23 Ocak 2012 Pazartesi

Kahve Molası - İş Hayatının Tekdüze Giyim Kalıpları


Bugünlerde yıl sonu işleri, yıl başı yenilemeleri, şirketlerle görüşmeler, toplantılar, poliçe kloz incelemeleri derken  o kadar yoğunum ki anlatamam. İş olsun, ama önce illa sağlık olsun, koşturayım öyle değil mi? Bak ne anlatacağım? Bankacılar ve sigortacılar genelde siyah veya koyu renk takım elbise ya da tayyör giyerler ya... Topuklu iskarpinler filan... İmaj erkekler için de mühimdir ancak kadınlar için başlıbaşına bir meseledir. Sanırım ciddi bir görünüm vermek lâzım diye düşünülür. Saçlar  mümkünse kısa ya da toplu olmalı... Kıyafette göz alıcı renkler kullanılmamalı. Öyle yazılı bir kural olmamasına rağmen, yerleşmiş kültürel kalıplarımız yok mu? Elbette var. İş hayatında saygı görmek, ciddiye alınmak isteniyorsa durum böyleyken böyle olmalıdır. Niye herkes aynı olmalı ki? Çok sıkıcı. Ben yapamıyorum ne yalan söyleyeyim. İşimde ciddi olayım, kıyafetimden kime ne?  Son iki aydır iş gereği ofisten zamanında çıkmayıp, her zamanki gibi haftada üç gün  spor salonuna gidemeyince eve bir yürüme bandı aldım. Her sabah bir saat yürüyorum. Yürürken ya bir film ya da bir video seyrediyorum. Bugün aklıma Ayhan Sicimoğlu'nun Renkler adlı programı geldi. Uzun zamandır izlememiştim. Buldum. "Hastasıyııımmm!" diyerek program yapan Ayhan Sicimoğlu bugün şahane bir kırmızı pantolon giyiyordu. Nasıl gözüm kaldı anlatamam. Hemen kırmızı kadife pantolunumu buldum. Giydim. Üstüne siyah bir gömlek. Altına kış sebebiyle içine keçe geçirdiğim siyah bez ayakkabılarım. Saçlarımı  kestirmek mi? Bilakis kararlıyım, uzatıyorum. Bugün ciddi işinsanlarının katıldığı iki ciddi toplantım vardı. Bu giysilerimle katıldım. Temiz, sade ama renkli. Tam kendim gibi. Niye gizleyeyim o kara, koyu renk elbiselerin altına kendimi? Niye? Ben buyum...  Zaten bilenler bilir beni... Kıyafetimin reklerini niye geleneksel iş giysilerden ve renklerinden seçeceğim ki? Neysem oyum. Zaten kırmızı enerji rengidir demezler mi? Vallahi tavsiye ederim. Bugün laf aramızda canavar gibiydim. Bence yazılı bir kararla, iş hayatında kırmızı kıyafet illa şart olmalı. Ve renkli giyinmeliyiz. İçimizden geldiği gibi. Bakar mısın Ayhan Sicimoğlu'nun kıyafetlerine... Örnek almalı...  Buyrun, bu da kırmızı eteğim:) Kırmızıdan vaz geçemem! Asla... Asla!


 
 

27 yorum:

  1. olsun be güzelim
    sen böylede güzelsin
    :)))))))

    YanıtlaSil
  2. koşu zamanım geldi, ama yazına takılıverdim;sen de koşuyormuşsun, sevindirik oldum.:)
    ne modaya takıldım, ne de insanların bakışlarına.
    canım nasıl istiyorsa, öyle giyiniyorum.

    YanıtlaSil
  3. vay canına bu adamın bu kadar renkli giyindiğini nasıl fark etmemişim..

    YanıtlaSil
  4. kesinlikle insan içinden geldiği gibi davranmalı kırmıız giymek geliyorsa kırmızıyı da gitmeli tebrikler aynen devam:)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Selam aynen katılıyorum.Çingene pempesi,turuncu,mavi,mor.Tabii ki kırmızı.En canlı renkler favorim.Canlı capcanlı.Hastasıyım...Yaşam sevinci veriyor.

    YanıtlaSil
  6. Hastasıyım kendisinin severim sayarım :)

    YanıtlaSil
  7. hayranım ayhan sicimoğluna :=)
    giydikerine
    konuştuklarına
    marjinalliğine
    en çokda VATANPERVERLİLİĞİNE !

    YanıtlaSil
  8. bence harika bir kombinasyon:)
    anneannem kendime bir şey aldığımda "kırmızı alsaydın bari" derdi hep. aklıma yine o geldi. bence de renkli giyinmeli. bu kadar güzel renk varken lacivertlere, grilere bürünmemeli.

    YanıtlaSil
  9. Eyvallah Bir Kase Lezzet. Ağzınızdan bal damlıyor:) Sağolun.

