5 Ekim 2011 Çarşamba

Mor Menekşeler 17 Ekim Pazartesi Gecesi TRT 1'de...


Bir kitabını okuduktan sonra, tellim tellim diğer kitaplarının da izini sürdüğüm Levent Cantek’in bir süredir dizi senaryosu yazdığını  duymuştum.  Bir dönem filmi olacakmış. Dizinin adına bayılmıştım üstelik.  Mor Menekşeler… Ne güzel!  Aaa!  Bir de ne duyayım bu dizi  haftaya 17 Ekim Pazartesi gecesi TRT 1 de yayınlanmaya başlamayacak mıymış? Mor Menekşeler adlı diziyi nasıl merak ediyorum anlatamam.  Yönetmen de kimmiş biliyor musun?  Dar Alanda Kısa Paslaşmalar adlı filmin yönetmeni. Serdar Akar. Hey! Dar Alanda Kısa Paslaşmalar da bir dönem filmiydi. Erkekler dünyasını anlatsa da… Çünkü film adı üstünde futbolla ilgiliydi. Futbolla hiç ilgim yoktur ama… Gene de abartısız oyunculuğu, Fahir Atakoğlu’nun müzikleri, çok başarılı dönem atmosferi, sıcacık insani muhabbetlerle beni alıp filmin anlatıldığı dönemlere götürmeyi becermişti. Şimdi Levent Cantek ve Serdar Akar elele verince, ortaya şahane bir dizi film çıkmıştır eminim. Ne yalan söyleyeyim 17 Ekim’i iple çekiyorum. Pazartesi gecesi geçeceğim televizyonun karşısına. Açacağım TRT 1’i…  Mor Menekşeler'le dizi seyretmenin zevkine varacağım.



Dedo (Muharrem Koçak) ve Gecekuşu Sabiha (Sabiha Karagülle)
[Sinan Tuzcu ve Nihan Okutucu]



Soldan Sağa: İrfan "Osep" Demircioğlu (Gökhan Kıraç), Şükrü Koçak (Güven Kıraç), Cafer Yürekli (Berkay Akın)
Fakir Şükrü ve avanesi...



- Sana bir şey diyeyim mi Ömer. Bana akıl soruyorlar, nasihat istiyorlar. Bir kaçını söylüyorum. Bir gün şunu fark ettim. Vakti zamanında o nasihatlere sahiptim, sonra baktım ki o nasihatler benim sahibim olmuş. Artık düşünmeden söyler oldum onları. Kesin konuşayım, doğrusu budur diyeyim istiyor insanlar. Hayat böyle değil oğlum. Hep sınayacaksın kendini. Sınamazsan doğru bildiğin bile akıp gidiyor avucundan. Bakma öyle!
Yorgancı İshak- İshak Kılıç (Zafer Algöz)




Soldan sağa: Akif Kabadayı (Sarp Levendoğlu), Fikret Tepeli (Ömür Arpacı), Ömer Hayali (Umut Kurt)

Mor Menekşeler dizisin üç arkadaşı...Palazlandıktan sonra, zengin terzisinden çıkma kıyafetleriyle...


Mor Menekşeler 17 Ekim'de TRT1'de


8 yorum:

  1. Hep sınayacaksın kendini. Sınamazsan doğru bildiğin bile akıp gidiyor avucundan. Bu güzeldi. dersimizi aldık..

    YanıtlaSil
  2. Selam Profösör. Ne hoş muhabbet değil mi? Bakalım filmi seyredince ne dersler alacağız:) Teşekkür ederim yorumunuz için. Sağolun.

    YanıtlaSil
  3. Paylaşım için teşekkürler, ben de günlerdir reklam yapıyorum, herkes dizide ben oynayacağım sandı:))Yalnız 10 Eylül yazmışsın bir zahmet düzeltiver. Bu arada L.Cantek'in kitaplarından birini sana yollayabilirim, samimi olarak söylüyorum.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. Selam Leylak Dalı, Sadece Eylül dememişim ki, Salı günü de demiştim. Ancak düzelttim:) Benden reklam bu kadar olur işte:))

    Demek Levent Cantek'in bir kitabını yollayacaksınız. Hepsini rica edebilir miyim:)

    Durun bakalım... Bu minik reklam karşılığında, Levent Cantek'e bir mektup yazıp, kendimden haberdar edebilirim. Durum böyleyken böyle, sizi yazıyorum Hayal Kahvem'e diyebilirim. İmzalı kitaplarını isteyebilirim:) Serdar Akar'a da yazabilirim tabii.. İsteyebilirim tüm imzalı filmlerini:) Aaa! Leylak Dalı, bi an sanki fena fikir değil gibi geldi de beni ciddiye alırlar mı ki:))

    Sağolun Leylak Dalı. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Hayalkahvem, dur iki kitap tavsiyesi de ben yapayım: Sinan Sülün: Karahindiba ve Ferhat Uludere: SOnbahar'da sarhoş bir kasaba.. İkisi de yeni, ilki ilk kitap.
    Serdar Akar, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar filmi ile sıkı batmıştı. Hem de ne batma. Sonra Barda filmi ile toparlandı ama, ATV için çektiği Rumeli dizisinin parasını alamayınca yine battı. Demek, Behzat Ç. toparlamış yeniden Serdar Akar'ı. Benim sevdiğim 'sert' sinemacılardandır. Yeni Sinemacılar ile yola çıkmış, Laleli'de Bir Azize ve Gemide ikilemesi ile çıkış yapmışlardı. Sonra, yolu ayrıldı Serdar Akar'ın Yeni Sinemacılardan. Tv ile işim yok uzun zamandır ama galiba en azından bir kaç bölüm izlemek lazım.

    YanıtlaSil
  6. Selam Avram. Ne güzel bilgilendirme olmuş. Teşekkür ederim. Serdar Akar'ın ilk seyrettiğim filmiydi Dar Alanda Kısa Paslaşmalar. Demiştim ki ben bu yönetmenin tüm filmlerini beğenirim:) Sonra nedense hiç bir filmini izlemediğimi yeni fark ettim. İhmal etmişim:)

    Tavsiye ettiğiniz kitapları edineceğim. Siz de Levent Cantek'in Şehre Göçen Eşek Popüler
    Kültür, Mizah ve Tarih adlı kitabını okumalısınız. Şiddetle tavsiye ederim.

    Mor Menekşeler'i ise seyredeceğiz bakalım. Beğeneceğiz gibi geliyor.. Du bakalım:)

    YanıtlaSil
  7. Müziklerden hiç bahsedilmiyor olması beni ciddi şekilde hüzünlendiriyor!

    YanıtlaSil
  8. Selam Kompozmen, ne kadar haklısınız. Müziksiz film dumanı mis gibi tütmeyen yemeğe benzer bana göre:))
    Bu dizinin müziklerini okuduğum kadarıyla Onur Özmen yapmış. Durun bir araştırayım ve hayal kahvem'e yazayım olur mu:)

    "Hüzün ki en çok yakışandır bize" ama...
    Bu sebeple hüzünlenmenizi asla istemem. Araştırmam bittiğinde yazacağım sözüm söz:)
    Sağolun.

    YanıtlaSil