29 Ocak 2009 Perşembe

Okutmaya Gönüllü Olmak

İyi akşamlar Sevgili Okuyucu! Şimdi kasabamızın son haberini veriyorum. ACEV gönüllüsü sevgili arkadaşım Oya'nın öğrencileri bugün törenle diplomalarını aldılar. Gölcük Kaymakam'ı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü ve diğer devlet erkanı ile Oya öğretmenin öğrencileri ve biz gönüllü arkadaş destekleyicileri biraraya geldik. Köyün camisindeki diploma töreni fotoğraflarından birkaçını bloguma koymak istedim.O kadar duygusal ve keyifli bir zaman geçirdim ki anlatamam. Ne güzel şey öğretmek ve öğrenmek!
Hayatı paylaşmaya Gönüllü Olmak!


Gönüllülük ilginç bir psikolojik durumdur. İşinizi gücünüzü bırakacaksınız, kendinize ait zamanı ücret almaksızın başkaları için harcayacaksınız. Bunu anlamak çok kolay değildir. Bunu hissedebilmek için gönüllülükle birşeyler yapmak gerekir. Eğer yaşamınızda gönüllü olarak yaptığınız hiç bir iş olmamışsa, bu işin keyfini almadan dünyadan göçeceksiniz demektir. Ve size bir şey söyleyeyim mi gönüllülükle hayata yaptığınız katkının verdiği mutluluğu hiçbir seyde bulmak mümkün değildir. Farklı bir lezzettir bu. Bu lezzet sadece dilde değil yüreğin her zerresinde hissedilir.


İki çocuk annesi arkadaşım Oya, çocuklarını büyüttü ,meslek sahibi etti . Şimdi kendini okuma yazma bilmeyen kadınlarımıza vakfetti. O kadınlarımız ki evdeki işlerini güçlerini bir şekilde hallettiler ve haftada üç gün köyün camisine okuma yazma kursuna gittiler. Oya ile okadar güzel bir iletişim kurmuşlar ki anlatamam. Aslinda Oya'dan söz aldım. Blogum için anılarını yazacak ve ben de yazdıklarını gururla koyacağım. Eğitimi olduğu halde boş oturan okadar çok kadınımız var ki hepsine örnek olsun istiyorum. ACEV'in açtığı eğitici yetiştirme kurslarına katılsınlar. Gölcük'te 4.000 okuma yazma bilmeyen varmış. İnanılmaz bir rakam bu." Okuma yazma bilmemek körlük!" diyor okuma yazmayı yeni öğrenen bir kadınımız. "Kör zaten görmüyor. Sen görüyorsun ve okuyamıyorsun ya! Bu ne acı bir durumdur sadece bilen bilir!"diyor.
Bu işe ön ayak olan ACEV'e, destek veren devlet büyüklerine , Canım Arkadaşım Oya'ya bizlere daha iyi bir dünya ümidi verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Oya seni çok seviyorum!

2 yorum:

  1. Ayrı bir keyifle okuduğum bu yazı için çok teşekkürler Vildan Teyzeciğim!
    Öncelikle emeklerine saygımızın sonsuz olduğu gönüllü ordumuzdan Oya hanım'a, tüm cesaretlerini toplayarak eğitime katılan sevgili hanımlara, destek olan tüm yerel yöneticilere sevgi ve saygılarımı gönderiyorum..
    Okuma yazma ekibimizle yazıyı paylaştım ve çok memnun olup, sevgilerini gönderdiler..

    YanıtlaSil
  2. Harikacım,sen de AÇEV çalışanısın ya senle de gurur duyuyorum Değirmendere'nin en güzel kızı!
    Sivil Toplum Kuruluşlarını çok önemsiyorum. Benim de çalıştığım bazı gönüllü kuruluşlar var ve ben nasıl güzel bir haz olduğunu bildiğim için tüm samimi duygularımla yazıyorum. Dışardan görüp de aferin demiyorum yani. Büyük bir özveri ve dayanışma birliği bu. AÇEV memleketimiz için çok önemli bir birim. Başarıları için elele vermeliyiz. Teşekkürler canım yorumun için ve sevgiler AÇEV'deki dostlara!

    YanıtlaSil