9 Şubat 2011 Çarşamba

Sevmeye Akortladım Kendimi ve Oh, Ne Rahat Ettim!


Daha ofisten çıkarken kararımı vermiştim. Sinemaya gidecektim.  Sinemanın o efsunlu salonuna büyülenmiş gibi girecektim. Koltuğun kollarına şööle kendimi rahatça atacaktım. Beyaz perdenin illüzyonuna kapılıp zevkine vara vara, hayatın eşsizliğini hissede hissede filmi seyredecektim.  Filmin adı Aşk Tesadüleri Sever'di. Ben de tesadüfleri çok severim. Sinema yazarı ya da eleştirmeni de değildim.  Eğer canım istemiyorsa filmin  hiçbir olumsuz yanını görmeyebilirdim. Ah ve figanı bir süreliğine - bari film boyunca - hayatımdan çıkabilirdim. Kararlıydım. Ruhumu filmi sevmeye akortlamıştım. Aynen düşüdüğüm gibi yaptım. Hatta kardeşimin yanımda bıdı bıdı söyledikleri bir kulağımdan girdi bir kulağımdan çıktı. Neler mi söyledi? Hiç hatırlamıyorum. Hiiiçç. Kapattım kepenklerimi. Sadece film ve ben. Ohh! Ne iyi yapmışım! Şahane oldu. Arada  aynısını denemelisin. Ne var yani? İlla kusur bulmak hüner mi?  Sadece filmin  zevkine vara vara seyrettim. İnan bana iyiniyetimin mükafatını aldım.  Sinemaya girerken filmin müzikleri hiç aklıma gelmemişti. Of! Filmin müzikleri olağanüstü güzel değil miydi? Bayıldım! Bir ara kendimi konserde zannettiğimi bile söyleyebilirim. Güzel insanlar, güzel mekanlar, şahane Ankara görüntüleri, ayarında sevinç ve hüzün  dalgalanmaları eşliğinde bir de  muhteşem şarkılar dinlemedim mi? Hey! Zaten oldum olası filimlerde müzik severim. Eee... Aşk tesadüfleri severmiş ya ben de çok severim. Anladın değil mi? Başka çarem yoktu. Ben  bu filmi sevdim. Acaba kendimi baştan filmi sevmeye akortlamasaydım, filmi beğenmeyebilir miydim? Acaba benim kardeş filmi seyrederken  bana neler diyordu ki? Eğer olumsuz bir şeyler işitseydim etkilenecek miydim? Bilmiyorum. Bildiğim...  Bütün gün çok çalışmıştım. Yorgundum. Filmi seyrederken çok güzel vakit geçirdim. Aynısını yapmanı tavsiye edebilirim. Aaa! İnanmıyorum! Şimdi sanal ansiklopediden  film müziklerine baktım. Aşk Tesadüfleri Sever adlı  Müslüm Gürses'in söylediği şarkının sözlerini kim yazmış biliyor musun? Murathan Mungan. En sevdiğim şairlerden biridir. Ne hoş tesadüf! Heyy, tesadüfleri  severim.

Şimdi diyeceksin ki bu fotoğraf da neyin nesi? Aşk Tesadüfleri Sever'de var mı buna benzer bir şey peki? Yooo. Yoktu ne yalan sööleyeyim. Fakat sinemadan sonra eve geldiğimde Atilla Atalay Bloğa baktım ki o ne?  Bloğuna bu fotoğrafı  koymuş ve üzerine başlık atmamış mı Aşk Tekaütleri Sever  diye... Ne var? Mümkin değil mi yani? Pekala mümkin tabii...  de... Aaa...  Söyler misin şimdi? Atilla Atalay ile benim aynı  anlarda  aynı konularla ilgilenmemiz tesadüf değil de ne? Of, tesadüfleri severim. Sahiden.. Yaa.. Böyleyken böyle.

4 yorum:

  1. İyi yapmışsın..canına can katmışsın. Emeğe olumlu bakan insanlara gıpta ile bakarım. Gıpta dedim çünkü mesela açıları benden daha geniştir..niyetleri benden daha temizdir. Ve en sonunda beni kendi bakış açılarına sokarlar. toplumda da yunup yıkanmak ve arınmak için böyle insanlara çok gerek vardır ve yine cok hasetlenirim beden beştan onlar gibi değilim diye.
    Sevgiler benim canım arkadaşıma.

    YanıtlaSil
  2. İlla eleştirmek marifet mi. Ne güzel söylemişsin. Her şeyi eleştirdiklerinde daha çok bilgili muamelesi gördüklerini mi zannediyorlar nedir :)

    YanıtlaSil
  3. Sinemaya gitmeyeli ne kadar çok zaman oldu. Halbuki bir ara sinemadan çıkmazdım, o film senin bu film benim hepsini izlerdim. Hele o kendine has havası yok mudur sinemaların... Bayılırım! Bu aralar her şeyden iyice uzaklaştım galiba... Neyse, ufaktan toparlamaya çalışıyorum en azından.

    Filmi beğenmenize sevindim doğrusu. İnsan bazen ön yargı ile yaklaşıyor bazı şeylere ve seveceği varsa da sevemiyor o zaman. Sizin de dediğiniz gibi bu hataya düşmemek lazım aslında ama düşüyoruz işte. İnsanız, ne yapalım :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. dostaci soyler9 Şubat 2011 16:25

    Kimse alınıp darılmasın. Ben beğenmedim. Daha doğrusu bu yutturmacayı yemedim. Yakıştıramadım. Tamamiyle ucuz ve kandırmaca buldum. Olur ama bu kadarı da olmaz ki.
    Kardeşim madem böyle bir film istiyordun söyleseydin bana ben çekerdim sana. Hatta daha da hoş bir senaryo yazardım. Daha çok tesadüflü daha masalsı..daha da kandırmacalı.
    Hem de daha inandırıcı bir bayan seçerdim. Böylece oda tiyatrosu sesiyle kopuk sahte diyaloglara da katlanmazdın.
    Ne diyim yani başka. Alan memnun satan memnun. Memlekete uğurlu hayırlı olsun.
    Gene diyorum..kimse darılıp alınmasın..demiyim dedim ama dememezlik edemedim.
    özürlü sevgiler.

    YanıtlaSil