20 Eylül 2019 Cuma

Göz'lü Deyimlerle Deneme Yazısı - Hangi Tarkan?


Abim,  haftada beş gün spor salonuna gittiğini söyleyince çok sevindim. Yeminle, mahcubiyet hissetmesem sevinçten göz yaşı dökebilirdim. "Harika bir karar vermişsin abim. Bilirsin seni gözüm gibi severim. Hep çalış çalış, nereye kadar, di mi? Bak çalışmaktan gözlerinin feri gitti. Biliyorsun çok üzülüyordum senin için.  Gözünü seveyim, bu kez fikrini değiştirmeyesin" dedim.

Lakırtılarımı duyunca, gözleri dolu dolu oluverdi. Sadece gözlerimin içine değil, yüreğimin o mütena semtine en abi tavrıyla bakıverdi. "Bir kere daha gözüme girdin kardeş. İyi ki varsın. Nasıl da sever gözetirsin abini" dedi.  "Hiiçç merak etmeyesin. Bu kez kararım karar! Yeminle,  gözümden uyku aksa bile, mümkünatı yok vazgeçmiyorum, illa ki spor yapmaya gidiyorum." diye sözlerine devam etti. 

Abim... Ah! Abim...  
Gözüm daldı, geçmiş günlere gittim. Evet abim...  Zaman zaman...  Tıpkı şimdi olduğu gibi...  Hep aynı iştahla spora başlar... Tez sıkılır...  Muntazaman devam etmeyi  gözü yemez... Nafile çaba der...  Bırakıverir. 

Oysa kaç kez konuştuk.  Çoktan elli yaşını deviren bir adamın fabrika ayarlarına dönmesi için ilk kural neydi? Kendisi söylüyor... Spor yapmak tabii. 

Buraya kadar abi-kardeş  muhabbetimiz  pek bi iyiydi.  Lakin mühendistir kendisi. Gözünden bişeycik kaçmaz. Zihnimde horon tepen şüphe tohumlarını şıppadanak fark etti.  "Yoo,  dert etme kardeşcim, gözüm açıldı. Bu kez Tarkan'ın vücudu gibi olana kadar sporu es geçemeyeceğim. Bak göreceksin, göz yumup açana kadar Tarkan gibi olmayı  becereceğim." dedi.

Gözlerim tepsi kadar açıldı. "Tarkan mı? Hangi Tarkan?" diye inledim. Abimi omuzlarını titreterek  "Oynama şıkıdım şıkıdım" şarkısını söylerken hayal ettim.  Aman Allahım! Yoksa abim erkeklerin girdiği.. Neydi adı... Hah Tamam... Antropoz döneminde miydi?

Endişemi anladı. Sol kaşını kaldırdı. Gözünü gözüme dikti. Vee... Gözümü kaçırmayayım diye, beni resmen göz hapsine aldı. 

"Gönderdiğin  Tarkan dergileri  aklımı başıma getirdi. Şarkıcı Tarkan olmaya niyetim yok  matmazel.  Elbette Sezgin Burak'ın Tarkan'ı:) dedi. 



13 yorum:

  1. yaaaa hayal kahvem, yazı karakterin o kadar güzel ki, yazıya odaklanamadım. az önce çok uğraştım ama istediğim gibi bişe bulamadım, nasıl yaptın bunu acaba ? :) ben de aynısından yapayım diyorum. dur yazıyı okuyup tekrar yorumlucam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra güldürdün beni:)
      Şimdi baktım yazıya... Word'de comic sans MS 11.5 ölçüde yazmışım.

      Sil
    2. peki bunu nasıl ben de bloguma uygulayabilirim acaba :(

      Sil
    3. Benden kopyalayıp yazmaya ne dersin? Bir paragrafı kopyala ve senin blog sayfana yapıştır. Ve yazmaya başla. Sonra benden kopyaladığın satırları siliver. Ben de yeni sayfa açtığımda aynısını yapıyorum. Dener misin?

      Sil
  2. hhhsshshshhdfshf tarkanlar karışmış ha.
    spor gerçekten insana çok iyi geliyor. bak ben bugün başladım, kendime geldim, oh be. artık buralardayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi yapmışsın Büşra. Spor uçuruyor beni... Hastasıyım:)

      Sil
  3. çok iyi yaaaa valla ilk tarkanın da ondan aşağı kalır yok ama neden şimdi öyle ettin ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bileyim Uzmanamatör. Abimin şarkıcı Tarkan gibi olmak istemesi çok normal gelmedi. Lakin
      çizgiroman kahramanı Tarkan'ı çok severdi. Yıllardan sonra onu hayal etmesi iyi geldi:)

      Sil
  4. Harika olmuş. Bir atıl kurt diyesim, bir ayak ucuyla kum savurasım geldi. Her ikisinide yaparım aslında.
    Hey kurt kumlar yere düşmeden, gözüm yolda kalmadan kop gel :)

    YanıtlaSil
  5. Şarkıcı Tarkan evet ama diğerini hiç sevemedim. Bundan sonra da sevmem herhalde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abim çok severdi Sezgin Burak'ın Tarkan'ını Beyda. Eski fasikülleri zor edindim. Ve abime hediye ettim. Gözlerinde çakan sevinç kıvılcımını görmeliydin:)

      Sil