26 Şubat 2011 Cumartesi

Zenginlik, Mal, Mülk Neye Yarar? Elimde Dergi Olmayınca...


Olmaz olsun cüzdanımda milyonlar.. Kitaplığımda kitaplar olmayınca.. Altın, gümüş, pırlanta, zümrüt, sedef, yakutla... Kim mutlu olmuş dünyada... Bir tek kitap... Bir dergi, bir şiir... Sevdalı bir tek bakış yeter banaaa... Yeter valla... Bir dakika... Nerden geldim ben şimdi bu Sezen Aksu şarkısına? Haaa... Tamam... Diyecektim ki... Kitap sever biri olduğum gibi tuhaf bir şekilde dergiciyim. Haftalık mizah dergilerinden tut da erkek dergilerine kadar  her türlü sevdiğim dergileri karıştırmayı, okumayı severim. Ammmaa.. Sürekli takibinde olduğum dergilerim vardır benim. Yazıyor adlı dergi sözgelimi. Yoo... Bu dergi çarşıda satılmıyor. Abone olunuyor.  Konuşan Kadın, Erkekler Cennetinde Son Tango, Yedinci, Yeni Sevgili adlı romanlarını okuduğum Halil Gökhan'ın dergisi bu.  Yazıyor'a çıkacağını duyduğum ilk günden abone oldum. Bu ayki dergi dün elime geldi. İlham üzerine nefis yazılar silsilesi çarptı beni. Özel ve farklı bir tarzı var Yazıyor'un. Şimdi  derginin sonundaki Sadık Yemni ve Halil Gökhan ropörtajını okumaya  sıra geldi. İki  sevdiğim yazar bakalım ne muhabbetler yapmışlar? Merakımı kışkırttı. İlgiyle okuyacağım. Yazıyor dergisi ile ilgili paylaşım adresini vermek istiyorum. http://www.yaziyordergi.com/dergi.htm


Olmaz olsun tek dikilmiş ağacım... Elimde kitap oldukça... Neye yarar olsa da altın tacım... Yanımda  bir dergi olmayınca... Tamam. takıldı ya bu şarkı ağzıma...  Artık bütün gün döner döner söylerim. Bir +Bir adlı dergiyi bilir misin? Son günlerde epeyce gündemdeydi. Neden? D&R bütün şubelerinde bu derginin satışını yasaklamış ya hani... Ne kızmıştım D&R'a anlatamam. Bizim şehirde bu dergi satılmıyor maalesef ve ben Bir+Bir'in tam manasıyla hastasıyım. Tarihçimiz Profesör Doktor Cemal Kafadar'ı tanımam tamamen Bir+Bir dergisindeki sohbetleri sebebiyledir. Bu ayki sayısını henüz satın alamadım. Umarım tükenmemiştir. Çünkü tarzını çok seviyorum. İnan bana yazılarını acayip özlüyorum. Söylesene... Altın, gümüş, pırlanta, zümrüt, sedef, yakutla, kim mutlu olmuş dünyada... Ama dergiyle... Kitapla... Seni bilmem ama... Ben çok mutlu oluyorum valla.

8 yorum:

  1. Bir+Bir'in D&R'da artık satılmayacağını okumuştum. İstiklal Marşı ile ilgili bir yazıdan dolayı diye okudum hatta. Aslı astarı nedir bu durumun gerçekten merak ettim?

    YanıtlaSil
  2. Selam K.C.S
    Bir zamanlar Roll adında bir dergi vardı. İstanbul'a gittiğimde kitapçıda bakardım. Kimi zaman da satın alırdım. Sonra Roll kapandı. Sanıyorum aynı ekip Bir+Bir'i çıkarmaya başladı.
    Bir+Bir i ise bulduğum her sayısını satın aldım.
    Eğer google dan bakarsanız konuyla ilgili pek çok yazı okuyabilirsiniz. Ocak ayında dergi çıkmayınca okurlarına özür mahiyetinde yazdıkları yazıyı istiklal marşına uyarlayarak yazmışlar. Misal...

    okuduğun yerleri “yazı!” diyerek geçme, tanı:
    düşün altındaki binlerce anlık zamanı
    sen bir+bir okurusun, sitem edip üzme tayfanı
    ocakta çıkmadıysa çıkamadı, anla mecmuanı.

    Böyle işte...

    YanıtlaSil
  3. yazıyor'a ben de aboneyim.kitap gibi olması hoşuma gidiyor.kütüphanede saklaması kolay.bir+bir'i hiç okumadım.burda d&r dışında pek seçenek yok.belki de o yüzden bilmiyorum.

    yorum için teşekkürler.çok haklısınız.misafirime iyi davranmalıyım değil mi? :)))

    YanıtlaSil
  4. Immm durumu anladım şimdi. E bunun için miydi? diyede sordum hani. D&R satmıyormuş çokta 'tın' diyelim o zaman (:

    YanıtlaSil
  5. Burda kendi açıklamaları var; http://bit.ly/i4gQs7

    Önce Nezih Kitabevi'nin Metis Ajanda yasağı ve ardından Bir+Bir, hiçbir kitabın yasaklanmasından yana değilim ama en çok satılanların kısmaına Kavgam'ı koyanların bunları yasaklaması, yorumsuz!

    YanıtlaSil
  6. BLOĞUMDA teşekkür,ödülün var sevgili hayalkahvem..:))

    YanıtlaSil
  7. Selam Yaş Tahta,
    Bilgilendirme için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. Selam CWRM,
    Sizin Hayal Kahvem'e yorumunuz benim için yeterli ödüldür zaten. Zahmet etmeyin lütfen:))

    YanıtlaSil