20 Ocak 2011 Perşembe

Ne Büyük Bir Sanat Bu!


Bu nasıl bir şeydir? Bu ne güzelliktir? İnanabiliyor musun? Bu bir bitki.. Ebegümecigillerden yıllık bir tarım bitkisi... Sanal ansiklopedide aynen böyle yazıyor... Ekiyorsun kara toprağa... Filizleniyor sonra... Büyüyor büyüyor... Dallanıyor... Sonra dallar yapraklanıyor... Bak... Bak.. Bir şey daha söyleyeceğim... Ne oluyor sonra biliyor musun? Çiçekleniyor... Resmen goncaları var... Baksana yukardaki fotoğrafa... Goncalar gelişiyor... Gelişiyor... Patlıyor sonra... Nanananoomm! Bakar mısın şu güzelliğe... Sihir gibi bir şey bu! Mucize! İçinden ne çıkıyor görüyor musun? Pamuk... Pamuk bu! Söylenecek başka ne bulabilirim ki? Fotoğraf ortada... Harikulade! Giydiğin, kullandığın pamuklu her giysiyi, eşyayı aklına getirsene... Allahım ne büyük bir sanat bu!

2 yorum:

  1. beyaz altınmış pamuk eskiden,şimdi ithal edildiği için daha az ekiliyor.hani astarı yüzünden pahalı olduğu için pamuk tarlaları boş. hasat mevsimi birkaç dal kırıp vazoya koyardı annem eskiden evimizin süsü olurdu.memleket kokusu gelir burnuma pamuk tarlalarından.:)

    YanıtlaSil
  2. benim aklıma da yaşar kemal romanlarının kokusu geldi ne yalan söyleyeyim.. ya da osman şahin'in beyaz öküz adlı öyküsü.. durun kara kitap ben o yazıyı tekrar koyayım hayal kahvem'e..
    ne güzel bir cümledir.. "ruhumu sürmüşüm sana, seni kendime manzara manzara yapmışem".. hey.. şahanedir..

    YanıtlaSil