2 Şubat 2010 Salı

Bu Da Hayal Kahvem'e Kapak Olsun!

Söyler misin? Sana göre dünyada sadece ağlama duvarı mı var? Yooo... Eğer böyle biliyorsan, yanılıyorsun inan!.. Artık bizim mutfakta bir sevinme duvarı var. Bu gece iş dönüşü, eve gelmiştim ki! O ne? Tezgahın üzerinde koca bir kavanoz portakal reçeli bakmıyor mu gözüme gözüme? "Yok artık!" dedim. "Yok artık! Bu kadar da olmaz!" Ellerimi kapadım yüzüme. Sonra döndüm gerisin geriye... Kafamı mutfağın duvarına dayadım. Nerdeyse ağladım ağlayacağım... Daha dün gece... Eve geldiğimde... Koca bir turşu kavanozu yok muydu tezgahın üzerinde? Vardı. Tamam... Şimdi biliyorum... Bu gece de, eve geldiğimde koca bir portakal reçeli kavanozu olsa keşke diye hayal ediyorum. Böyle olmalı... Yooo... Hayal kepenklerimi kapatmalıyım bu gece... Olur mu böyle bir şey? Felek her gece bir kıyak çıkarır mı insanın önüne? Hele benim gibi cimri birine! Yokk artık, daha neler? Bak... Öyle bozuk radyo gibi cızırdamak niyetinde değilim. Sadece sana olanları anlatmak hevesindeyim. Bak şimdi... Döndüm tekrar geriye... Ellerimi yüzümden çekmedim de... Parmaklarımın arasından tezgaha baktım. Gözlerimle, kulaklarımla, tüm merakımla tekrar tekrar baktım... İnanamadım! İşte halen orada durmuyor muydu portakal reçeli? Yanında da bir tavşan kardeş vardı üstelik, elinde sepeti. Nedir bu? Kamera şakası mı? Usulca tezgaha yanaştım. Tek parmakla reçelden bir parça alıp, ağzıma attım. Olamaz! Abraka dabra vaziyeti mi bu? Bu... Bu... Yeminle Oya'nın reçeli... Kesin... Eğildim...Baktım ki... Tavşanın elinde şöyle bir not var: "Selam Vildan, Rabia Teyze'nin koca turşu kavanozundan azıcık bile vermeye kıyamadın bana, olsun kardeşim canın sağolsun. Sana sevdiğin portakal reçelinden koca bir kavanoz yaptım, afiyet olsun. Yanında tavşan kardeşi gönderiyorum. O da hediyem olsun. Eee! Artık bu yazdığım da Hayal Kahvem'e kapak olsun! Sevgiler, Oya" Ben bunu okuyunca ne yaptım sanıyorsun? Utanıp, ağlamam lazım öğle mi? Yooo! Kusura bakma valla... Kapandım mutfağın duvarına... Sevinçten güldüm katıla katıla... Onun için bil istiyorum. Dünyada sadece ağlama duvarı yok. Bizim mutfakta sevinme duvarı var.. Yaaaa!

12 yorum:

  1. Misiz Vildan Abla, bundan da gönderiyor musun isteyene? İstanbul taraflarına geldiğinde haber versene görüşelim! :-D

    YanıtlaSil
  2. hayallerin hep gerçek olsun kardeş,darısı benim turşu hayellerime,bu hayelime vesile olacağına adım gibi eminim,afiyet şeker olsun..sen çok yaşa emi:-))))

    YanıtlaSil
  3. sabah sabah yazınızı okudum,yine yüzümde kocaman bir gülümseme oldu.yazılarınızda bir olayı başka birşeye bağlamanız çok güzel.sizi okurken çok keyif alıyorum.sevinme duvarı fikrine de bayıldım.evdeki duvarlardan birini ben de sevinme duvarı yapacağım.

    YanıtlaSil
  4. Tuğba, hemen adres ver hemen... Fikir değiştirmeden:) Bu iki mucizeden sonra iyi biri olmaya karar verdim. Artık galiba cimri olmayacağım:) Yaz bana ninja olur mu? Ciddiyim valla... Göndermek istiyorum...Bu gün Oya 'ya turşu vereceğim. Sana göndereceğim. İyi biri olacağım. Bana fırsat verin:) Lütfenn:))

    YanıtlaSil
  5. Oyacım ellerine sağlık kardeşim. Sen hep iyi ol ve hep reçeller yap olur mu:) Sevgiler!
    Haa.. Darısı başına...İnşallah:)

    YanıtlaSil
  6. Kara Kitap, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Size de reçel ya da turşu gönderebilirim:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Afiyet şeker olsun abla! Benim yerime de ye! Haftada ancak bir kere insan gibi kahvaltı yapabilen biri olarak, benim buzdolabındaki reçel mezarlığına eklemek istemem bu güzelim reçeli. :-)

    YanıtlaSil
  8. Yok Tuğba. Geçmiyor boğazımdan.. Size göndermezsem yiyemiyecem galiba.. Olmuyor.. Yiyemiyorum... Ne yapacam? Yaz bana adres bebek, mutlaka gönderecem. Sahi diyorum haberin ola.

    YanıtlaSil
  9. Sonra pişman olma ama! Mailine atıyorum o zaman adresimi. Az gönder ama olur mu? *_*

    Bak hâlâ vaktin var abla dönmek için. İyi düşün! Pişman olmayasaın... Hoş ben maili atana kadar bitirmiş olabilirsin sen bu 'cağnım' reçeli! :-)

    YanıtlaSil
  10. Tuğba, Oya'nın selamı var. Sana özel bir kavanoz reçel veriyor. Gönlün rahat olsun:) Yaz adresini reçel kargoyla sana gönderiliyor:)
    Peki yanına turşu da istiyor musun Ninja, ne dersin? İkisini kargo ederim yani sakın dert etmeyesin.. Oh ya.. Ben de rahat rahat yiyeyim. Reçeller boğazıma dizilmesin:))
    Haydi yazıver adresini:))

    YanıtlaSil
  11. Evet sevgili Hayal Kahvem takipçileri: Reçel bana yar olduğundan bahisler kapanmıştır. Dağılabiliriz sanıyorum. :-)

    YanıtlaSil
  12. neye talipsen onu alırsın...evettt reçel borsamız kapanışı yapmıştır,yarın ola hayır olaaaa..:-)))

    YanıtlaSil