4 Kasım 2010 Perşembe

Kitap Kapaklarına Odaklanan Kamera


"Jean Luc Godard'ın Aşka Övgü adlı filmini seyretmeliyim" dedim kendi kendime. 2001 yapımı bu filmi seyretmek için o kadar çok heveslendim ki anlatamam. Neden mi? Bak şimdi... Filmde kitaplara bir oyuncu muamelesi yapılıyormuş. Kamera kitapların kapaklarına bir oyuncunun yüzüne yaklaşır gibi odaklanıyormuş. Ne hoş! Demek Godard kitap kapaklarına meraklı biri. Aslında sinema yoluyla, körleşen algılarımızı, bakıp da farkedemediklerimizi hatırlatmak istiyor belli ki. Bunu okudum ya... Artık mutlaka seyretmeliyim bu filmi! Hemen bulmalıyım hemen... Bugün sona ermeden! (12.02.2010)

2 yorum:

  1. Sırf kapakları için kitap aldığım ya da kapaklarından ötürü bir kitabı okumaya başladığım olmuştur, oluyor, en son geçen cumartesi böyle bir kitap aldım, sadece kitabın kapağıyla hasbihal ettiğim kitap da olmuştur, Akdeniz, kırmızı bez cilt, altmış yıl önce basılmış, bez kokusunu ciğerlerine çek, ne oldu, uçtun Akdeniz üstünden Cebelitarık'a, evet, sabah sabah uçtuk yine... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Evet, Nessuno... Kitap kapaklarına aldırmayın içine bakın diyenler vardır ya.. Belki haklılar ama.. Ne olur hem içi hem de kapağı güzel olsa:))

    Bu aynı şey gibi... Yüzü de kalbi gibi güzel derler ya.. Aynı öyle bir şey.. Ne dersiniz?

    YanıtlaSil