25 Kasım 2010 Perşembe

Her Şey Daha Güzel Bir Dünya İçin...


Bugün 25 Kasım. 1981 yılının 25 Kasım'ında kadına yönelik şiddete son günü ilan  edilmişti. Dünyanın bir çok ülkesi bu konuda anlaşmalar yapıyorlar, politikacılar bu durumu şiddetle kınıyorlar. Gelgelelim kadına yapılan şiddet bir türlü engellenemiyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki dünya genelinde 3 kadından 1 i şiddete maruz kalıyor. Feci bir durum bu. Düşünebiliyor musunuz 3 kadından biri fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetle karşı karşıya. Cinayet oranlarına bakıldığında, öldürülenlerin %70 i kadın. Bizdeki kadın vaziyetleri dünyadan farklı mı peki? 

Memleketimizde 100 kadından sadece 7'si girişimci yani kendi işini yapıyor ve tarım dahil 100 kadından 24'ü çalışıyor. Türkiye’de her 3 kadından 1’inin şiddet mağduru ve her 5 kadından 1’inin okuma yazma bilmediğini öğrenmek, sizi de hem hayrete hem de dehşete düşürmüyor mu?

Üyesi olduğum Uluslararası Af Örgütü'nün bugün yayınladığı yazıyı paylaşmak ve kadına yönelik şiddet konusunda, hepimizi bu konuya duyarlı olmaya davet ediyorum. Her şey daha güzel bir dünya için olmalı.



Biz bugün "Şiddete son" derken, dünyanın birçok yerinde kadınlar dövülüyor, hakarete ve tacize uğruyor, öldürülüyor. Dünyada birçok şey değişiyor, ama kadınlara yapılan fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddet hiç değişmiyor.

Dünya genelinde hâlâ her 3 kadından biri yaşamı boyunca şiddete maruz kalıyor.
http://www.amnesty.org.tr/ai/node/1558

5 yorum:

  1. Bizim KADIN ADAYLARI DESTEKLEME DERNEĞİ nin
    eğitim konularının içine aldığı bir çalışmadır.Ama inatla süren bu çirkin durumlar içimizi acıtıyor.Daha çok çalışmalıyız...

    YanıtlaSil
  2. Galiba kadına şiddet; Dünyada artan cinayetler yolsuzluklar ve terörle doğru orantılı artıyor.
    Dünyanın psikolojisi bozuldu bence kardeş.

    YanıtlaSil
  3. CWRM, kadın adayları destekleme derneği ne ola ki:)

    YanıtlaSil
  4. Dilek, 20.yüzyıl savaşlarla geçti.. 21. yüzyıl insan insanı yemekten hala vazgeçmedi.. Ölümlü dünya diyoruz.. Zaten ölecek herkes değil mi?
    Koskoca dünyada neyi paylaşamıyoruz? İnsan niye insanı döver, eziyet eder,acı verir, öldürür...
    Anlamıyorum. Anlayan anlatsın bi...

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten bilmiyor musun KA-DER nedir?

    YanıtlaSil