3 Haziran 2009 Çarşamba

Musallat Olmak Türkçe Bir Kelime

Musallat olmak ne demek? Bir eylem, Türkçe bir kelime... Birini sürekli rahatsız etmek, birine sataşmak, peşini hiç bırakmamak, baş belası olmak diyor sözlükte. Dadanmak da deniyor, illa ki bir şeye yada kişiye. Tebelleş olmak da denir ya hani... Kancayı takmak birine... Marak var ya şu kahrolası merak! İnsan bazan bir yazara, yazılarına,kitaplarına musallat olursa eğer, peşini bırakamıyor, yazılarına dadanabiliyor, kitaplarına mütemadiyen tebelleş olabiliyor. Tanışık olmasa da kimi insanlarla, aynı zaman dilimini paylaşıyor olduğunu bilmek, kişiye kendini ayrıcalıklı hissettirebiliyor. Bazan sevdiniz bir yazarın bir yazısını okursunuz ilgiyle, sallanmaya koyulursunuz. Bir sarkaç gibi olur bünye, bir ileriye bir geriye... Yazı akıl ile gönül arasında bir salıncaksa; eğer gönül ağır basarsa, musallat olursunuz! Merak, ilgi azalırsa, tükenirse, yiter giderse eğer o kitaba, yazılara, kişiye; musallat olmaktan belki ozaman kurtulursunuz.!!

2 yorum:

  1. Hayatimda bir konu üzerinde çalışmaya başladiğimda o konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmayi çok isterim. Son aylarda minyatür üzerine çalisiyorum ve tam yazindaki gibi minyaturlere, minyatür kitaplarına musallat oldum. Yazilarından pek keyif almadigim, herkesce cok sevilen, tutulan bir yazar olmasina ragmen sevmiyorum adami zorla değil ya ama yinede tutucu olmayan yanımla o yazarın kitabini zor sartlarda edindim.Arkadasima zahmetler verdim, 2 gunde gelen kitabi on gunde zor ele geçirebildik aman ne uğraş ne uğraş. O kitabin icindeki minyaturle ilgili bolumu muhakkak okumak istedim. Musallat olmak böyle bozuk bir davraniş biçimi işte :))Şimdi iki dileğim var;
    1. Kitabin içindeki minyaturle ilgili bölüm gercekten doyurucu bilgiler içeriyordur bu kadar zahmete ve takintiya değer.
    2. Bu vesile ile belkide yazar hakkında görüşlerim değişir.Herkes 2. şansi hak eder dicem ama bu 4. şans olacak. :))) yazarla barişmak dileğimle.

    YanıtlaSil
  2. Günseli sana Benim Adım Kırmızı'yı gönderdim ya, hani nerdeyse iki haftada eline geçti. Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesini gönderseydim, musallat olmanın daniskasını görürdün yemin ederim.Musallat olmak hem tınısı hem de anlamı ilginç bir kelime... Senin de benim gibi kimi zaman bazı şeylere musallat olduğunu bildiğimden, tam istediğim yorumcu dedim biliyor musun? Nerden çıktın kuzum sen böyle, birdenbire:)Hoşgeldin sefa getirdin Hayal Kahvem'e!

    YanıtlaSil