29 Mayıs 2009 Cuma

Pizza Yemek İstersen Doğru Sopranos'a!

İzmit'te yeni ve orijinal yerlerin açılmasından okadar memnuniyet duyuyorum ki anlatamam. Dün Yahya Kaptan taraflarındaydım. Soprano's diye bir restaurant gözüme çarptı. Kırmızı pötikareli perdeleriyle hoş görünüyordu. Buraya gelip, bakmalıyım,pizzasını tatmalıyım diye düşündüm. Cuma akşamı, iş çıkışı şöyle dışarda yiyip, muhabbet etsek deyince, Sopranos'a gitmeyi teklif ettim.

Yahya Kaptan Mahallesine, Mehmet Ali Paşa tarafından giriş yapıp,ilk sola döneceksin. O ara sokağa devam edersen, otogara çıkarır seni. Çıkma sokağın sonuna kadar.Soluna bakarak yola devam edince, göreceksin Sopranos'u. Çok sevimli bir restaurant. Minik masalar, duvarlarda New York'la ve genelde Amerika'ya ait fotoğraflar. Kırmızı ve yeşil renkler. Herşeyin özenilerek hazırlandığı belli. Sopranos'un sahibi Haluk Erkal İzmit'liymiş. Biraz muhabbet ettik kendisiyle. New York Fairleigh Dicenson Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirmiş. New Jersey'de uzun yıllar yaşamış. Babası vefat edince ve evin tek oğlu olunca, İzmit'e dönmesi gerekmiş. Çok mahir bir aşçısı var. Sezgin Usta da patronu gibi Amerika'dan yeni dönmüş. Onun hikayesi farklı. Denizci olarak gidiş o gidiş Amerika'ya. Sonra beş yıl dönmemiş. Fırıncılık ve pizzacılık yapmış. Şimdi kader onların yollarını Sopranos'ta birleştirmiş.

Peki, neden Sopranos? Sopranos bir Amerikan TV dizisi. 2000'li yıllarda, New Jersey'de yaşayan İtalyan-Amerikan bir mafya ailesinin yaşantısını konu alan dizi, hem tüm zamanların en iyi TV dizilerinden biri olarak kabul ediliyormuş hem de bir çok dalda Emmy ve Altın Küre ödülleri kazanmış. Bizde de TV de yayınlanmış. Duymuştum ama hiç seyretmedim. Haluk Erkal'da New Jersey'de yaşadığı için, film genelde yaşadığı mahallede çekilmiş. Seviyormuş diziyi. Memlekete dönüp, bir pizzacı açmaya karar verince, isim olarak Sopranos neden olmasın diye düşünmüş. İyi ki böyle bir pizzacımız var artık. Fiyatları makul, samimi ve güzleryüzlü servis, otopark sorunu yok arabanı hemen önüne bırakabiliyorsun...Eee! daha ne olsun, öyle değil mi? Canımız pizza istediğinde, bundan sonra yönümüz Sopranos'a doğru olsun!
SOPRANOS
Yahya Kaptan Mah.
Şehit Ergün Köcü Sokak
No:25 Yahyakaptan/İzmit
Tel: 0 262 3112520

4 yorum:

  1. Vildancığım ..
    bu nasıl bir yer.. hani yemekler.. hani insanlar..masalar bomboş.
    Ne yaptın cafeye.. terkedilmiş sanki.. müşterilerimi kaçirttın..yoksa hepsini dışarı çıkartıp fotografı öylemi çektin.. şaştım kaldım vallahi bu sopranoya. İnanamadım .
    Dur bakiyim bir de ben gidip kolaçan ediyim şurayı.
    Bayanlar konken günü ilanı falan versinler.
    Üç kap yemek dampingi versinler haftada iki kere..
    Mesela yahyakaptanda dolaşıyordum bir küçücük kebapçı gördüm. Duvarına şöyle yazmış:
    nohut+pilav+ayran= 2 ytl.
    Öğrenci olursa = 1.5 ytl.
    Bunu yemek için diye girilip dayanamayıp iş kebaba da çevrilebilir..
    Maksat sirkulasyon bu devirde.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Dostça, Merak uyandırdıysam ne mutlu bana:) Senin çok yakınında... Bir gün gideriz birlikte ve senin fotoğrafını çekip koyarım bloğuma olur mu:))

    YanıtlaSil
  3. ben buranın telefonunu bir saat arayıpta bu blog ta bulabildim inanır mısınız..:) gelen arkadaşında kulağını çektim internet işini halledin bakın ulaşamıyoruz size dedim.. tamam abi dedi hallederiz en kısa zamanda sen rahat ol.. tmm dedim bende aldım pizzayı ve dominos tan daha lezzetli bu kıtır şeyi afiyetle yedim...

    YanıtlaSil
  4. Yazdığım lokantalara müşteri gönderiyor olmak sevindirici. Haftasonu arkadaşım arayıp Selman Usta'nın adresini istedi benden. Sevindim gerçekten!

    YanıtlaSil