    YanıtlaSil
  10. Nar- Can,ne demişler? Spora alışan bünye sporsuz duramaz:)Hele iştahlıysa bi de, spor yapmasa olmaz:)) Boşverelim elbette! İstediğimiz renkte giyinelim:)

    YanıtlaSil
  11. Ceren, çok hoştur Ayhan Sicimoğlu'nun renk seçimi. Ne diyeyim kıyafetlerinin hastasıyım:)

    YanıtlaSil
  12. Reçelim bu kırmızı kadifemi sahiden çok severim:) Saçlarıma fön, hafif bir makyaj, özenince kendine, kırmızı kadife pantolonumdan kime ne? Ciddi bir iş giysisi işte:))

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten Parıldayan Çiçek, bazan banka ya da sigorta şirketlerinin çıkış saatlerinde denk geliyorum. Penguenler misali siyah beyaz giysili kadınlar ve erkekler. İçim fena oluyor inanın. Aynı kıyafetlerin renklilerini giysinler bari:) Şahane olmaz mı:))

    YanıtlaSil
  14. Bolat, MFÖ, sen neymişsin be abi? şarkısını Ayhan Sicimoğlu için yazmış biliyor musunuz:) Müthiştir tv programı:)Hastasıyızzz:)

    YanıtlaSil
  15. nUnU, biz benim kardeşle bi ara bi taktık Ayhan Sicimoğlu programına. Hoş valla bana kardeş bildirdi. Ben daha önce tanımaz bilmezdim kendisini:) Biz yemedik içmedik Beyoğlu'ndaki canlı programına bile gittik haberiniz olsun:))

    YanıtlaSil
  16. Benim kombinasyon mu Alkım? Sağolun.
    Eğer gece yemekte giyeceksem altına rugan siyah botlarımı giydiğimi itiraf etmeliyim:)) Renkler ne güzel şeyler:)

    YanıtlaSil
  17. aahhh ah bu kıyafet meselesi beni çok üzüyor.mesleğim icabı! :( ama ben de renkli giyinmeyi seviyorum.kırmızı olsun üç kuruş fazla olsun.hatta annemin benim için sık sık kullandığı bir cümle vardır. deliye nerden bulayım alınan yeşili... :))

    YanıtlaSil
  18. esasında adam cok sık giyiniyormus bende fark etmemişim. bu adamı bilerek izlemem ama bir kanalda rastlarsam izlemeden de edemem. guzel yazı olmus.

    YanıtlaSil
  19. Aynen Kara Kitap, kırmızı malım olsun üç kuruş fazla olsun:) Bak bugün de kırmızı eteğimi giydim.
    Bu haftayı kırmızı hafta ilan ettim:)) Abartacağım ya illa:))

    Kara Kitap bankacısın ya nasıl protesto edebilirsin o kara koyu kıyafetleri biliyor musun? Renkli çoraplar giyebilirsin. Müthiş olur!
    siyah eteğin altına mor çorap, turuncu çorap, viçneçürüğü rengi!
    Hey şahane olur vallahi:)

    YanıtlaSil
  20. Elma+Z İz TV de programı vardı. Halen var mı bilmiyorum. Bu sıralar yürürken seyrediyorum. Misal bugün önce Talin'deydik. Sonra Küba'ya gittik. Sarı pantolon giyiyordu.
    Hastasıyım "Renkler"in:))

    YanıtlaSil
  21. hi hi var zaten :)) yeşil ve böyle mordan gökkuşağı rengine kaçan bir çorabım var. ama bedenlerini ufak almışım biraz kilo verince giyeceğim.yine de bankada pek gitmiyor :(

    YanıtlaSil
  22. bankaya ilk girdiğimde kırmızı bir pantalon-ceket,bordo etek ceket takımım vardı.hey gidi günler.beni bu salak kilolar siyah pantalonlara mahkum etti.kilolu olabilirim ama ben de renkli giyinmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  23. ciddiyetin rengi koyu mu olmalıydı.. oysa renkler anlatmaz mıydı içimizdekileri..
    bankada çalışmaktan kaçınmamı buna bağlıyorum, renksiz bir hayat vaad ediyor sanırdım..
    Ayhan Sicimoğlu'nun "Hastasıyız"
    renkler en az onun kadar sanada yakışmış =))

    YanıtlaSil
  24. Kara Kitap düz renklileri tercih edersen daha az ilgi çeker düşüncesindeyim:) Gökkuşağı olmasa:))

    YanıtlaSil
  25. Kara Kitap moral bozmak yok, yavaş yavaş renkli hayata geçiş yapacağız. Cumbadak değil. Çaktırmadan. Önce sadece etek kırımız olacak. Çorap ve kazak siyah olacak misal. Ya da siyah bir elbisenin altına renkli çorap giyeceğiz filan... Yavaş yavaş:))) Sonra güzel günler bizim!

    YanıtlaSil
  26. Teşekkür ederim Meriç:) Biz de kölesi oluyoruz bu fikirlerin Meriç.
    Biz kimsek oyuz. Niye illa kurallara uyuyoruz. İşimizi düzgün yapalım. Tamam. Benim dünyam niye bana ait olmasın ki:))Yıkmalı bu kuralları...
    Çaktırmadan:))

    YanıtlaSil
  27. Hastasıyım adamın :) dolayısıyla bu giyim tarzıyla senin de :)))

    bir not: Sky tv pazar günleri saat 12.15 te Sicimoğlu' nun programı devam ediyor.

    YanıtlaSil