24 Mart 2009 Salı

Her Şerde Bir Hayır Vardır!

Madem geçmişe özlem dolu bir hafta geçiriyorum. O halde iki gündür şakılarını dinlediğim Julio Iglesias, bu günkü blog konuğum olsun!1943 doğumlu diyebilir misiniz bu şarkıcıya? Tam 63 yaşında!..
Julio İglesias başarılı bir atletizmciyken, öğretimine de devam etti ve Madrid Complutense Üniversitesinde hukuk eğitimi aldı. Real Madrid’in kalecisiyken, bir trafik kazası geçirdi ve bir buçuk yıl yarı felçli gibi yaşadı. Bu arada kendini müziğe verdi. “Her şerde bir hayır var!” sözüne inanmak lazım. Eğer o kaza olmasaydı, kadife sesli İspanyol şarkıcının o harikulade şakılarından mahrum kalacaktık öyle değil mi? Her otuz saniyede bir dünyanın herhangi bir yerindeki radyolarda onun şarkıları çalıyor. Kendisini yıllar önce, Efes’te canlı dinleme şansına nail olduğum Julio İglesias, bu hafta şarkılarını dinlediğim yoldaşım anlayacağınız. Şu anda bu yazıyı yazarken Crazy’yi dinliyorum. Peki La Cumparsita’ya, El Amor’a, Momentos’a veya Manuela’ya ne diyeceksiniz? Of of of!! Ya Hey veya Gozar la Vida… Beni kendimden geçirir…Bu müzikleri dinlerken, dünyanın sonuna kadar araç kullanabilirim… Peki oğlu da şarkı söyler, hani Enrique İglesias diyenleriniz vardır bilirim. Ama söyler misiniz, babası dururken oğlunu kim dinlemek isteyebilir?!..

5 yorum:

  1. Oğlu zaten acıların çocuğu formatında bakıp, ağlamaklı söylediği içün-ya da bana öyle gelmiş olabilir-dinlenilmesin zatin... Hehe bu sabah pek acımasızım Misiz Vildan abla:)

    YanıtlaSil
  2. Ben Frank SINATRA cıyım...I did it my wayyy...

    YanıtlaSil
  3. Hımm! Sabah öfkeliydim biraz, sinirimi Enrigue'den mi çıkardım dersin Tuğba:)

    Ee! Neslin Frank Sinatra'yı da sizden okuyalım ozaman ne dersiniz:)

    YanıtlaSil
  4. I did not know about Enrique's father much, but I do believe that he sings very well! You are truly right that there is a good thing in everything ( Hersey'de bir hayir var diye ) , because everything is made with purpose! Good job, your writing is
    ' SAHANE '!!!!!!!!
    - Zeynep !!!!!!!

    YanıtlaSil
  5. Heyy! Zeynep'cim şükür kavuşturana!
    Özlemiştim seni. Sen Julio'yu bilmezsin:) Hatta Enrigue bile yaşlıdır senin için:)) Ama Latin müziklerini seversen, "Baba" yı dinlemeni mutlaka tavsiye ederim!
    Annene sorarsan,Arzu'da bilecektir.
    Hasretle öptüm bebek!!

    YanıtlaSil