2 Temmuz 2011 Cumartesi

Kitap Kapaklarına Odaklanan Kamera


"Jean Luc Godard'ın Aşka Övgü adlı filmini seyretmeliyim" dedim kendi kendime. 2001 yapımı bu filmi seyretmek için o kadar çok heveslendim ki anlatamam. Neden mi? Bak şimdi... Filmde kitaplara bir oyuncu muamelesi yapılıyormuş. Kamera kitapların kapaklarına bir oyuncunun yüzüne yaklaşır gibi odaklanıyormuş. Ne hoş! Demek Godard kitap kapaklarına meraklı biri. Aslında sinema yoluyla, körleşen algılarımızı, bakıp da farkedemediklerimizi hatırlatmak istiyor belli ki. Bunu okudum ya... Artık mutlaka seyretmeliyim bu filmi! Hemen bulmalıyım hemen...  (12.02.2010)


5 yorum:

  1. Günaydın Vildan,

    Sabahın bu erken saatlerinde kitap kapaklarına dair bir yazı yayınlamış olman çok hoş doğrusu, teşekkürler... Godard'ın hayal gücünü harekete geçiren bir köprü kitap kapakları, o da bizim gibi kitapları seviyor, hayal gücünü harekete geçirmek için sadece doğaya dahi bakmak yeter kimi zaman, ama doğrsu kitaplar ve kapakları ayrı bir pencere açar hayatımızda, işte bunun için her adımda bir kapak olsun hayatımızda ve kapaklar güzel anıları çağırsın diyerek, güzel kitap kapaklarına bakacağın günler diliyorum... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ben de alıyorum listeme bu filmi :)

    YanıtlaSil
  3. Eğer filmi bulursan duyururmusun , ben de izlemek isterim...
    Baykuş gözüyle

    YanıtlaSil
  4. selam nessuno,
    sizin sabah yazdığınız yoruma ben akşam cevap yazıyorum:)aslında bir ara kapaklarına aldanıp
    kitap alanlar için bir kampanya vardı biliyor musunuz? kitaplar kapakları için alınmaz diye.,
    elbette alınmaz. biz içinde ne olduğunu bildiğimiz kitapların kapakları da güzelse mutlu olanlardanız sanırım. kalbi güzel olanın yüzü de güzel olur diyenlerden:) kapağa özenme okura saygıdır bana göre. güzel kitap kaplarını seviyorum. Yalan değil:)

    YanıtlaSil
  5. Selam Ceren ve Natalie
    Godard'ın filmlerini seyrettim. Bu filmini acaba gugıllayıp mı bulmuştum emin değilim.

    Godard'ın filmlerini mutlaka seyretmek gerekir.
    Yalnız seyretmeden önce Tersninja'daki Landlord'un şu yazısını okumanızı tavsiye edeceğim:)

    http://www.tersninja.com/sikilmadan-jean-luc-godard-filmi-izlemenin-10-yolu#more-4452

    YanıtlaSil