12 Şubat 2018 Pazartesi

Ve Çay Ve Çiçek Ve Şiir

Severek içtiğim bu çiçek aromalı  çayı seviyorum.  Acaba içinde hangi çiçekler var diye merak ettim.  Turunç ve portakal kabukları olduğuna eminim. Peki bu mavi olanlar ne? Muhteviyatına baktım.  Cornflowers yazıyor. Nedir ki cornflowers! Aaa! Peygamber çiçeğiymiş. Ne hoş!



Nasıl olur peygamber çiçeği peki? Hemen gugılladım. İşte bu! Ne şahane değil mi? Aklıma Sezai Karakoç'un Ve Mona Roza'sı geldi... "Peygamber çiçeğinin aydınlığında ara/ Sana doğru uzanan ellerimi" der ya hani...  Kimbilir bu şiiri kaç kez okudum. Acaba daha önce  niye merak etmedim peygamber çiçeğini?


Ayrıca mavi kantaron da deniyormuş bu çiçeğe...  Sonraaa... Aaa! Telefon çaldı. Gitmeliyim. Çay molam bitti:)


6 yorum:

  1. Bu benim en sevdiğim çay, Türkiye'de satılıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde peygamber çiçeği olduğunu biliyor muydun Küçük Joe?

      Sil
    2. evet. ama fransızcası bleuet. sonra türkiye de de belki satıyorlardır bulurum diye, bleuet'nin türkçesini araştırmıştım, sanırım yabani yetişen bir çiçek, yoksa yetiştirsem mi saksıda hatta tarla alayım yetiştireyim filan diye iş nerelere vardı ohooo bir bilsen. tabii ben bu çaya aşık olduğumda daha internet emekleme evresindeydi aklımın ucundan geçmezdi getirtmek. bugün araştırdım ve buldum, kesin alıyorum.

      Sil
    3. İnan Küçük Joe,çiçek serası olan bir müşterim var, ona sizde peygamber çiçeği var mı diye sordum , maalesef yok diye cevap verdi. Peki saksıda yetiştirebilir miyim diye sordum. Yetişir ama zor toprakta daha iyi olur, dedi:) Çay sebebiyle de olsa, peygamber çiçeğiyle tanıştığım için mutluyum. Senin de araştırıp bulduğuna sevindim:)

      Sil
    4. ah buyur burdan yak, demek ki tek ben değilmişim. aslında yol kenarlarında parklarda filan dikkat edersen var, ama kedi köpek kim bilir üstüne köküne ne yapıyordur diye toplamaya çekinirim doğrusu. sayende hatırladım ve sipariş verdim bile.

      Sil
    5. Şimdiden afiyet olsun Küçük Joe. Teşekkür ederim:)

      Sil