25 Aralık 2011 Pazar

Güzelliğin On Para Etmeyen Formülleri -1-



Bazı bloglara bayılıyorum. Hele geçen gün bir bloğa denk geldim. Adım adım nasıl takma kirpik takılacağını anlatıyordu. Tüm heyecanımla okudum. Tek tek fotoğraflara baktım. Ne yalan söyleyeyim heveslenmedim değil... Basbayağı heveslendim. Acaba takma kirpik taksam nasıl olurdu gözlerim diye merak ettim. Yooo... Denemeye niyetlenmedim. Çünkü kendimi tanıyorum. Takma kirpiklerle dolaşamayacağımı çok iyi  biliyorum. Sıkıntılı biriyim. Benim olmayan kirpikler gözlerimde kıpraştıkça yarı yolda takma kirpikleri  fırlatabilirim. Kimi zaman hastalıktan ya da başka sebeplerden kirpik, kaş ve saçları dökülen kadınlar için şahane bir imkân tabii... Kozmetik sektörünün bu tarafını daha çok seviyorum. 



Neyse... Benim kendi kendime uyguladığım bazı güzellik formüllerim var. Niye bu konuya girdim biliyor musun? Bugün evde yalnızım. Kendime rutin bakımlarımdan birkaçını uygulamaya karar verdim. Kaç yaşına kadar yaşayacağımı bilmiyorum. Hastalıklar evden uzak olsun! Bedenimle barışık yaşamak istiyorum. Her şey bakım ister bence... Eşyalar, ilişkiler, akrabalıklar, arkadaşlıklar, makineler, çiçekler... Her şey... Her şey... Özenince hayat daha güzelleşir. Bedenimiz bizim hizmetimizdedir. Ne kadar bakımına dikkat edersek o kadar uzun ve keyifli birlikteliğimiz olur düşüncesindeyim. Yaşlar ilerledikçe saçlar daha çok beyazlaşacak, kırışıklıklar çoğalacak, hareketler azalacak elbette... Ama bunları geciktirmek elimizde diye düşünüyorum. Öncelikle sporumu ihmal etmemeye çalışıyorum. Haftada üç akşam bir saat spora gidiyorum. İştahlı biriyim. Güzellik bloglarındaki mankenler gibi incecik hiç olmadım. Olmak niyetinde de değilim. Yemeğin hayatın en büyük zevklerinden biri olduğuna inanıyorum. Beni rahatsız eden aşkın kilo vaziyetimi biliyorum. Ağırlığım o sınıra kaymaya başladığında yemeğime biraz çeki düzen veriyorum. Neyse... Uzatmayayım... Bugün baktım evde benden başka kimse yok... Hemen saç bakımı yapmaya karar verdim. Bunu yeni öğrendim. Her daim saç bakımı yaparım. Son aylarda saçlarımı uzatıyorum. Uzun saçları besleyen bir yöntemmiş. Daha önce bir kez denedim. Gerçekten saçlarımın canlandığını hissettim. Bir havuç suyu ile yarım çay bardağı hakiki zeytinyağını karıştırıyorum. Pamuk yardımıyla saçlarıma sürüyorum. Sonra tarakla iyice tarıyorum. Kaşlarıma ve kirpik diplerime de sürüyorum. İki-üç saat duruyor. İyice yıkayıp kurutunca... Farklılık hemen anlaşılıyor. Hararetle tavsiye edebilirim. Bir de ne yaptım biliyor musun? Yüzüme bal sürdüm. Yüze bal sürmenin de cilde çok iyi geldiğini tecrübelerimle biliyorum. Sana bir şey söyleyeyim mi?.. Eskaza zil çalsa şimdi... Gelse mesela biri.... Bu halde görse beni... Korkar yemin ederim:)
 

18 yorum:

  1. takma kiprik mi:))
    kendimi o halde hayal bil e edemiyorum:)))

    YanıtlaSil
  2. Kirpiklerim neredeyse yok ama takma kirpik takmakta taşımakta çok zor onu biliyorum bizati tecrübe:( Saç için mayonez'i öneririm bir kez dene eğer saçların yağlı değilse.Senin önerinle ben bir dahakine havuç suyu da ekleyeceğim içine:)

    YanıtlaSil
  3. Selam İlk- Kar, takma kirpik deyince büyükanneme rahmet gönderdim. Çünkü yemekte "tuzları ya da toz şekerleri yere dökmeyin. Dökerseniz öbür dünyada kirpiklerinizle süpüreceksiniz." derdi. Saf bir çocuktum. Hemen inanırdım:) Eskaza döktüysem yere, kirpiklerimle nasıl tuzları süpüreceğimi hayal ederdim.
    Bilseydim takma kirpik olduğunu hiç dert etmezdim tabii... Alırdım en uzunundan takma kirpikleri... Süpürürdüm kolaylıkla tuzları ve toz şekerleri:))

    YanıtlaSil
  4. Selam Şehirler Arası Aşk... Hiç tavsiye etmezdim... Hiiiççç:))

    YanıtlaSil
  5. Selam Fiamma, demek mayoneze havuç suyu eklemeliyim saçım için:)) Hımm.
    İştahlı biriyim. Ben onu ekmeğe sürüp yiyebilirim:))

    YanıtlaSil
  6. ben de zamanında bademyağı çok sürerdim saç ve kirpiklerime. ama fark yok. hiç bir güzellik ürününün faydası yok bence.denemiş biri olarak söylüyorum. ama vazdageçemem bunlardan. kozmetikçiler beni kolay kandırıri, cildiniz gözenekli diye bir başladılar mı tamam, kesin alırım herşeyi. bak deminden banyodan sonra göz altı kremimi, nemlendiricimi, bodylosyonumu sürdüm bile :)

    YanıtlaSil
  7. nasıl fark yok.. valla şahane bir kadınsın sen buket.. heyyy... hemen badem yağı sürünmem gerek:))

    YanıtlaSil
  8. kapıyı ballı havuçlu zeytinyağlı biri açınca korkmamalıyız anladım ben :))

    YanıtlaSil
  9. "Herşey bakım ister bence."

    Kadın güzelliği üstüne yazılmış bir yazı gibi algılansa da, hem kadın zaten güzeldir hem de çok şey...

    "Bakarsan bağ olur" Olur mu olur :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de hiç üşenmedim, Suna Dumankaya kitapları sipariş ettim ama o formülleri uygulayacak "tembel olmayan biri" lazım! Bu arada kirpikler şahane görünüyor!

    YanıtlaSil
  11. Selam Martı, Suna Dumankaya bu konuların uzmanı olmalı:) Cahilliğime verin olur mu? Vallahi tanımıyorum. Biraz tiyo alalım sizden öyleyse:)

    YanıtlaSil
  12. Selam 7. Oda, korkunç... Çok korkunçtum ben:)

    YanıtlaSil
  13. takma kirpik bana da gelmez normalde ama dugunde takmislardi bana ve bu tip seylere cok karsi olan esim bile cok begenmisti :) senin formulu saclarima bi uygulasam iyi olur Hayal Kahvem, teskler paylasim icin!

    YanıtlaSil
  14. selam thekitchencrashers, ne diyorsunuz, düğündekiler kendi kirpikleriniz değil miydi? Sahi mi?
    çok doğal görünüyorlardı... Yooo...
    Altta kalamam aynısını denemeye karar verdim iyi mi:))

    Hasretle öpüldünüz!

    YanıtlaSil
  15. O bakımların onda biri bende olsa:))

    YanıtlaSil
  16. Selam İçimden Geldiği Gibi, böyle zaten çok güzelim, azıcık bakım yapsam ortamı fena yakarım mı demek istiyorsunuz yoksa:))

    YanıtlaSil
  17. Selam İstanbul, bugün üç yorumun spam'a düştüğünü farkettim. Biri sizin bu yorumunuzdu. Haklısınız sadece kadın güzelliği değil, her şey bakım ister:)

    YanıtlaSil