2 Kasım 2010 Salı

Bir Zamanlar Batıda Ve Masumiyet


Bugün işlerim çok yoğundu.  Baktım sonu yok işin gücün... Parmaklarımın ucuna basa basa, ofistekilere farkettirmeden, erkenden eve kaçtım. Bilgisayarımın ekranında indirilmiş ve beni bekleyen Bir Zamanlar Batı'da adlı film vardı. Bir kovboy filmi izlemeyeli yıllar olmuştu sanki. 1968 yapımı bu film gelmiş geçmiş en iyi ilk 20 filmden biriydi. Çok eskiden seyretmiştim, şimdi tekrar seyretmek istemiştim. Özellikle ağız mızıkasının, insanda tuhaf bir ürperti uyandıran müziği eşliğinde, filmi seyretmeye başladım.. Samimiyetime inan gerçekten çok heves etmiştim. Hiperaktiv bünyeme o kadar ağır geldi ki bu film, itiraf ediyorum, seyrederken sigara böreği sardım akşam yemeği için!.. Hareketli filmlere ne kadar alışmışım... Bir zamanlar sabırla, hayranlıkla seyrettiğim filmleri artık seyretmeye tahammül edemiyorum  öyle mi? Hayret! Film eşliğinde sardığım sigara börekleri nasıl lezzetli ve çıtır çıtır oldular anlatamam. Filmin ağırlığında, müziklerinin tınılarında farklı ne yaptım ki acaba?



Of, ben bu gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri olan Bir Zamanlar Batıda filmini seyrederken, sigara böreği sardım ya, kendime ne diyeyim? Gerçekten üzgünüm! Çok üzgünüm! Hele Henry Fonda, Charles Bronson ve Claudia Cardinale başrolde oynuyorken... Hele filmin senaristlerinden biri Paris'te Tango, Son İmparator, Çölde Çay, Küçük Buda filmlerinin hem senaristi hem yönetmeni olan Bernardo Bertolucci' iken...  Of, ben kendime ne diyim? Ne diyeyim? Üzgünüm! Ama gerçekten o kadar ağırdı ki film...


Bak şimdi... Charles Bronson yani filmdeki adıyla Harmonica bir şey söylüyor misal, karşısında diyelim ki Claudia Cardinale yani Jill var... Allahım yüzlere o kadar uzun zumlanıp kalıyor ki kameraman... İnan arada üç börek sarıyordum... Vallahi masumum! Yoksa sinema tarihine hele böyle eski ve değerli filmlerine, oyuncularına , senarist ve yönetmenlerine hatta uzun zumlayan kameramanına bile hastayımdır. O kadar yani okadar!



Bu anlattıklarım aramızda kalsın olur mu,lütfen? Ama ben masumum gerçekten!

2 yorum:

  1. Simdi filmide merak ettim sigara boreklerinide.
    Hadi filmi netten indireyim seyredeyim ama borekler?
    Seni bulamam ki banada sarasin bu citir boreklerden. Haydi diyelim yalvardik yakardik seni Luksemburg'a getirttik ama Yufka yok bu mubarek ulkede. En iyisi sen gel yufkalarinla beraber:)Filmi bosver sohbetle saralim borekleri.
    Bak durdum durdum bolugunu okumaya kalktim borek krizi geciriyorum burda. Oldumu yani bu yaptigin simdi?

    YanıtlaSil
  2. Eyvah, korktuğum başıma geldi demek ki:) Hımm..
    İnsanın canı çekiyor değil mi Günseli?
    Haklısın vallahi.. Allahtan geçen hafta bize geldiğinizde maklube nin yanına sigara böreği de yapmıştım da fazla vicdan azabı çekmedim:))
    Bu arada Günseli hani patlıcanlı pilav yapmıştım ya size onun adı maklube'ymiş biliyor musun? Bende yeni öğrendim:)

    Hey, Günseli hoşgeldin canım Hayal Kahvem'e..
    Hep beklerim.. Özletme kendini:) Sevgiler.

    YanıtlaSil