12 Mayıs 2009 Salı

Her Şey Daha İyi Bir Dünya İçin!

Arasıra bloğumda İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak yaptıklarımızı yazmak istiyorum. Hatta kadınların durumlarını tekrar tekrar hatırlatmanın faydalı olacağı düşüncesindeyim. Feministlik derdinde hiç değilim inanın. Dileğim ülkemizdeki kadınların erkeklerle aynı seviyeye gelmesi okadar! Bakın,

Memleketimizde 100 kadından sadece 7'si girişimci yani kendi işini yapıyor ve tarım dahil 100 kadından 24'ü çalışıyor. Türkiye’de her 3 kadından 1’inin şiddet mağduru ve her 5 kadından 1’inin okuma yazma bilmediğini öğrenmek, sizi de hem hayrete hem de dehşete düşürmüyor mu?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) öncülüğünde, ilgili illerin Sanayi ve Ticaret Odalarının seçtiği kadın girişimciler bu kurulu oluşturuyor. Biz seçilen kadın girişimciler de madem biraraya geldik dedik ve bir proje geliştirdik. Projemizin adı: " Yaşlı ve Hasta Bakımı Uzmanı Yetiştirme". Kocaeli Üniversitesi ve İşkur yetkilileri bizi desteklediler. 110 kadın müracaat etti. Yarın bu başvurular arasından kriterlere en uygun 60 kadın belirleyeceğiz. Bu kadınlar 60 saati Kocaeli Üniversitesi Hastahanesinde uygulamalı olarak toplam 120 saatlik eğitime tabi tutulacaklar. Katılımcıların eğitim bedelini ve ödenecek günlük 15 TL'lik ödeneği İşkur karşılayacak.
Kocaeli Üniversitesi doktorlarından eğitim alacak ve özellikle yaşlı ve hasta bakım uzmanı olarak yetiştirilecek 60 kadının, iş bulmaları hatta aralarından bir yada bir kaçının birleşerek bir şirket kurmaları ve girişimci olmaları desteklenecek.En azından 60 kadınımız nitelikli eleman olacaklar ve onlar için işsizlik sorunu çözülmüş olacak. Şimdilik bunu düşünmek bile yeterince sevindirici!
Bu daha ilk projemiz! Daha çok projemiz var! Herşey daha iyi bir dünya için!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder