30 Haziran 2009 Salı

Çilek Yetiştirmek Tuhaf Bir Heyecanmış

Bak ne diyeceğim... İlk kez çilek yetiştirmenin tuhaf bir heyecanı oluyormuş biliyor musun? Madem köyde yaşıyorum. Yaz gelince köyün daha da köyüne çıkıyorum hatta. Hakkını vermeliyim. Kendi sebzemi ve meyvemi kendim yetiştirmeliyim. Dediiimmm... Dedim de kolay bir karar değil ki bu! Hayatımda bir kere bile çileğin reçelini yapmamış biri olarak çilek yetiştiriyorum, öyle mi? Bu durumum sizce komik mi? Yıllarca reçellerimizi hep annem yapardı. Bir de arkadaşım Oya. Tembel ruhlu olunca insan, bir de bayılıyorsa hazıra konmaya... Niye uğraşsın ki reçel yapmak için çabalamaya? Zaten sana bir şey söyleyeyim mi, hiç fırsat vermediler ki bana... Reçellerim bitmeden yenisini yapıp verdiler. Nasıl deneyebilirdim ki reçel yapmayı bu durumda? Şimdi çilek yetiştiriyorum. Kendi reçelimi kendim yapacağım desem de bana inanma... Büyüyen her çileği koklaya koklaya, hımmm hımmm diyerek ağzımı şapırdata şapırdata yiyiyorum valla...Reçelim bitiyor Oya! Gönderir misin bana?

6 yorum:

  1. Oh abla, ne güzel kokar bahçe çileği şimdi! Bir de pazar-manavdakiler gibi göze hiç de ihtişamlı gelmemesine rağmen aslında çileklerin hasıdır bahçe çileği, itirazı olan varsa ya şimdi konuşsun ya da konuşamadan ben hallederim zaten, sorun olmaz:)
    Ellerine sağlık Misiz Vildan abla:)

    YanıtlaSil
  2. Tuğbacım bekliyoruz seni köyümüze! Hımm, ne güzel kokuyor sahiden...Ah ne tuhaf bir heyecan duyuyor insan! Esas başka bir arkadaşım var adı Ruhan... Onun bir çilek bahçesi var. Eğer görürse benim iki sap çilek yetiştirdiğimi bilmiyorum ki bana ne der? Kesin, katıla katıla güler:))

    YanıtlaSil
  3. arkadaş kalbin temiz ,recel kokusu aldığın kesin..bugun şekerpare kayısıdan recel yapmışım ayıptır söylemesi...çileğe gelince..kandıra dağ çileği diye diye,iki haftadır pazarı dolanıp duruyorum bulamadım..umudumu yitirmedim bulacağım..olur ya seninde kandıraya yolun düşerse,bir sepet koluna tak canım..kayısı reçelin hazır hem de bademlisinden..

    YanıtlaSil
  4. Oya, şahane kayısı reçelin artık elimin altında..
    Off! Bir de bademli ki!Şahane!
    Sen bu kadar güzel reçel yapabiliyorken, ben neden yapayım ki, öyle değil mi? Çilek reçelini de yaptın mı? Sakın unutma benim çilek reçelimi göndermeyi:)) Aklım kaldı valla! Haberin ola!

    YanıtlaSil
  5. Oy benim de canim cekti cok simdi:) Ne guzel olmuslardir simdiye zaten.. Arnavutkoy'de oturuyorduk ya biz, oralar hep cilek bahcesiymis eskiden, hala her sene cilek festivali olur ama aslinda hic cilek bahcesi kalmadi arnavutkoy'de.. Hep dusunurdum ben de eksek su gelenegi, gecmisi canlandirsak diye.. Bizim koye kismetmis:) olsun o da olur.. Cok severim cilek..

    YanıtlaSil
  6. Hımm! Evlat üzgünüm ama yiyorum ben çilekleri!
    Bu hafta neden bilet ayarlamadım sana sanıyorsun, ya bitirirsen çileklerimi:)
    şaka şaka!
    Eyvah şaka cehennemini unuttum gene:(

    YanıtlaSil