23 Temmuz 2012 Pazartesi

Kafekitap... Oh Ne rahat! Kahve İç Kitap Oku Keyfine Bak!


Elbette  kitapçıları dolaşıp, kitaplara  dokunarak, kapaklarını seyrederek, sayfalarını karıştırak, burnu sayfalarına daldırıp koklayarak kitap satın almanın dayanılmaz cazibesi vardır. En azından benim için öyledir. Ayrıca kitapçıya gittim diye illa satın almam gerektiğini düşünmem. Kimi zaman kitaplar arasında sadece gezinip, kitapları ve kitap seven insanları seyretmeyi de çok severim. Kitapçılarda kendimi aynen mabetteymişim, müzedeymişim gibi huzurlu hissederim. Kitap okuma konusunda fazlasıyla iştahlı, obur, merakları muhtelif hatta hercai ruhlu birisi olduğumu itiraf etmeliyim. Daldan dala atlarım.  Çiçekten çiçeğe konarım. Kitapla ilgili algılarım hep açıktır. Hiç duymadığım yazarların yazdıkları kitapların lezzetini tatmak için bir deneme kitabından şiir kitabına, fantastik bir kitaptan klasik Rus edebiyatına, kısa öykülerden ağır aşk romanlarına geçebilirim. Nedense popüler kitaplar pek ilgimi cezbetmiyor. Ben eski, demlenmiş kitapları okumayı daha çok seviyorum. Zaten tuhaf huylu biriyim. Sevdiğim yazarların yeni yazdıkları kitapları canım ne kadar çekerse çeksin, asla hemen okuyamıyorum. Ama illa satın alıyorum. Yeni kitabın bir süre masamın üzerinde durması, benimle aynı havayı soluması, arada ele alıp dokunmam, sayfalarını dalgalandırmam  gerekiyor. Sanırım ne zaman okuyacağıma, ben değil kitap karar veriyor. Yıllar önce satın alıp halen okumadığım kitaplarım olduğunu söylemeliyim. Demek ki o kitaplar henüz beni kendileri için yeterli bulmuyorlar. Onlar da belki benim demlenmemi, olgunlaşmamı bekliyorlar.  Kulağımın işittiği, gözümün değdiği ama  illa yüreğimin "oku"  dediği kitapların izini sürerim.  Küçük bir yerde yaşadığım için kitap bulmakta çoğu zaman zorlanıyorum. O zaman o sahaf benim bu sahaf senin dolaşıyorum. Kimilerini bulamıyorum. Yorgun düşüyorum. Bulamayacağım diye ümitsizliğe kapılıyorum. Listelerimi bırakıyorum. Okumak için iyice dellendiğim kitaplar için "Bulun bana nooluur!" diye yalvarıyorum. Hiç kolay olmuyor. 


Şimdi hayatıma Kafekitap girdi. Kafekitap sanal bir kitapçıydı ve sloganlarından biri "Kitap ajanı yakalar. Hiç bir kitap kaybolmaz." idi. Ben de gizliceee Kafekitap'tan içeriye sızdım.  Nedir Kafekitap diye okumaya başladım. Aslında her şey günün birinde Kitap'ın eski dostu Kahve'ye yazdığı bir mektupla başlamış. Uzun zamadır bir araya gelememişler. Kahvenin zevkli zamanlarıyla kitabın keyifli anları birbirlerini çok özlemişler. Kahve kokusuyla kitap kokusunun karıştığı Kafekitap'ın çatısı altında bir araya gelmişler. Ne hoş! Hem kahve hem kitap... Tam benlik!  Anında üye oldum. Önce raflarındaki kitaplardan sipariş verdim. Hoop, bugün elime geldi. Peki ya bulmakta zorlandığım, kaybolduklarından korktuğum kitapları bulabilecekler miydi? Mesela Marcel Beyer'in Yarasalar'ı... Juan Rulfo'nun Kızgın Ova'sı...  Ne bileyim? Michel Butor'un Roman Üzerine Denemeler'i...




