17 Ekim 2012 Çarşamba

Şiir



"Çocuk olsam yeniden.
Bir tek düştüğüm için acısa içim.
Ve kalbim; çok koştuğum zaman çarpsa sadece."

 
Cemal Süreya

O şarkı BURADA

13 yorum:

  1. http://yandex.com.tr/yandsearch?lr=11508&msid=22870.25681.1350539160.23146&text=bana+%C3%B6yle+bakma+dinle&family=yes

    sabah işyerine geliğ linkteki şarkıyı dinlerken okudum şiiri, keder yaşanması gereken bir şey, yaşamadan es geçmemeli, üstünü örtünce ilerleyen zamanda bir yerlerde canın acıyor, neden diye düşünüyorsun.eskilerden gelen bir sızı olduğunu anlamak uzun sürüyor. çocuklar sadece daha çabuk unuttukları için şanslılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kara Kitap, inan ancak şimdi dinleyebildim şarkıyı:)

      İster inan ister inanma, bugünlerde "Teoman şarkıları dinleyesim var," diyordum biliyor musun? Özledim Teoman şarkılarını... Sağolasın. İyi geldi. Sonra bu şarkıyla ilgili bir kahve molası yazısı yazdığım aklıma geldi. Aldım buraya kopyaladım. Bak şöyle:)

      Söyle bakalım... "Bu hayatta bizi böyle yakamızdan tutacaksa... "Hadi böyle yaşa!" derken kalbimize sormuş mu?"... Sabahtan beri ha babam de babam çalışıyorum. İşim başımdan aşkın. Şimdi... Az sonra araziye çıkacağım. Gençken çok çalış, yaşlılığında rahat edersin kim demiş kuzum? Ah, o mecburiyetler, sorumluluklar, ihtiyaçlar, doğru davranışlar diye empoze edilen bahisler yok mu? Bak!... Bir sene daha bitiyor. Şimdi canım fena halde başka şeyler çekiyor. Mesela herkes "saçmalıyorsun!" diye bana kıs kıs gülerken, fiyakalı bir hata yapmak istiyorum. Başarısızlığımdan mutlu olan birinin karşısında, "beceriksiz olma" "zavallılaşma" hakkımı göğsümü gere gere kullanmak istiyorum. Katlanmak zorunda kaldığım kişinin gözlerinin içine, tam da ona dimdik bakıp, "sen niye bu kadar kötüsün?" demek istiyorum. Pişman olmaktan korkmamak, aptal cesaretiyle davranmak istiyorum. Öfkelendiğimde lafı tam on ikiden gediğine koymak istiyorum. Gözlerim buğulanıp gözyaşlarım biriktiğinde, utanmadan böğüre böğüre ağlamak istiyorum. Dünyanın bir yerlerinde ölümler yaşanırken, vitesi boşa alıp kendi içime yuvarlanmak istiyorum. Bir gün uçurumlarının dibine atlamak, ertesi gün bulutların üzerine çıkmak istiyorum. Canım istediğinde gözlerimden yaş gelene kadar katıla katıla gülmek istiyorum. Denize karşı durup bağıra bağıra şarkı söylemek istiyorum. Sahtekarlık yapmadan neysem öyle görünmek istiyorum. Saçmalama hakkının insan hakları beyannamesine girmesini istiyorum. Bana öyle bakma... Biliyorum bana karşı bu dünya. Beni anlamayacaklar. Bu hayatta bizi böyle yakamızdan tutacaksa... "Hadi böyle yaşa!" derken kalbimize sormuş mu? Bilmek istiyorum.

      Böyleyken böyle:) Şarkıyı dinledim. Kahve molası yazısını okudum. Saçmalamaya karar verdim:) Sevgiler.

      Sil
    2. Du bi, bu şarkıyı ekleyeyim ben yazıya Kara Kitap. Sağolasın.

      Sil
  2. bugün böyle gerçekten..
    Böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doctor Blue Ballon, bazen oluyor böyle haller:)

      Sil
  3. Yazına... bulduğun şiire... uygulanan resme... kısaca, akılla zevki birleştirişine hayran oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hasret Senfonileri, beğenmenize çok sevindim:)

      Sil
  4. Sevgili Arkadaşım..
    Hadi bugün çocuk olalım. Kollarımızı açık kendi çevremizde dönelim dönelim.
    Sersemlemiş kelebekler gibi yerlere düşelim ve çookk gülelim :))
    Bekle 5 dakikaya geliyorum

    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olalım Dilek... Bir türlü buluşamıyoruz değil mi:) Elbet bir gün buluşacağız. Uçurtmalarımızı uçuracağız:))

      Sil
  5. kara kitap'ın verdiği linkdeki şarkı eşliğinde şiiri okurken adeta ben de o salıncakta idim. Harikasın, Hayal Kahvem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müzik ve şiir insanı nasıl uçuruyor değil mi Rabia? Sanat sen ne şahane bir şeysin:))

      Sil
  6. Çok güzelmiş hatta muhteşem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir şiir sahiden Natali... Şiir ruhun gıdası:)

      Sil