15 Aralık 2011 Perşembe

Işınla Beni Scoty!


Çocukluğumun televizyon dizisiydi Uzay Yolu. Benim gibi hayal etmeyi seven biri için büyüleyiciydi tabii. Düşünsene, Atılgan adında bir uzay gemisi. Kaptan Kirk'ün "Işınla beni Scoty" demesiyle, hoop gemiden anında ışınlanıvermesi... Hey, şu ışınlanmayı ben bu dünyadan gitmeden icat edebilseler keşke! Of, en büyük hayalim. Kuş olup kanatlanamayacağıma göre, keşke ışınlanabilsem istediğim yere. Allahım,  acaba benim böyle hayalci biri olmamın sebebi çocukluğumda seyrettiğim Uzay Yolu tarzı filmler mi? Ya Mr. Spock? Hani insan anne ve Vulkanlı babadan doğma, uzun kulakları ve soğukkanlı ifadesiyle hafızama kazınmış Uzay Yolu'nun ilginç karakteri. Benim seyrettiğim yıllarda o kadar şaşırtıcıydı ki bu film. Hayret ve hayranlıkla karışık duygularla seyrettiğimi çok iyi bilirim.

 
Geçenlerde Uzay Yolu'nun yeni versiyonu, son  çekim Star Trek'i seyrettim. Bu filmde de gene Kaptan Kirk, gene Mr. Spock vardı. Gene uzaydaydık. Uçan arabalar, ışınlı tabancalar, uzaylılar, o kadar çok icatlar yapılmış, yeni gezegenlere ulaşılmış, o denli gelişmiş ki herşey anlatamam. Gene "Işınla bizi Scoty!" dediğin anda, bu kez bir yerde durmana bile gerek yok.. Herhangi bir gezegenden kendi uzay gemine, koşarken bile anında ışınlanman mümkün. Yeni çekim film, seyircisini Uzay Yolu dizisinin enn başına götürmekte... Yıl desen 2256... Düşünebiliyor musun? Bu film günümüzden 250 yıl sonrasını anlatıyor. Filmin başında Kaptan Kirk'ün trajik doğuşu gösteriliyor. Ve inanamıyorum. Annesi, bebek Kirk'ü aynı günümüzdeki gibi doğuruyor. O kadar teknolojik depdebe arasında, doğuma hiç bir kolaylık getirilmemiş ya inanılır gibi değil. Gene anne çığlık çığlığa bağırıyor. Gene başındaki doktor ya da ebe neyse, "Ikın! Ikın!" diye anneye sesleniyor. Veee... 2256 yılında... Bebek Kaptan Kirk aynı günümüzdeki gibi doğuyor. Şimdi canım Mr. Spock'un kimi durumlarda "İlginçç!" demesi gibi bir söz sarfetmek istiyor. Vallahi şaştım kaldım. Gerçekten çook "İlgiiinnç!" Çocuğun kız mı erkek mi olduğu bile bilinmiyor. Vay canına sayın seyirciler! Filmi çok beğendim. Nostalji oldu. Bir süre çocukluğuma geri dönüp, mahallede oynadığımız Uzay Yolu oyunları aklıma geldi gelmesine ama... 250 yıl sonraki doğum olayında hiç bir değişiklik düşünülmemesi ve doğacak bebeğin cinsiyetinin bilinmemesi şaşırttı beni ne yalan söyleyeyim. Dehşete bile düşürdü diyebilirim... 

Hey, “Işınla beni Scoty!”


05.12.2010

10 yorum:

  1. çok nostaljik olmuş hakkikaten çokkk zaman oldu:)

    YanıtlaSil
  2. Selam Sonsuz Dekorasyon, çok eskidendi gerçekten:) Ama yeni çekim filmi var. Doğum ise hiç eskimiyor.
    Hem en eski hem en yeni demek ki doğum vaziyeti:)) Sağolun.

    YanıtlaSil
  3. benim de çocukluğumun en vazgeçemediğim dizisiydi, çok güzel bir yazı olmuş, zevkle okudum.

    YanıtlaSil
  4. doğum sırasında kaptan Kirk "ıkınla beni anne" demiş olmalı;)
    güzel bir noktaya deyinmişsin,250 yıl sonra matrixteki gibi tarla biçimi yapay rahime benzer cihazların içerisinde dünyaya gelebilir insanlık...

    YanıtlaSil
  5. Selam Noblesse, beğenmenize sevindim:) Bazan eskileri anmak iyi oluyor değil mi?

    YanıtlaSil
  6. Yüreğimdeki Yağmurlar, mimlenmek en çok korktuğumdur benim:))

    YanıtlaSil
  7. Selam Infantulus,filmde neden acaba doğal doğum yöntemi kullanılmış bilemedim. Sanırım dediğiniz gibi önce yapay yöntemler denenecek. Sonra herşey gene doğalına dönecek:)

    YanıtlaSil
  8. Çocukluğuma döndüm birden.
    Scotty doktorun adı mıydı, emin olamadım.

    YanıtlaSil
  9. Yok Şule, Atılgan'ın başmühendisiydi Scotty... Kaptan Kirk, Doktor ve Mr. Spock birlikte bir gezegene gideceklerse, Scotty onları gidecekleri yere ışınlardı. Dönecekleri zaman da gene "Işınla bizi Scotty" diye seslenirlerdi:))

    YanıtlaSil