Hemen Kafekitap'ın kitap ajanına "Bu kitapları arıyorum. Bulabilir misiniz?" diye sordum. İnanamıyorum. Anında buldu. İlk siparişlerim bugün geldi.  Kitap ajanı'nın bulduğu kitaplar ise kargoda... Bugün yarın masamda... Bayıldım ben Kafekitap'a... Kafekitap... Oh ne rahat!.. Kahve iç kitap oku keyfine bak!... Şu ölümlü dünyada Kafekitap'ın dediği gibi "Zaten insan hayatının anlamı da keyif ve zevkle yaşamaktan başka nedir ki?"


16 yorum:

  1. cıkk!netten sipariş verip kitap almam ben.Ama zaruri durumlarda belki haklısınız,basımı bitmiş kitaplar gibi.

    YanıtlaSil
  2. güzel bir site değil mi, ben de beğendim.ama şimdi o arayıp bulamadığın, ajanın bulduğu kitapları merak ettim.o bilgisayar önündeki kitaplar ve sen fotosu ne güzel bir fotodur. ben taaa 2 ay önce başladığım kitabı hala bitiremedim.günde 10 sayfayla bir gün biter inşallah.bitince anlatırım. renkler, vampirler ve şiir var kitapta. :)

    YanıtlaSil
  3. ayyyy şimdi gördüüüüm senin zagor posterin var. orda bir de minyatür kumkuat görüyorum. minyatür gülün var mı? :))

    YanıtlaSil
  4. keyifli bir ortam yaratmışlar öyle görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. ben bu siteyi bilmiyorum ama. hemen bakmalıyım, hemen. :)

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir siteymiş vallahi. bulamadığım onlarca kitap var, şansımı bir de ben deneyeyim bakalım.

    Bu arada Arafor'u da katmışsınız kitaplığınıza bakıyorum :) Şimdiden keyifli okumalar. Bir inceleme beklerim ama ben :)

    Zagor posterine bayıldım ;)

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
  7. Valla LeLevent, aradığım kitapları küt diye bulunca, o kadar rahat ve keyifli geldi ki anlatamam. Ayrıca Kafekitap'ın incelerseniz başka nasiplenecek yönleri de var. Hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim:)

    YanıtlaSil
  8. Kara Kitap, öyle okumak için mücadele verdiğin kitabı hemen koy rafına istersen. Sana da yazık kitaba da:) Bak, gelirsen sana verilecek kitaplar var söylemedindi deme:))

    YanıtlaSil
  9. İlahi Kara Kitap, minyatür portakala kumkuat dendiğini şimdi senden öğrendim:) Evet minyatür gülüm var. Kağıt gemimin içinde dinleniyor:)
    Senin armağanların. Sağolasın.
    Zagor posteri bulmak çok zor biliyor musun? Sahiden. O görülen Zagor kapağı:) Ofis, işyeri demem...
    Zagorcu bir sigortacıyım ben:))

    YanıtlaSil
  10. Evet Zefir, yeni başladı Kafekitap ama hızla ilerliyor.

    YanıtlaSil
  11. M.İhsan Tatari, sevgili yazar,
    Sadık Yemni'nin kitaplarını kaçırır mıyım hiç? Hele Korkulobin var ya deneme tadında... Hep Sadık Yemni deneme yazsa keşke derdim. Ufak ufak başlamış. Ve kitap Tersninja'nın Landlord'una ithaf edilmiş. Ne hoşuma gitti anlatamam.

    Sevgiler benden:)

    YanıtlaSil
  12. Selam Çalıkuşu, Kafekitap'a hemen göz gezdirmenizi tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
  13. Duvardaki Zagor posterini görmediğimizi mi sanıyorsunuz? :)) Bir de EW model Zagor Gömleği lazım bu posterin yanına :))

    YanıtlaSil
  14. Heeey, selam...
    EW model Zagor Gömleğini var ya bir kişi bilebilir bu dünyada:)))

    YanıtlaSil
  15. Süpermiş!
    Kitapçıları dolaşmayı tercih ederdim ama ikide birde kitapçılara gidemediğim için artık bu yönteme başvururum :)

    YanıtlaSil
  16. Sper sahiden Sessiz Gemi, acayip konforlu Kafekitap:) Hem bulamadığım kitapları anında buluyorlar. Çok sevdim ben bu işi. Çook:)

    YanıtlaSil