, siz bile şaşacaksınız kendinize:)" dedim. 


Sütle yumuşamış bisküvileri sevgiyle avucumun içine aldım. Her birini şefkatle top gibi yuvarladım. Aha! Şahane! Beyaz çikolata parçalarını sıcak su üstüne oturttuğum kapta erittim. Elimdeki topları beyaz çikolataya bulayıp, şekerlemeyle süsledim. Binlerce kasırga aşkına! Çok mutlu görünüyorlardı. İnanmayacaksınız biliyorum ama resmen gülümsüyorlardı. Durur muyum? Hemen çayı demledim.

Bu hafta sonu okumayı planladığım çizgi romanlarımı yanıma aldım. Koltuğa oturdum. Ayaklarımı altıma topladım. İlk çizgi romanın adı  Y The Last Man.  Konusu çok ilginç. Bir gün ansızın, saniyeler içinde dünya üzerindeki bütün erkek canlılar ölüyor. Tüm kadınlar ile sadece Yoric adında genç bir adam ve bir erkek şempanze hayatta kalıyor. Son Adam Y... İşte böyle bir hikaye başlangıcı olan bu kitabı uzun zamandır okumak istiyordum. Çayım ve tatlımla, Son Adam Y'nin çizgi romanını okumaya başladım. Bir yudum çaydan içtim. Missss! Bir parça çikolatalı top bisküviden ısırdım. Hımmm... Nefis! Mutluluk neydi ki? Gündelik keyiflerimizle şimdiki zamanı anlamlandırma gayreti...  Di mi?


15 yorum:

  1. They look so yummy! :)

    Love always,
    www.loyaltofashion.com

    YanıtlaSil
  2. bayıldım!!!!!! şekerlemelere, yaratıcılığa, keyfe. oh! hatta istersen bisküvilerin arasına kuru kayısı da atabilirsin iri tane. yakışabilir. aklıma geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm!İyi fikir Küçük Joe... Kuru kayısı, fındık fıstık da çok yakışır. Eminim:)

      Sil
    2. Senden ilham alıp iyice tembel işi tatlı hazırladım demin. Yulaflı bisküvi, üstüne 2 kare bitter %70 kakaolu çikolata. Fırın tepsisine altı tane dizdim böyle. Fırın ızgarasını yaktım. En üst rafa yerleştirdim. Beş dakikada eridiler. Çıkardım. Bıçakla iyice yaydım. Üstüne de dövülmüş amerikan fıstığı tozu. Şu an buzdolabında donuyor.

      Sil
    3. Sülalemin bütün bıyıklıları adına Küçük Joe, şahane bir tatlı olmuş. Denerim illa ben de!
      Yaşasın dünyanın tüm tembel tatlıgilleri:))

      Sil
  3. Ne güzel bi anlatım :) Üşenmesem kalkıp evdeki bisküvilerle ben de dertleşeceğim, ama bizim aramız iyi değil. Ben öyle çiğ çiğ yiyorum onları, birazcık tembelim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç yüzlerine bakmamışım Dilek. Onun için gerilmişler besbelli:)
      Fakat tavsiye ederim. 10 dakikada hazır. Çok kolay... Tam tembel işi... Gerçekten:))

      Sil
  4. O değil de çizgiroman ilginç geldi. Bitirdiniz mi nasıldı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lord, bu çizgi roman var ya illa okunması gereken 30 çizgi romandan altıncısı:)
      Çok heyecanlı... fakat çizgi romanların en acı kısmı nedir biliyor musunuz, bitmeyen maceraları...
      İlk kitaptı okuduğum. Daha on cilt mi ne varmış. Eyvahhh! Yandım:)

      Sil
  5. Çizgi roman aşkınız, ciddi boyutta!
    Keyifle hazırlanmış yiyecekler eşliğinde sevdiğiniz bir kitabı okumak.
    Gerçek keyif anları......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizgi roman sevdalısıyım ben Ankara havası...
      Deli cinsinden:))

      Sil
  6. Sevgiyle ve yapılınca böyle tatlı şeyler ortaya çıkıyor işte, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay ve çok lezzetli oldu sahiden Hamiyet. Sağolun:)

      Sil
  7. Böyle planlı insanlara bayılırım. Bloğunuzu yeni keşfetmenn hüznünü yaşıyorum şimdi :( Merhabalar, nice mutlu anlarınız olsun inşallah

    YanıtlaSil