5 Haziran 2011 Pazar

DUYURU - Değirmendere Yemek Film Festivali Başlıyor!


Bu ilan  18-20 Mart arası Amsterdam'da yapılmış bir Film Festivali ilanı... Gördüğümde gözlerme inanamadım. Çünkü  gösterilen  filmler sadece yemek üzerineydi. Veeee... Şahaneydi! Buu... Bu... Bir Yemek Film Festivali ilanı öyle mi? Of! Düşünebiliyor musun bencileyin hem yemekobur  hem sinemaobur biri  böyle bir haberi görünce o  yemek festivaline gitmeyi hayal etmez mi? Eder elbette! Biliyorum eder. Ya da en azından ben hayal ederim. Böyle bir festivale gitmeyi gerçekten ama gerçekten tüm yüreğimle isterim.  Ne yalan söyleyeyim bu ilanı gördüğüm anda  hayal etmeye başlamıştım bile. İyi ama festival Amsterdam'daydı... Ohooo! Amsterdam nere  Değirmendere nere? Ha deyince mümkün mü gidebilmem? Nerdeee? Aslında bilirsin beni... Kafama koyduysam uçağın bagajına falan biner,  ne yapar eder giderdim gitmesine de...  Vah! Vah! Zamanı geçmiş... Peki... Ne yani bir hayalim gerçekleşmedi diye karaları bağlayacak, surat asacak, mutsuz olup somurtacak mıyım sanıyorsun? Hadi canım sende!.. Heyy! Değirmendere Yemek Film Festivali düzenlerim bende... Yaparım vallahi. Hayal de benim, keyif de benim değil mi? Düzenledim bile...  Oturdum önce afişi değiştirdim. Amsterdam'ı sildim. Değirmendere yaptım. Hey! Afişim fevkaladenin fevkinde! Sonraaa... Festivalimde seyredilecek filmleri tespit ettim. Yemekle ilgili bir kaç film buldum. Tamam. Mutfağa gittim. En renkli kadehime foooşşş diye buz gibi gazozumu doldurdum...  Mısırlarımı patapatapatapata patlattım. Geldim koca koltuğa ayaklarımı toplayıp oturdum. Başladım seyretmeye...  İştee... Bir hayalim daha gerçekleşti. Ben ihtiyaç molası vermiştim de şimdi sana bunları yazıyorum. Tamam. Gidiyorum. Yemek Film Festival'i bizim kööyydee!




9 yorum:

  1. Hahaha! :) İlahi Vildan Hanım, ömürsünüz vallahi :) Ben de istiyorum o festivalden, bana da yer açın. Yeterince büyük bir kargo poşetine girip kargoluyorum kendimi hemen sizin köye :)

    YanıtlaSil
  2. Makale yazmaktan bunalınca; "Hava da çok güzel bizim köyde, açık havada da ne keyifli olurdu yemek+film festivali diye geçirdim içimden" yazıyı okuyunca ve sonrasında Aslında biz de bütün blog yazarlarını, yemek+film severleri buluşturan yemek+film festivali organize edebiliriz bizim köyde diye düşündüm;)

    YanıtlaSil
  3. Bak şimdi benim Gölcükte olasım geldi:) yani bravo demek istiyorum kimin aklına geldi ise güzel bir etkinlik.

    YanıtlaSil
  4. Değirmendere'de yıllarca yaşadım.Çok özledim oraları.Tam dolmuş duraklarının ordaki cami,tam oralarda bir yerde,Pazarın kurulduğu yerde.Off çok özledim,canım yandı şimdi.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir festival programı!

    YanıtlaSil
  6. :))))) Festival Komitesi fellik fellik seni arıyormuş. Korkma mahkeme celbi felan değil dertleri, bu kadar hevesli birinin mutfağında, en ünlendiği yemekle bir kısa film çekmekmiş dertleri ;))) eh hiç fena da olmaz hani, senin şu çorbaya bir film yakışır be HayalKahvem...

    Harikasın valla... :)

    YanıtlaSil
  7. Selamlar, ne söyleyeceğimi bilemiyorum ama bir hayalimi daha gerçekleştiriyorum. Mutluyum:)
    Bu haftayı yemek film haftası ilan ettim. Katılmak isteyenleri beklerim:))

    Size bir şey söyleyeyim mi bu filmlerden sonra şişko biri olacağım kesin:)) Neysee... Spora daha çok giderim:) Hepinize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Bir film önerisi de benden gelsin: Estomago

    http://karmahaskickedmyass.wordpress.com/2011/05/22/lezzet-sinemasi-estomago/

    Keyifli seyirler

    YanıtlaSil
  9. Heyy! Selam Epicurious, yorum yazdığınızı görünce çok sevindim. Bu film isimlerini kimden öğrendim bilin bakalım? Sizden:))
    Yeni film önerinizi hemen festival listeme ekliyorum.
    Çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil