9 Temmuz 2011 Cumartesi

Ey Yaz! Üzülme, Kırılma Bana e mi?


Ey sıcak sevenler! Ey güneşseverler! Ey memleketime denk gelen en sıcak aylar ve günler! Ey Haziran! Ey Temmuz! Ey Ağustos! Ey beni bitiren mevsim! Ey yaz! Ey günebakan çiçekleri gibi enerjilerini güneşten alan insanlar! Bense bir yeldeğirmeni misali enerjimi rüzgardan, yağmurdan alan biriysem eğer… Güneşe, sıcağa, bu durgun, esintisiz havalara asla uygun değildir benim bünyem! Ben iflah ve islah olmaz derecede rüzgar ve yağmursever biriyim. Eğer dışardaysam ve yağmur başlamışsa aniden, hani ahmak ıslatan cinsten... Yağmur yağacağı varken bile tedbirsizsem üstelik... Zaten tedbir nedir bilmem... Asla saçak altına girmem... Koşturmam kaçmam yağmurdan... Yürürüm yavaş yavaş koşuşan insanların arasından... Islanırım sırılsıklam... Belki sana son derece manasız gelecek bir biçimde sevinirim. Zaten İngilizler kanıtlamışlar. Koşsa da yürüse de fark etmiyormuş biliyor musun?  Yağmurda aynı miktarda ıslanıyormuş insan...  "İnsan yağmuda yürümenin ne tuhaf bir şahanelik olduğunu öğrenmişse" bir kere... Vazgeçemez! Mümkün değil.  Ey Yaz! Üzülme… Kırılma bana e mi? Merak etme… Kış gelince hakkını vereceğim. 


6 yorum:

  1. Gölgede 36 derece.. Ne hayırhah anacağım.. Hele güneşseverleri. Toplu halde çöle gitsinler! Bayıldım bütün gün... Yağmur kar soğuk istiyorum ben kardeşim... Tama, denizi de severim, deniz çocuğuyum ama denizde yaşamıyoruz ki. Şehirlere betona hapsolmuşuz. Üstelik soran da olmamış ahpsederken. Zorunlu kürek mahkumluğu bizimki..

    YanıtlaSil
  2. Ben de anı fikirlere sahibim yaz gelmesini hiç istemiyorum artık. Yağmurlu havalara da ayrıca bayılırım zaten

    YanıtlaSil
  3. Yaz bana da kırılmasın çünkü sizinle hemfikirim:)
    Kış yaratıcılığımın tetikçisi,kar,yağmur,rüzgar,şimşek hepsi benim ilham kaynaklarım...
    Ben bir kış severim , yaz da severim ama bir ağacın altında gölgedeyken ve deniz kenarında iyot koklarken:)))
    Baykuş gözüyle

    YanıtlaSil
  4. Yağmuru karı çok severim. Ne hoştur sıcak odamın penceresinden uçuşan yaprakları..koşuşan insanları seyretmesi. Cama vuran damlaların aşağıya kaymasını izlerken hayal kurmak..birazdan kitabını alıp okuyacak olmayı yanına bir bardak demli çayla planlamak..evin içinde bir baba kanadının altında gibi güvende hissetmenin ve birazdan tatlı bir rehavet içinde uyumanın tadı ne hoştur.
    Yazı da severim..Dışarsı sıcaktan cayır cayır yanarken..yine balkonunu çiçeklerle doldurduğum evimde karşılıklı açtığım pencerelerden rüzgar üfül üfül eserken pek hoştur sere serpe yaşamak.
    Severim tabii..yazı serinde..kışı sıcakta severim. İkiside alınmasın yaradandan dolayı bulurum sevecek bir yol. Esen kalınız.

    YanıtlaSil
  5. Demek benim gibi olanlar da varmış:)

    YanıtlaSil
  6. Bu sıcak havalarda, serin ve yağışlı havaları hayal etmek güzeldir.. Yorumlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil