12 Şubat 2018 Pazartesi

Ve Yoga Ve Kesik Baş


Eski pilates  hocamın, son aylarda yoga yaptırdığını duyunca çok sevindim. Durur muyum?  Hemen kayıt oldum. Artık  bir buçuk saatten haftada iki  akşam  yoga yapıyorum.  Ohh! Çok memnunum. Aramızda kalsın, sanırım gün be gün uzuyorum.

Bu akşam işten erken çıktım. Marş marş spor salonuna gittim. Salonunun kafesinin en mutena köşesine kuruldum. Çantamdaki kitabı usulca çıkardım. Okumaya başladım. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Kesik Baş (Polisiye Roman) adlı eseri. Bu kitabı uzun zamandır arıyordum. Taaa Hatay'daki bir sahafta buldum. Kargoyla gönderdiler. Bugün elime geldi. Hazır yogaya daha zaman var dedim, hem kahvemi hüpletip hem kitabı okumaya karar verdim. Kitabın basım tarihi 1963...  Lakin dili nasıl taze, nasıl merak uyandırıcı, nasıl matrak anlatamam... Bayıldım.  Allahım yarabbim... Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın anlatımını çok özlemişim:)


5 yorum:

  1. Zat-ı Muhterem de yoga yapardı mirim.. ama yoga dediysem o zamanlara göre olanı.. yani başındaki dertleri savıp, roman yazmak için masasına oturur ve kalemiyle hasbıhal eder, o kalem de ona kağıt üzerinde yollar yaptırırmış :) Eh Hatay' dan gelivermiş, artık sen de bir zahmet okuyup şuracığa anlatıver konusunu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentos, yeminle şimdi denk gelip biri okursa bu yazıyı, yoga ile Kesik Baş'ın ilgisi ne diyecek diye düşündüm biliyor musun? Lakin aynı anlattığım gibi oldu. Devamı var tabii... Ve ben okumaya dalınca, yoga dersini kaçırdım:)

      Sil
    2. hahahahahha hay sen çok yaşa e mi.. eh devamını da bekler mahsus selam eder, uzamış boyunu tıpışlarım :)

      Sil
  2. Ne çok yazın birikmiş okumadığım. Ama ne güzel, uzun aralar vermiyorsun
    da biz okuyoruz hep. Bu senenin başında ben de başladım yogaya. ne harika
    bir şeymiş ve ne de zormuş. ama nasılda iyi geliyor.
    Hüseyin Rahmi'nin dili ne keyifli değil mi. böyle bir kitabı olduğunu
    bilmiyordum. İnternetten hangi sahaflardan alışveriş yapıyorsun bu arada?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana bir şey söyleyeyim mi, çok tatlı kitap Kesik Baş. Hay Türkçe dilimi seveyim dedim okurken... Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın hastasıyım:)

      Sil