17 Aralık 2017 Pazar

İntikam Ve Bir Arada Kalmışlığın Hikayesi

Yeğenim Emir'den, "Teyze, bugün müsaitsen sinema yapalım mı?" diye mesaj geldi. Henüz cevap vermeden, "Jackie Chan'in"...  "Adı da İntikam" diye devam etti.  Hemen uçtum tabii. 

Allahım yarabbim! Ne kadar ballı bir teyzeyim. Üniversite ikinci sınıfa giden bu genç adamın, akranları dururken, hoşuma gideceğini düşündüğü filmlere birlikte gitmeyi teklif etmesi şahane!.. Yeminle öyle.  Emir üniversitede  Tarih okuyor. Lakin sadece tarih okumakla kalsa iyi, adam resmen insanın içini de okuyor. Baksanıza hangi filmlere bayılacağımı nasıl iyi biliyor. Kız kardeşim aksiyon filmi hiiç sevmez. Balık burcudur. Tatlı, minnoş  bir romantiktir. Sinema öncesi buluşuruz. Hep birlikte hasbihal ederiz. Sonra kardeş vitrin bakmaca, biz Emir'le marş marş sinemaya dalmaca:)

Bi dakka ya... Harbiden, vurdulu kırdılı, aksiyon, gerilim filmlerini neden acaba bu kadar çok seviyorum? Hele o vurdulu kırdılı, aksiyon, gerilim filmi, bi de intikam filmiyse var ya... Off... Resmen kanatlanarak sinemaya gidiyorum. Niye ki? İlla insanın karakter örgütlenmesinin düzeyi ile intikam fantazisinin doğası arasında bir ilişki vardır öyle değil mi? Acaba bilinçaltımda hangi acımasız duygular gizleniyor? Ön bilincim dışarıya renk vermezken, bilinçaltım kimlere diş biliyor, kimleri affetmiyor, niye acaba teskin edilmiyor?

Bakar mısınız, intikam filmi seviyorum diye kendime ettiğime... Şimdi vaziyetimi kafama takıp, bu konuda  psikanaliz okuma yapsam falan var ya... Freud'un yazdıklarına baksam mesela... Durumumu anne memesinden mahrum bırakıldığım güne bağlayabilir.  Ya da ne bileyim? Abim ve kızkardeşim arasında... Ortanca çocuğum...  "Arada kalmışlığın hikayesini bilinçaltına kazımış olabilirsin," diyebilir. Olabilir mi? Olur mu olur valla:) 

Amaaan!.. O değil de arkadaşım, bilumum intikam filmlerini seyretmiş biri olarak oldukça donanımlıyım. Kafamı attırmayın... İcabında intikam fantazilerinin kitabını beni kızdıranın üzerine kazırım. Öyle işte!!!

Ortanca çocuk vaziyeti:) Böyle buyrunuz: BİR ARADA KALMIŞLIĞIN HİKAYESİ:) 

11 yorum:

  1. Aksiyon maksiyon şu ara vizyonda seyredilecek tek film,maalesef:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa! Olmaz mı Balthus?
      Yıldız Savaşları var. Henüz gitmedim.
      Gülse Birsel'in Aile Arasında var mesela. Çok güldüm:)
      Doğu Ekspresinde Cinayet var. Gitmedim.
      Hele Başka Sinema'da o kadar çok film var ki beyaz perdede seyretmek istediğim.
      Godard ve Ben
      İçimdeki Güneş... Ovvv! Juliette Binoche hastasıyım... Festivalde kaçırdım. Sinemada seyretmek istiyorum:)

      Sil
  2. Jackie Chan'in filmlerini ben de çok severim ama daha bu filmini izleyemedim.

    YanıtlaSil
  3. Birkaç hafta önce izlemiştim.Çökmüş yav suratı boyu buna rağmen çelik gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmen Hocam, inan yorum yazarken ben de yaşlanmış olduğunu yazdım sonra sildim:) Hayat.. Yaş aldıkça normal değil mi? Her insan bir gün yaşlanmayı tadacaktır:)

      Sil
    2. Çok başarılı bir sanatçı.Ben kolay kolay sanatkar demem.Öyle çıplak veyahut küfür sahneleri yok oynadığı filmlerde.Ama şaşırttıcı şey istb da çektiği filmde bir çırılçıplak soyunmuş halde yandan görünen vücutları var tesadüfe bak sen gel o kadar film çek bizim ülkede soyun :DDD

      Sil
    3. Belden yukarısı çoğunlukla çıplaktır da, çırılçıplak halini hiç fark etmemişim. Sizin farketmeniz algıda seçicilik vaziyeti sanırım hocam:D

      Sil
    4. Evet algıladığım için zaten söylemiştim bunu:D diğer filmlerde elbiseli fazla açık değil istanbuldaki çektiği filmde var

      Sil
  4. Ben de kız kardeşin gibi su gurubu burçta (yengeç) doğmuş, duygusal, vitrin bakmayı seven ve iflah olmaz bir romantiğim.....
    Meslek olarak ta doktor olduğum için, acı çeken bir canlıyı asla izleyemem, hemen müdahale edip yardım etmeye koşullanmışım çünkü. Bu nedenle vurdulu, kırdılı aksiyon filmlerini hiç sevmem ve değil sinemaya gidip izlemek, televizyonda görsem bile kanal değiştiririm.
    Fakaaaaat gelelim senin intikam filmleri izleme sevginden ötürü gelişen tecrübene.....
    Bu konuda bana küçük küçücük taktikler verirsen çok makbule geçecek. Dedim ya en başta, ben yengeç burcuyum, accık safım, salağım da.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar duygusallık, romantiklik, yardımseverlik, acı çeken canlıya müdahaleye koşullanmışlık bi intikam kelimesiyle nasıl hooop diye kendini geri çekip, bambaşka bir ruh hali ortaya çıkabiliyor değil mi doktorcum? Kimbilir bilinç altımızda neler neler yatıyor? Edebiyat içe çevrilmiş gözdür derler ya hani... Sanırım bu söz kitap sevmemin en büyük nedeni:)

      Şimdi nereden geldim buralara... Elbette, intikamla ilgili bilumum taktiklerim mevcut. Çalışırız birlikte, sakın merak etme:)

      Sil