12 Mart 2018 Pazartesi

Dans Ederken Dilinde Hikayeler...


Victor Hugo'nun  1831 yılında yazdığı ünlü romanı Notre Dame'ın Kamburu'ndan uyarlanan Notre Dame De Paris müzikaline gitmeye niyetlenip yanıma arkadaş bulamayınca, eteklerimi savura savura tek başıma gittim.  .

Konusunu bilirsiniz... Kuasimodo, eğri büğrü, kambur, kırmızı saçlı bir bebek olarak doğmuştur. Notre Dame Kilisesi'nin kapısına bırakılmış, Rahip Frollo tarafından  bulunup kiliseye alınmış ve büyütülmüştür. Yıl 1482'dir. Kuasimodo yirmi yaşındadır.  Paris'e çingeneler gelmiştir ve iltica talep etmektedirler. Çingeneler eğlenirlerken güzeller güzeli çingene kızı Esmeralda dans etmeye başlar. Herkes kızın güzelliğine ve kıvrak dansına hayran olur. Büyülenenlerden biri, görüntüsünün aksine çok hassas bir kalbi olan Kuasimodo iken, diğeri o güne kadar dünyevi arzularından uzak, tamamiyle dini hayat yaşamış olan Rahip Frollo'dur. 

Vee...  Kiliseden güç alan rahibin zulmü, toplumsal eşitsizlikler, adaletsizlikler, umutsuz aşklar şeklinde özetleyeceğim konu, müthiş müzikler, dekorlar, kostümler, ışıklandırmalarla büyüleyici bir atmosfer yaratarak  sahneden akıp gitti.  Çok sevdim. Ayrıca, müzikal arasında uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla karşılaştım. Feleğin bu tatlı sürpriziyle keyfim katmerlendi. Heyy! Sahiden iyi ki gitmişim:)






Görseller- google'dan

2 yorum:

  1. iki yıl önce ben de zorlu'daki gösteriye gitmiştim. hatta kızkıza çok güzel
    bir haftasonu yaşamıştık o gün. gerçekten çok güzel bir müzikaldi. küçükken siyahbeyaz
    film versiyonunu seyredip ne çok etkilenmiştim. seyretmediysen onu da
    bul, onunda ayrı bir tadı var.

    YanıtlaSil
  2. Eminim çok etkileyicidir. Bir gün ben de izlemeyi çok isterim...

    YanıtlaSil