1 Şubat 2010 Pazartesi

Telepatik Bir Posta Bağlantısı

Gözlerime inanamadım... Yemin ederim inanamadım da, gözlerimi iyice ovuşturdum önce... Baktım. Halen duruyor tezgahın üstünde. Bu ne? Allahım bu ne? Ne yapmış Rabia Teyze böyle? En büyük boy fasülye turşusunu göndermemiş mi bizim eve? Allahım, ne yaptım da, ödüllendirdin beni bu sürprizle? Biliyorum. Rabia Teyze'yle aramızda telepatik bir posta bağlantısı var. Hem de sıradan hayatımı sırlayan bir sır büklümü halinde... Vay canına sayın seyirciler! Nerde okumuştum ki bu cümleyi? Nasıl hoş bir cümle oldu böyle!.. Ben var ya, bu turşu karşısında biraz daha durursam şair olurum da ne şiirler döktürürüm yeminle! Şeyyy!..Yok ama... Yok... Bakma böyle yazdığıma.. Yani diyeceğim o ki, sakın ha heves edip turşudan isteyeyim falan deme... Şey yani... Nasıl desem bilmiyorum ki... Veriririm vermesine de... Yani açık açık söylemeliyim... Rabia Teyze'nin beyaz fasülye turşusu çok sert olur bir kere... Sonra acayiipppp sarmısaklı... Of, daha kavanozu açınca evi bir sarmısak kokusu sarıyor... Hatta o koku geliyor bir gelin gibi eve yerleşiyor. 40 gün kokusu gitmiyor... Öyle böyle değil! Felaket! Yani ben bayılıyorum ama sana uymaaaazzz... İnan sana uymaz... Hatta yakışmaz... Anladın değil mi? İstemezsin değil mi böyle bir kokuyu evde? Bak en baştan söylüyorum. Dost acı söylemez mi? Söyler tabi... Söylüyorum sana işte... Sonra neden söylemedin deme... Bir de alışınca kötü oluyor biliyor musun? Alışkanlık oluyor da, her sene yiyeyim istiyorsun. Bir nevi bağımlılık yapıyor anlayacağın. Yazık değil mi sana... Her sene... Her sene... Tamam. Turşu konusu bu merkezde... Halen istiyorsan. Bir haber et... Küçük bir kavanoza koyup kargo yaparım... Gönderirim... Bak inan bana gönderirim. Kıyamam... Gönderirim yeminle!

12 yorum:

  1. vala hayır demem ben adresi yollim:))

    YanıtlaSil
  2. Funndaaa, Hımm... Tamam.. Yemin ettim bir kere göndermeliyim o halde..

    ceyhanvildan@yahoo.com a adresinizi yazar mısınız lütfen? Ama Funda, bari seneye istemeyin olmaz mı? Haydi bu senelik...
    Bir kerecik:)) Şaka yazmıyorum Funda...
    Sahiden gönderceğim. Yazın olur mu?

    YanıtlaSil
  3. Bugün evime uğradım. Daha kapıdan girerken bir koku vardı. Sinmiş yani heryere. Açtım kapıları pencereleri..hatta sokak kapısını. Geçer gibi oluyor.. yine doluyordu. Anladım ki dışardan geliyor bu koku.
    Koklamadığım hiçbir şey kalmadı. Enteresan bir kokuydu.
    Kablo yanıgı ile çok haşlanmış karnıbahar ve tüp gaz sızıntısı karışımının baharatlanmış hali idi.
    Her sokak kapısını açtığımda doldu yerleşti içeriye. Vildan turşunun kapağını işe giderken kapatmadınmı yoksa arkadaşım..evde beslediğim kelebekler hep yerlerdeydi :)

    YanıtlaSil
  4. Dilekcim... Başka bir yerden gelmeli o koku.. Çünkü sordum da.. Turşu akşam üzeri gelmiş... Bir de işten eve geldikten sonra, spora gittim. Evdekilere yemin billah ettirdim ben gelmeden açmayın ne olur diye... Açmamışlar, sağolsunlar. Biliyorlar. Eğer açarlarsa, oturup ağlıyorum turşunun başında:)
    Özel bir törenle açmam gerekiyor da:))
    Sana vermiyeyim olur mu Dilek? Çok tuzluu.. Acayip tuzlu yani... Tansiyonun fırlar vallahi.. Yazık değil mi sana:)

    YanıtlaSil
  5. :) sağol vildancığım.. ben almiyim sen afiyetle ye..Tuzluymuş ya olmaz..
    Zaten ben yarın lahana turşusu yapacagım kendime azbirşey. Harika oluyor çitir çitir yiyorsun. Az az yapınca da yumşamıyor ve tamamiyle katkısız. Korufasulye pilavın yanında çok iyi gittiği gibi sade de yiyebilirsin. Mesela ben tv seyrederken bir kaba koyup çerez gibi çıtır çıtır yiyorum hiç dokunmuyor. Bir arkadaşım mide hastalığını benim bu turşum sayesinde yendi. Olmaz deme oldu. Megerse turşu yersem ülser olurum fobisi varmış. Geçti. :) ya işte böyle..
    Benim turşumun bir özelliği de şu. üzerine şeker serpersen tatlı gibi yiyorsun,, tuz serpersen yemekle yiyorsun.
    etle pişirirsen mantar tadında oluyor.
    Analar ne turşular kuruyor işte. :))
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  6. hahaha ciddimisin güzelim ehh benden günahlar gitti)))adrsimi yazi veerim süz seneye istemem:))

    YanıtlaSil
  7. KOD ADI REÇEL....2 Şubat 2010 02:00

    alışkanlık yaptığı doğrudur,iki senedir yedim(bu sene ne yazıkkı daha vermeye kıyamadılar-bak gülücük yapmıyorum ciddiyim)...adresim malumunuz bellidir...bilgilerinizeeee...

    YanıtlaSil
  8. Afiyet olsun :) O telepatik bağ olayı gerçekten de ilginçtir. Hani "Allah'tan başka şey isteşeymişim keşke" dedirttiren cinsten :) Ne diyelim, Allah muhabbetinizi arttırsın ;)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Mit, Doğru söylüyorsunuz! Aynen dediğiniz gibi... "Allah'tan başka şey isteseymişim keşke" deriz ya... Öyle:)

    YanıtlaSil
  10. Funda... Teklif var... Israr yok yani haberiniz olsun! Sözüm söz kim isterse turşudan kargoyla göndereceğim:) Sahiden:)

    YanıtlaSil
  11. Oya, afedersin kardeşim Kod adı Reçel yazınca seni unutmuşum.. Gel yarın sabah turşunun hepsini sana vereceğim. Bir şey oldu bana. Yiyemiyorum. Boğazıma diziliyor. Ölecek gibi oluyorum. Of... Niye böyle oldu ki? Anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  12. 6 yasında bir cocuk...her defasında "en çok sevdiğim" diyor, lahanaların arasına serpiştirilmiş fasulye turşusunu gördügünde.Bayılıyor tuşuya oğlum.Ben her ikisinede....

    YanıtlaSil