22 Haziran 2011 Çarşamba

Kahve Molası - Neden Bu Filmde Bu Kadar Çok Korktum?


Tür : Romantik / Fantastik / Dram






Geçtiğimiz günlerde, yukarıya fotoğraflarını eklediğim Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi'ni izleyince, aklıma Uyumsuz Adam adlı film gelmişti. Sana bir şey söyleyeyim mi? Korku, gerilim filmlerini çok severim.  Ama öyle hortlak, canavar, vampir ne bileyim yürüyen ölüler, ölüm çığlıkları falan  kolay kolay korkutamaz beni. Tamam.  Korku filmlerini seyrederken  kimi sahnelerinde yerimden zıpladığımı, kimi sahnelerinde çığlık attığımı, ellerimle gözlerimi kapattığımı rahatça itiraf edebilirim.  Ne var? Doğrusu bu değil mi? Seyrettiğim filmin hakkını veririm yani. Hele İspanyol korku filmlerine bayılırım. Ama şu film var ya... Bir İskandinav filmidir... Üstelik korku filmi kategorisinde bile değildir. Baktım şimdi... Komedi/ Dram/ Gizem diye kategorilendirilmiş.  Adı Uyumsuz Adam veya Sorun Yaratan Adam diye bilinir... Ya da orijinal adıyla Den Brysomme Mannen... Seyrederken, beni çok korkutup, gerim gerim gerip gergefe çeviren ender filmlerden biridir.  İnan bana, filmin bazı sahneleri aklıma gelince offf anında tüylerim diken diken oldu. Nedenini soruyorsun değil mi? Bak şimdi anlatacağım. Hey! Telefonum çalıyor... Bir dakka...  Bir müşterim arıyor... Hımm... Yazımı  burada kesmek zorundayım. Müşterim çok şükür can kaybı olmayan bir trafik kazası atlatmış. Psikolojisi iyi değil. Yanına gitmeliyim. Dönüşte söz veriyorum yazıma kaldığım yerden devam edeceğim.  Aklımda hatta. Gündüz Vassaf'ın Cehenneme Övgü adlı kitabını bile  bu filme bağlamak niyetindeyim. Nâzım Hikmet'in bazı dizeleri de var aklımda bu konuyla ilgili. İnan bana niyetliydim yazmaya. Ne yapabilirim? Şu anda bir insana  moral vermek çok daha  önemli. İyisi mi devamı gelecek yazımın resimlerini iliştireyim bu yazının altına.  Çıkmalıyım. Kahve Molam bitti.


6 yorum:

  1. Bu film açılış sahnesi her detayı ve müziği ile sarsıcı buldugum sahnelerdendir. Mutlaka izlenmeli ve açılış sahnesi her hafızada saklanmalı.

    YanıtlaSil
  2. ben var ya inanamıyorum artık,dün akşam bilek kesenleri izledim. :))

    uyumsuz adam'ı bilmiyorum ama...en kısa zamanda bulup izlemeliyim.korku filmi sevmem ama,çok korkunç değil değil mi?

    YanıtlaSil
  3. wristcutters çok tuhaf ama bir yandan da çok güzel bir film, mutlaka izlenmeli ;) ben kara delik olayını çok sevmiştim

    YanıtlaSil
  4. İspanyol filmlerinde çok zalimce sahneler olur :) tırsarım

    YanıtlaSil
  5. neden korktuğunu yazmanı merakla bekleyeceğim!

    ben de seneler evvel izlemiş hatta yazmıştım hakkında:

    YanıtlaSil
  6. Selamlar,

    @ Yaş tahta, çok haklısınız.. Ben de sizin gibi bir kaç kez seyretmiştim. Müzik eşliğinde gerçekten çok etkileyicidir.

    @ Kara Kitap, sevgiler:))

    @ İrem, izlenmeli... Uyumsuz Adam da akabinde ve detayında izlenmeli:)

    @ Bolat, İspanyol filmleri sahiden korku filmlerinin hakkını verir:)

    @ 7. Oda, yazdım:) hemen sizin yazınızı okuyacağım. Belki de okumuşumdur. Şimdi bakacağım.

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil