2 Ekim 2012 Salı

Kahve Molası - Filmekimi'ne Gidesim Vardı...


Az önce işe ara verdim. Kahvemi kendi ellerimle pişirdim. Ofis buram buram nasıl güzel kahve koktu anlatamam. Miss! Koltuğuma oturdum. Kahvemi koklayarak yudumladım. Nefiss! Dün bu saatlerde neredeydim, şimdi neredeyim, diye düşündüm. Laf aramızda, dün sabah benim İstanbul'a gidesim vardı. Gün doğmada yola çıkasım vardı. İçimde Filmekimi'ne gitmenin saadeti.  Orhan Veli'nin şiirindeki gibi. Alıp başımı  gidesim vardı.  Atlas Sineması senin, Beyoğlu Sineması benim. Yepisyeni filmlerin peşi sıra. Gidecektim yüreğimin çalkantısında.  Ne internet, ne telefon. İletişim sıfır. Kendimi kendi içime kilitleyesim vardı.


Bilmediğim sokaklara dalacaktım. Geçip gidenlere bakarak yürüyecektim. İlhan Berk'in dediği gibi kentler çıkmaz sokaksız nasıl sevilirdi ki. Sırf altıyüzden fazla çıkmaz sokağı olduğu için İstanbul'u bir defa daha sevecektim. Zamanın acımasızlığına, insanların vefasızlığına meydan okurcasına dimdik ayakta durmaya çabalayan Emek Sineması'nın yapayalnız haline kirpiklerimi kırpmadan hayretle gözümü dikecektim.  Bin hüzünlü hazlardan birini hissedecektim. Dün ben Filmekimi için sahiden İstanbul'a gittim. Sonra ne mi oldu? Hey!.. Müşterim geldi. İlgilenmeliyim.  Şşşth!..  Kahve molam bitti. Sonra belki tekrar kaldığım yerden yazmaya geri dönerim.

7 yorum:

  1. iyiymiş, bu kadar mola. bulamayan çok malum...

    bir de kentler çıkmaz sokaksız nasıl sevilirdi ki gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Cem, ne güzel söylemiş değil mi İlhan Berk? Bir şehirde bu kadar çok çıkmaz sokak olduğunu duyduğumda hayret etmiştim. Kimbilir ne sebepleri ne hikayeleri vardır.

      Kimi yıllık izinlerinden bazı günlerini deniz kenarında geçirir, kimi sinema festivallerinde. Tercih meselesi elbette:) İyi bir molaydı benim için. Du bi Cem. Filmekimi'ne bu hafta bi daha gideceğim:))

      Sil
  2. gittin demek film ekimine :)) ne güzel sevindim senin adına,bilet bulmak çok zormuş duyduğum kadarıyla. hafta içi kendine küçük molalar verebileceğin bir işin olması ne güzel.hafta sonu her yer o kadar kalabalık oluyor ki insan evden çıkmak istemiyor.

    YanıtlaSil
  3. Kara Kitap, Filmekimi senin şehrinde de var dikkatini çekerim:) Hatta keşke biletleri Kara Kitap'ın şehrinde alsaydım diye şimdi aklımdan geçirdim. Daha bitmedi. İlla seyredeceğin filmler bulabilirsin Kara Kitap. Şehrindeki Filmekimi gösterisini desteklemelisin bence:))

    İstanbul için ise sana bi mail attım. Teklifimi yaptım. Beğen beğendiğince:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke bursa'ya gelseydin de bahaneyle ben de gitseydim. kim ki duk'un filmine gitmeyi istiyordum.ama film dündü ve ben gidemedim. :(

      Sil
  4. Kara Kitap, benim çalıştığım sigorta şirketlerinden birinin bölge müdürlüğü senn yaşadığın şehirde. Müdüre hanım, arkadaşım. Gitmiş o Kim ki duk'un filmine... Kasvet dedi kasvet:) Boşver. İyiki gitmemişsin. Her işte var bi hayır gördün mü:) Bak benim dün gittiğim 4 filmin 4 üde acı, kasvet, kara filmlerdi.
    Haaa, ne çıkardın kendine dersen. Çok şükür köyümdeyim dedim eve döndüğümde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seneye Filmekimi'ni Bursa'da yapalım o halde Kara Kitap:))İnşallah.
      Bak, başka arkadaşarım da var. Tanıştırırım seni. Filmci onlar da senden iyi olmasınlar:))

      Sil