23 Şubat 2011 Çarşamba

ZAGOR - Bizimkisi Bir Dans Hikayesi - Siyah Beyaz Film Gibi Biraz...

 


 
 


Zagor'un Kalede Yangın adlı macerasına ait olan bu kareleri okumak ve seyretmek çok  keyiflidir. Zagor'u nasıl da  severim. Bir kere acayip esprili biridir. Tamam. Doğru.  Zagor Darkwood ormanında yaşıyor. Dans etmeyi nereden bilecek öyle değil mi? Bu öyküde  gördüğün gibi güzel bir kadın tarafından dansa davet ediliyor. Bakar mısın nasıl mizahi bir taktikle durumu kurtarmasını beceriyor. Albay Hudson'un güzel kızını yaptığı esprilerle nasıl  şaşırtıyor ve ikna ediyor. Bu Zagor'un bir dans hikayesi...  Sence de siyah beyaz film gibi değil mi? Bir şey söyleyebilir miyim? Ben var ya Zagor dövüş taktiklerini sular seller misali bildiğim gibi Zagor'un söylediği dans çeşitlerini de çok iyi bilirim. İnan mübalağa etmiyorum. Tamamen doğru. Hele Mohawklar'ın işkence dansında var ya üzerime yoktur. Hele Gitar Jim'in  gitarıyla çaldığı  Mohawklar Kalender Olur koçaklamasıyla   nasıl yaparım bu dansı görmeni isterim. Arkasından Firidanın Nikahı adlı şarkı ile Senecaların Yağmur Dansını yapabilirim mesela... En son Hellingen'in Entarisi Ala Benziyor'la  senle halay çekmeliyiz illa. Of! En son.. Yorulduk ya... Otururuz... Kahveler elimizde... Gitar Jim'e sesleniriz... "Çal Gitaaarrr!" deriz. "Çal! Bize Darkwood'u Özledim adlı sılov şarkıyı çal!" deriz mesela...  Hey! Şahane olur valla! Of! Kendim hayal ettim. Eyvah!  Kendim havaya girdim gene! Halim işte aynen  böyleyken böyle:)

14 yorum:

  1. Ah Hayal kahvem,nezamandır yoktum,yazıların çok birikmiş.aldım kahvemi büyük bir zevkle okudum.sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. Zagor kale komutanı Albay'ın kızını böyle ekebilmiştir ama, peki ya Elettra Warton çıkınca karşısına ne yapmıştır? Hııı? :))

    YanıtlaSil
  3. Ben daha çok Tommiks okurdum ama zaman zaman Zagoru da takip ederdim. En yakın arkadaşı Çiko ile dostlukları beni çok etkilerdi. Nerden nereye?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Defne, benim acilen Zagor seven, Zagor okuyan bir kız arkadaşa ihtiyacım var:) Hemen başlayın tekrar.. Laflıyalım biraz olmaz mı:))

    YanıtlaSil
  5. Selam Tomrukcan, siz sihirbazın şapkasından kurtulmamaış mıydınız? Öyle yazmıştınız sanki. Hımm..Demek ki sıkışıklık halen devam ediyor.. Fena...

    Sıtkı Sıyrıl şöyle yazar Elletra Warton konusunda...

    "Elletra, Zagor’un bir macerasinda, çok zengin olan bay Warton’u bir maden göçügünden kurtarmaya çalismis ancak basaramamis bu vesile ile bayan Warton ile tanismistir. Bayan Warton’un tek kizi olan Elettra Zagor ile ilk tanistiklarinda 9-10 yaslarinda bir kiz iken, yillar sonra tekrar karsilastiklarinda adeta tas kesilmis, Zagor’un aklini basindan almis, Zagor’un hatunlari listesine bu sekilde bir giris yapmistir. Su ana kadar önemli bir aktivitelerini göremesek de yüksek potansiyeli ile bu listeye girmeye hak kazanmistir."

    Elletra hakkında bildiğim bundan ibaret TC.. Böyle işte.

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldin Buket... Özlettirmeyin kendinizi emi...

    YanıtlaSil
  7. evet, yetmez ama evet, Sevgili HK :)
    Anlatılanların hepsi doğru EW hakkında, ama eksik. Anlatırsam, heyecanı kaçar mı acaba?

    YanıtlaSil
  8. Hımm.. Darkwood, Altın Madalyon'da şöyle bir bilgi vermişti..
    "Elettra nin maceralari, Zagor Ad/de Dogan Egmont yayincilik Cilt 26 macera Lanetli Kasaba, Cilt 27 macera Sonsuz Kin "Süper Cilt 9" da mevcut. "

    Ama benim öyle zengin Zagor arşivim yok maalesef.
    Elettra ile ilgili bilgi alırsam çok sevinirim TC.

    YanıtlaSil
  9. Elettra babasının ölümünden sonra psikolojik sorunlar yaşamış ve çift kişilikli olmuştur. Bir yanı zagor'a aşık iken, diğer yanı ondan nefret etmekte ve onu öldürmek istemektedir :)

    YanıtlaSil
  10. Gerçek mi bu yazdıklarınız TC? Şaştım vallahi..
    Yoksa siz mi yazıyorsunuz bu öyküyü:))

    YanıtlaSil
  11. size o sayısını bulup göndereceğim, yoksa ikna olmazsınız siz :))) Makas, makaas :)))

    YanıtlaSil
  12. Aaa! Sahi yani öyle mi? O kareler benim çok işime yarar TC... Bulabilseniz keşke... Ya da Sonbahar'a eklesenize... Ne güzel olur... Keşke..

    Hımm... Makas.. Makas huyum vardır maalesef.. Çok fenayım gerçekten... Fena..

    YanıtlaSil
  13. Bizim Zagor'a da bakın hele :) Hmmm... Dans konusunda sonunda kadar beceriksiz biri olduğuma göre bu taktiklerden bir ikisini kapmam lazım, hehehe :)

    Bir de şu "Böyleyken böyle" demenize bayılıyorum yahu :) Acayip samimi geliyor bana :)

    YanıtlaSil
  14. Eyvallah Mit... Sağol:)

    Zagor'un danslarını öğrenmelisiniz. Mohawkların İşkence dansı ile başlamanızı öneririm:))

    YanıtlaSil