19 Şubat 2010 Cuma

Bugün Bir Tuhaflık Hissettin mi Havada?

Sen bugün tuhaf bir durum sezdin mi havada? "Allah Allah, nedir bu?" deyip de baktım mı etrafına? Ben bir farklılık hissettim ne yalan söyleyeyim. Tam dışarıya çıkmıştım. Arabama binecektim. Şöyle kimseye farkettirmeden bakındım etrafıma. Her şey aynı gibiydi. Kafamı kaldırdım sonra. Gökyüzüne baktım. Gözlerim takıldı bembeyaz bulutlara. Şimdi gene ayakta hayal gördüğümü sanacaksın ama... Bilmiyorum ki... O bembeyaz bulutlar, resmen elele tutuşmuşlardı da hınzırca gülümsüyorlardı bana. Birden kafama dank etti. Hey! Hatırladım. İlk cemre düşmüyor mu bugün havaya! Evet. Evet.. Bugün ilk cemre havaya düşüyor. Bir hafta sonra suya... En sonunda toprağa... Bahar geliyor bahar! Baharın eli kulağında! Şimdi ben bu durumda arabama binemem. Mümkün değil binemem. Hemen arabamın kapılarını kilitledim. Ceketimi çıkartıp elime aldım. Benim bugün yürümem lazım. Yürüdüm... Evet... Saçlarımı attıra attıra yürüdüm. Sonra ellerimi iki yana açtım. Havayı kucakladım. Derin bir nefes aldım. Ohh! diye içime çektim. Sanki yüreğime ılık, hoş bir şeyin aktığını hissettim. Aaa! Bak ne diyeceğim sana... Havaya düşen cemre var ya... Yüreğime yerleşip, bağdaş kurdu galiba!

5 yorum:

  1. Bugün hava cok güzeldi. Banka içleri sıcak, sokak normal, marketlerde klima, araba içi hamam. Ayar tutmaz bir gün.
    Banka vs işlerinden sonra resim kursuma gideceğim ama benim motorda iş yok. Zaten sınıfın en devamsız öğrencisiyim. Yazılmasamıydım acaba. Ruhum kurs istemiyor bir kere yorgunum. Eskiden etkilemeyen şeyler etkiler oldu. Lodos beni vurmazdı..ilkbahar yormazdı..yağmurlu havada kemiklerimde elektrikler dolaşmazdı..yürürken dizim kitlenmezdi.
    Bugun demek havaya cemre düşmüş ben ondan doğruca evde kafayı vurup uyumuşum.
    Bu pancar benim derdime çare olabilirmi acaba.
    Bu pazar alıp haşlasam. Suyuna tuz, sarmısak katıp cam kavanozda dolaba koysam.
    Bu cemre nasıl birşeyse.. kiminin yüregine şenlik katıyor, kimini ise yataklara düşürüyor.
    Cemre..cemile..cemaat..cemse..cemşir..cemal.
    Üşenirim şimdi ben bakmaya. Cemre ne demek. Bilen varsa söyleyiverse.. :))

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Üşengeç. Keşke bağlama kursuna erken geleydin. Bak nasıl açılırdın o zaman:)
    Cemre ne öyle mi? Bilmiyorum ki. Derin nefes alınca, geldi, geldi, geldi, yüreğime çöreklendi:) Yüreğim bi ılıdı.. Bi ısındı ki sorma... Valla:))

    YanıtlaSil
  3. Uykucu Üşengeç20 Şubat 2010 21:52

    Benim bildiğim cemre havaya gider..yürege değil ki. Bu sendeki başka bir cemre bence. O dediğinden bana düşmedi. Belki doğru yerde nefes almamışımdır. Bakmışımdır da görmemişimdir. Bilmiyorum ki. Dedim ya üşengeçim diye. Farkındalık seninki gibi birşey herhalde.

    YanıtlaSil
  4. Ah Üşengeç ah! Hiç sorma! Bu ne ki?
    7 gün sonra cemre düşecek ya suya...
    Ah!İşte o zaman ayaklarımı denize sokarım mutlaka. Parmağımın ucu dokunur dokunmaz deniz suyuna... Bir cemre geçiverir deniz suyundan parmağımın ucuna. Bilir misin o cemre denizdeki tüm canlılardan haber getirir. Taa okyanuslarda olan biten herşeyi bana bildirir.
    Eve gelirim sonra. Mutfaktaki musluğa ağzımı dayar kana kana içerim. Eee! Vücudumuzun dörtte üçü su değil midir? Sudur! Musluktan içtiğim sudaki cemre damlamaz mı CUP diye içimdeki suya? Damlaaarr! Bak şimdi. Suya düşen cemre CUP diye damlayınca içimdeki suya, koşar koşar... Gönlümde bağdaş kuran cemrenin gider de elinden tutar. İkisi bir araya gelince ne yaparlar bilir misin? Horon oynarlar, horon!
    Hani bazan beni şaşkın şaşkın koşuştururken görüyorsun ya! İşte bu cemreler yüzündendir,
    sakın ne oluyor diye korkma:))

    YanıtlaSil
  5. :) hahahaha..:).. ben diyorum..Sen alis harikalar ülkesindeki ALİSSiinnn..tam da yatıp uyuyacaktım.. böyle gülerken nereye uyuyacagım. Kaçırttın uykumu işte.. Alis tozu kuvvetli geldi :)))

    YanıtlaSil